|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα - καλησπέρα σε όλους τους εναπομείναντες στο φόρουμ λόγω διακοπών!
Εχω αναφερθεί σε άλλο τόπικ για το ενυδρείο που έχω (54lt juwel rekord) κ το οποίο το κατοικούν αυτή τη στιγμή 2 χρυσόψαρα oranda κ ένα apple snail (τον πλέκο που είχα πάρει μετά από μια βδομάδα κ τη δική σας σωστή κατατόπιση επί του θέματος συμβατικότητας ειδών, τον επέστρεψα στο μαγαζί απ'όπου τον είχα πάρει). Το ενυδρείο "τρέχει" εδώ κ 1.5 μήνα κ τα χρυσόψαρα δείχνουν να το απολαμβάνουν! Το πρόβλημα που έχει παρουσιασθεί είναι το εξής: το ένα εκ των δύο ψαριών κ του οποίου τα χρώματα είναι λευκό-πορτοκαλί (το δεύτερο είναι ολόκληρο πορτοκαλί) έχει αρχίσει το λευκό του χρώμα να γίνεται πορτοκαλί καθώς κ σε κάποια σημεία στο πορτοκαλί δείχνει στα λέπια να εξασθενεί το χρώμα κ να τείνει να γίνει λευκό... Το χρυσόψαρο δεν εμφανίζει κάποια σημάδια ασθένειας (κ τα λέπια που τείνουν να γίνουν λευκά όχι δεν είναι λευκά στίγματα!) κ αντίθετα παιχνιδίζει με το άλλο, τρώει κανονικά κ γενικά δείχνει να ζεί πολύ καλά. Οι μετρήσεις που παίρνω κάθε εβδομάδα είναι οι εξής: pH: 8-8.5 Γενική σκληρότητα (GH): 11 Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Αμμώνίο (ΝΗ4): 0 Νιτρώδη (ΝΟ2): < 0.3 Νιτρικά (ΝΟ3): 40 Αλλαγές νερού: 30%+ / εβδομάδα (καθώς κ λόγω χρήσης ανεμιστήρα για πτώση θερμοκρασίας κ εξάτμισης νερού, εντός εβδομάδος προσθέτω 3-5 λίτρα) Θερμοκρασία: 24-25 Η τροφή τους είναι Flakes της Tetrafin + Color Goldfish της Tropical εναλλασσόμενη, καθώς κ κάποιες φορές λίγο αρακά καθώς κ μια μέρα μένουν ατάϊστα. Είναι ανησυχιτικό το σύμπτωμα αυτό (δλδ για κάποιο μελλοντικό συμβάν) κ μπορώ να κάνω κάτι? Μπορεί να οφείλεται στην τροφή τους ή σε κάποιον άλλο παράγοντα που αφορά στις μετρήσεις? Επίσης θέματα που με προβληματίζουν είναι : - τα αυξημένα νιτρικά (προσέχω την ποσότητα τροφής ώστε να τρώγεται άμεσα κ να μην μένει στον βυθό) που δεν θέλουν να πέσουν με τπτ! Ακόμα κ μετά από την μεγάλη αλλαγή νερού κάνω μέτρηση μετά από 2-5 ώρες να δώ τις τιμές τους κ κάτω από 30 δεν πέφτουν παρά το ότι χρησιμοποιώ κ σκούπα βυθού! - η σκληρότητα κ το ph. Για το ph χρησιμοποιώ το ph minus αλλά αλλαγή δεν έχω δει ούτε όταν στην προτελευταία αλλαγή νερού πρόσθεσα μόνο μεταλλικό νερο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όλες τις απαντήσεις κ τις συμβουλές σας κ συγνώμη για τον όγκο του θέματος ![]() *Σας επισυνάπτω φωτό από τα καμάρια μου αν κ δεν είναι ευδιάκριτη λόγω λήψης από κινητό (επιφυλάσσομαι μετά το πέρας των διακοπών να κάνω παρουσίαση του ενυδρείου κ να δεχθώ όλες τις γνώμες σας) |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ξέρει κανείς τι μπορεί να είναι; | chrisx | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 29-07-07 13:03 |
Τι μπορεί να είναι; | KwstasV | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 19-05-07 17:16 |
Τι μπορεί να είναι; | SOCRATIS | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 06-06-06 07:19 |
Σκαλάρια με κόκκινα μάτια. Τι να φταίει; | xatzargyros | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 3 | 21-12-04 21:21 |
Εκτός από ψάρια, τι άλλο μπορεί να μπει; | maria-paok | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 11-08-04 18:24 |