|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Στα χρόνια που ασχολούμαι με φυτεμένα έχω δοκιμάσει όλες σχεδόν τις λάμπες που κυκλοφορούν. Θα μιλήσω μόνο σε ότι αφορά το αισθητικό κομμάτι και πάντα σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια. Γενικά πάντως οι λάμπες τύπου daylight ανεξαρτήτως των "Κ" που έχουν δεν είναι ότι καλύτερο για να σου αποδώσουν καλά τα χρώματα, ούτε των φυτών ούτε των ψαριών.
Ο καλύτερος συνδιασμός που είχα πετύχει χωρίς να χρησιμοποιήσω "έξτρα" φωτισμό συγκεκριμένου χρώματος ήταν σε ένα 350 άρι με 3 Grolux, 2 Sera Plan και μια Daylight. Επίσης, μερικές φορές παίζει ρόλο και η θέση/σειρά που θα τις βάλεις, υπάρχει διαφορά (όχι μεγάλη αλλά αισθητή) στο χρώμα που θα βλέπεις. Το Grolux+Daylight είναι ένας κλασικός και κοινώς αποδεκτός συνδιασμός (τον έχω τώρα στο 60άρι μου) καθώς λόγω του λευκού υπάρχει "ένταση" και σπάει το ροζ της Grolux. Αν πάντως έχουμε μόνο δυο λάμπες και μιλάμε αποκλειστικά για απόδοση χρώματος σε φυτεμένο, θεωρώ ότι με δυο Grolux έχεις καλύτερο αποτέλεσμα... |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Χρώματα στη "Μαύρη Ήπειρο" - Malawi 300 lt | Λάμπρος.Τ | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 813 | 25-02-17 17:19 |
Θέματα σχετικά με τα διάφορα χρώματα στις red cherry | noe | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 122 | 06-01-16 17:35 |
Test API και χρώματα!!! | stratri1 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 16-08-11 16:44 |
φυσικά χρώματα | nikman | Φωτογραφία - Τεχνικά θέματα | 6 | 29-09-07 16:32 |
Χρώματα Guppy | dimitrisgiannoulakis | Ζωοτόκα | 3 | 23-03-07 16:10 |