|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
1) νιτρικα : ειναι γνωστο οτι τα βακτηρια που καταναλωνουν νιτρικα δεν ζουν στα κανιστρα αφου δεν τους αρεσει το οξυγονο ![]() 2) Δεν συμφωνω οτι το κανιστρο αποτελει ''νεκρη ζωνη'' ..εγω οταν το ανοιγω βλεπω μεσα gamarus να χοροπηδανε ενοχλημενα ...στα τοιχωματα του βλεπω απολιθωματα ...εφοσον ζουν τετοιοι οργανισμοι εκει , σιγουρα θα ζουν και φυσικα βακτηρια ...τροφη υπαρχει , οξυγονο υπαρχει , το φως δεν ειναι προβλημα. 3)Τα φυσικα συστηματα ειναι λιγο σχετικη εννοια ...αν σπασουμε ζωντανο βραχο και τον βαλουμε στο κανιστρο ειναι οκ ? Στο προσφατο σεμιναριο ακουσα υλικα για dsb που δεν φανταζομουν οτι ειναι καταλληλα. 4) Πολλα συστηματα που στηριζοταν σε κανιστρα , γυρισαν σε ενα εντελως φυσικο συστημα πολυ γρηγορα.Αρα ο ζωντανος βραχος διατηρησε την βιολογικη του επαρκεια παροτι ''συζουσε'' με κανιστρα για πολυ καιρο.Το βρισκω λιγο προχειρο να λεμε οτι το κανιστρο απογυμνωνει βιολογικα το ζωντανο βραχο,εκτος και αν υπαρχουν βιολογικες/χημικες αναλυσεις που το αποδεικνυουν. 5) Γιατι οδηγηθηκαμε σε τεχνικες DSB , refugium , algae filters ? Θα συμπεραινε κανεις οτι συστηματα αποκλειστικα με ζωντανο βραχο , θα ελυναν τα οποια προβληματα απονιτροποιησης Προσωπικα , στο FO συστημα μου εχω μπει πολλες φορες στο πειρασμο να κλεισω το κανιστρο.Παντα κατι με σταματαει ![]() ![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αραχνη πανω απο τα φυτα μου | gleboukas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 06-11-06 19:09 |
anoubia nana πανω σε ξυλο | Mitsos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 20-10-06 13:19 |
Φυτα πανω σε ξυλα τροπικα ντριφτγουντ. | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 01-04-05 13:36 |
Ιστος πανω σε χαλικια... τι ειναι; | gbekiar | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 28-07-04 01:03 |
ΦΥΤΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΞΥΛΑ | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 27-12-02 17:03 |