Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Νότιος Αμερική > Δίσκοι

Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου.

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
  #31  
Παλιά 07-01-19, 00:51
Το avatar του χρήστη Γιώργος Κ
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ δεν είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής
 
Εγγραφή: 06-02-2008
Περιοχή: Κολωνός
Μηνύματα: 9.499
Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ
Προεπιλογή

Καλησπερα!

Αρχικά γέμισα το ενυδρείο με νερό περασμένα απο τα προφιλτρα της όσμωσης. Τα ψάρια σε τέτοιο νερό ηταν οποτε θα ηταν μεγάλο σοκ αν τα έβαζα κατευθειαν σε τελειως διαφορετικό νερό. Μετα σταδιακά με καθε αλλαγή που ηταν πολυ συχνές (το πολυ καθε δεύτερη μερα) σιγα σιγα πρόσθετα όσμωση μεχρι να ειναι μονο νερό όσμωσης. Πηρε νομιζω καπου 1,5 μηνα αν και ηθελα να το κανω πιο αργα αλλα αφου τα ψάρια δεν ενοχλήθηκαν το εκανα πιο γρήγορα!

Η διαδικασία αλλαγής νερού ειναι τοσο απλή οσο ποτε! Αδειάζω οσο νερό θελω και ανοίγω την όσμωση και περιμένω να γεμίσει.

Πως το κανω. Πρωτα απο ολα εχω βαλει ενα σωληνάκι της όσμωσης μόνιμα στο ενυδρείο και η αλλη ακρη πισω απο το έπιπλο της τηλεόρασης με ανεπιστροφη φυσικά για να μη πλημμυρισω και απλα συνδέω το σωληνάκι εκει καθε φορα.

Η όσμωση ειναι με τρεις μεμβράνες 150αρες συνδεμενες σε σειρά τις οποίες τις αλλαξα πρόσφατα (μαλλον άδικα αφου ισως το προβλημα ηταν στο κάνιστρο μιας όσμωσης και οχι στις ίδιες τις μεμβράνες). Η απόδοση του που το χρονομέτρησα ειναι στο 1:20 λεπτά - -> 1 λίτρο «καθαρού» ενώ η απόρριψη ειναι πολυ λιγότερη. Σε μια ωρα δηλαδή βγαζει 45 λιτρα... Μόνη της μια 150αρα θα έβγαζε τα μισά! Θα μπορουσα να κανω «overclock» με αλλο flow restrictor αλλα θα ηταν κατι που θα μείωνε την «ζωή» των μεμβρανών. Τωρα με τα κρύα το νερό ειναι παγωμένο και η απόδοση τους πεφτει ενώ οταν ζεστάνει θα ειναι πολυ καλύτερη απόδοση. Το ενυδρείο προς το παρον εχει δυο θερμαντικά σώματα συνολικά 600 watt αλλα τελευταία με τα κρύα ειναι δυσκολο να διαχειριστούν την τοσο μεγάλη διαφορα θερμοκρασίας οποτε εχω προσθέσει και άλλο ενα για να μην πεφτει η θερμοκρασία πολυ γρήγορα! Και παλι ζορίζεται οποτε τη σταματάω οταν φτάσει κοντα σε ενα βαθμό διαφορα! Πραγματικά διαμαρτύρομαι που ειναι πιο γρήγορη αυτές τις μερες!
__________________

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιώργος Κ : 07-01-19 στις 02:31
Απάντηση με παράθεση
 


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
πάλι εδώ μετά από χρόνια miki Χρυσόψαρα 84 28-06-17 16:41
Μετά το ενυδρείο (60Lt) πάμε για ψαράκια ... GN_AZ Αρχάριοι γλυκού νερού 157 21-05-16 16:31
Επιτέλους μετά από 2 χρόνια st@vros Malawi 10 24-05-15 21:18
Νέο πρότζεκτ μετά από χρόνια Δημητρης89 Malawi 11 14-01-15 13:28
Πράσινο μετά απο 21 χρόνια sarpijk Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού 6 06-08-10 11:08

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:00.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,12647 seconds with 14 queries