|
|||
|
|||
Αντιχλώριο για χελώνες
καλημερα παιδια,λοιπον στο πετ σοπ της γειτονιας μου βρηκα ενα προιόν της tera το οποίο λεγεται reptoSafe..οποιος ξερει απο τη συγκεκριμένη μάρκα το αντιχλώριο της λεγεται aquasafe..δυστηχως δεν γνωριζω πολυ καλα αγγλικα και δεν εχει ελληνικες οδηγιες..αυτο το reptosafe λοιπον ειναι αντιχλώριο?ή βιταμινες για την χελωνα?η δοσολογια του ειναι σαν του αντιχλωριου δλδ 5ml για 10ml ..ο πετ σοπας δεν ηξερε να μου πει()...οποιος γνωριζει ας με ενημερωσει
|
|
||||
|
||||
είναι είναι αντιχλώριο ολα τα σειφ της τετρα ειναι αντι-cl
|
|||
|
|||
κρίμα και εγώ νόμιζα είχε και καμιά βιταμίνη μέσα..
|
|
||||
|
||||
μαπα ειναι τα αντιχλωρια τετρα
προτιμησε σερα η σαχεμ
|
|||
|
|||
ok θα το ψαξω
|
|
||||
|
||||
Τα αντιχλώρια της Tetra είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν ποιοτικά, απλά χρειάζεται να ρίχνεις περισσότερο για τα ίδια λίτρα νερού αλλαγής, γιατί δεν είναι τόσο συμπυκνωμένα, όσο ας πούμε το πολύ καλό Seachem Prime, κάτι που τα κάνει λιγότερο συμφέροντα. Το reptoSafe νομίζω δεν εξουδετερώνει τη χλωραμίνη, οπότε προτίμησε κάποιο άλλο.
|
|
||||
|
||||
Εγώ δεν τα συμπαθώ καθόλου τα τετρα αντιχλώρια, μου είχαν σπάσει τα νευρα μέχρι να δουλέψουν... Τώρα βάζω ακουταν 1.1 ml/4.5 λίτρα και είμαι οκ.
|
||||
|
||||
Το Aquatan επίσης δεν εξουδετερώνει χλωραμίνη. Τι εννοείς μέχρι να δουλέψουν; Το ρίχνεις στο νερό, ανακατεύεις, περιμένεις λίγο, δούλεψε!
|
|
||||
|
||||
Είχα βαρεθεί με τις σύρριγες...
Το prime το φοβάμαι, το συστήνετε; Αφού κάτι κάνει με την αμμωνία!
|
||||
|
||||
Τι την ήθελες τη σύριγγα; Έχει μετρητή στο καπάκι! Πάρα πολλοί χρησιμοποιούν Prime (μπορεί και πάνω από τους μισούς εδώ μέσα) και κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Κάτι κάνει με την αμμωνία αλλά όχι κάτι που να είναι πρόβλημα.
|
|
||||
|
||||
Ήθελα παράξενες δόσεις και ποτε δεν εμπιστεύομαι καπάκια... Σύρριγα έχω και για το ακουταν!
|
||||
|
||||
Αν σε κάνει να νιώθεις πιο ασφαλής το είχα μετρήσει με σύριγγα και ήταν ακριβέστατο το καπάκι! Στο κάτω κάτω ρίχνε και λίγο παραπάνω, καλό κάνει!
|
|
||||
|
||||
Οκ... Έχω κουβαδάκι 4.5 λίτρα...
Πόσο να βάζω χέχε τώρα βάζω 1.1-1.2 ml
|
||||
|
||||
Όσο λένε οι οδηγίες! ¶μα θες να είσαι πιο σίγουρος βάζε λίγο παραπάνω, αλλά μην τρελαίνεσαι! Βασικά πάρε μεγαλύτερο κουβαδάκι, κουράστηκα και μόνο στην ιδέα της αλλαγής με τόσο μικρό που έχεις!
|
|
|||
|
|||
και εγω με σύριγγα το βαζω:P
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
......φανταζομαι ειδες τις οδηγιες χρησης που μιλαει για 5 ml/200 lit δηλαδη 1ml στα 40 λιτρα.....
|
||||
|
||||
AQUATAN έχω όχι PRIME
------------------------- ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΛΕΕΙ 5 ML ΓΙΑ 20 ΛΙΤΡΑ!
The tigers of wrath are wiser than the horses of instruction. Expect poison from the standing water. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τηλέμαχος : 06-09-10 στις 16:04 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
....γραψε λαθος...
|
||||
|
||||
και τα 2 προιοντα ειναι πολυ καλα και χρησιμοποιουνται απο χομπιστες χρονια τωρα με πολυ καλα αποτελεσματα. το γραφω απλα για να μην αιωρουνται αμφιβολιες και απωθησουν μερικους.
|
||||
|
||||
Τελικά εγώ τι δοσολογία να βάζω ακουτάν;
|
||||
|
||||
ΑΝ δεν εξουδετερωνει τη χλωραμινη οπως λεει ο exelix (δεν εχω αγορασει το προιον και δε ξερω) καλυτερα να το αφησεις στην ακρη και να παρεις καποιο που να κανει και αυτη τη δουλεια....γιατι πλεον στο δικτυο υδρευσης υπαρχει και χλωραμινη.
|
||||
|
||||
Μα ούτως η άλλως θα το γυρίσω σε prime...
Τί δοσολογία έχει αυτό;
|
||||
|
||||
Τηλεμαχε διαβασε ολα σχετικα και ασχετα που ειναι εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=41892 και θα λυθουν οι απορειες σου .
|
|||
|
|||
5 ml στα 200 λίτρα, δηλαδή 1 στα 40 ή 0,1 στο κουβαδάκι σου.
|
|
||||
|
||||
Που θα βρω μεγαλύτερο κουβαδάκι γιατί μου έχει παίξει τα νεύρα;
|
|||
|
|||
Οι κοινοί κουβάδες για σφουγγάρισμα (από σούπερ μάρκετ) βγαίνουν νομίζω σε 12 και 15 λίτρα, κάποιοι έχουν σημάδι στα 10 και βολεύουν περισσότερο.
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αντιχλώριο | Dukas karolos | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 07-05-10 21:09 |
Αντιχλώριο | sailim | Γλυκό νερό - Γενικά | 31 | 12-02-10 17:00 |
Αντιχλώριο | ANXRI | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 10-01-09 01:00 |
αντιχλώριο | deMetrIs | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 22-07-06 00:25 |
βρασμος αντι αντιχλώριο | Θανάσης | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 4 | 20-06-06 12:54 |