Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikman
Το αντίθετο νομίζω ότι συμβαίνει. Όσο περισσότερα λίτρα είναι το ενυδρείο και ειδικά αν συνδυάζεται με μεγάλη επιφάνια και χωρίς καπάκι τότε η εξάτμιση του νερού είναι αρκετή.
|
Στην πραγματικότητα αν και η λογική σου είναι σωστή, πέφτεις θύμα παραπλάνησης … η ποσότητα που θα εξατμιστεί τελικά είναι σε συνάρτηση με πολλούς ακόμα κρίσιμους παράγοντες.
Η επιφάνεια είναι όντως ένας από τους βασικούς παράγοντες … για παράδειγμα έχω και εγώ ένα ενυδρειάκι 15 λίτρων το οποίο έχει μία επιφάνεια η οποία είναι το 1/4 σε σχέση με την επιφάνεια του 120 λίτρων ενυδρείου μου …
Ακόμα και αναλογικά να το πάρουμε υποθέτουμε λοιπόν ότι στο 15αρι θα εξατμιστεί 4 φορές λιγότερο νερό από ότι στο 120 αρί … σωστό …
¶ρα αν εξατμισθούν 5 λίτρα από το 15αρι θα έχουν εξατμισθεί ανάλογα 20 από το 120αρι …
Αυτό όμως σημαίνει ότι το ένα έχει χάσει το 33% του νερού του και το άλλο το 18% …
Καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί λέμε ότι στα μικρά ενυδρεία έχουμε μεγαλύτερη εξάτμιση ???
Επίσης τα 15 λίτρα ζεσταίνονται πολύ ποιο γρήγορα από τα 120 λίτρα …
¶ρα είναι συχνότερη ανάγκη για χρήση ανεμιστήρων. Και αυτό προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εξάτμιση.
Εκτός όλων αυτών πάντως .. και εμπειρικά άμα το δεις .. πίστεψέ με .. μιλάμε για μεγάλες διαφορές.