![]() |
#1 |
Στρώσημο και ταχύτητα φίλτρου
![]() Αξιολόγηση:
![]() Θα ήθελα να μάθω αν κατά την διάρκεια του στρωσίματος η ταχύτητα του φίλτρου παίζει κάποιο ρόλο, αν πρέπει να τρέχει γρήγορα ή αργά.
Αν επηρεάζει τον χρόνο του κύκλου του αζώτου δηλαδή τα βακτήρια αναπτύσσονται πιο καλά και πιο γρήγορα. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.......................
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν έχει σχέση με το στρώσιμο ο όγκος κυκλοφορίας.
Και "πλυντήριο" να το κάνεις δεν θα στρώσει ποιο γρήγορα.
|
||||
|
||||
![]()
Φαντάζομαι ότι με υπερβολικά μεγάλη κυκλοφορία μπορεί και να δυσκολεύει η αποίκηση του φίλτρου με τη "μούργα" η οποία περιέχει τα ωφέλιμα βακτηρίδια...
|
|
||||
|
||||
![]()
μμμ Η όμορφη Κάλυμνος! Αν έμενα στο όμορφο νησί σου θα έφτιαχνα ένα πανέμορφο μεσογειακό θαλασσινό ενυδρείο
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Όχι, δεν ισχύει αυτό και ειδικότερα στο στρώσημο.
|
||||
|
||||
![]()
Στο μπόλιασμα την παλιά μούργα τη ρίχνουμε μέσα στο ενυδρείο ή μέσα στο νέο φίλτρο; Όταν έστρωνα το δικό μου τη μούργα την έριχνα μέσα στο ενυδρείο και τώρα που διάβασα τα λεγόμενά σας, μου ήρθε φλασιά!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εαν την ριξεις στην στηλη νερου.
|
||||
|
||||
![]()
Διάβασα σε site (που εσείς παραπέμπετε τους νέους) ότι τα βακτήρια (αν κατάλαβα σωστά) πέρα τον άλλων χρειάζονται και οξυγόνο. Αν η ροή του φίλτρου είναι μικρή έχει ως συνέπεια να μη μεταφέρετε αρκετό οξυγόνο στο βάθος του φίλτρου και επομένως να μην μπορούν να επιβιώσουν (τουλάχιστον εύκολα), και να χρησιμοποιούν το οξυγόνο από τα ΝΟ3. ¶ρα ο αποικισμός των βακτηρίων να γίνετε κοντά στην είσοδο του φίλτρου.
Παράθεση:
Παράθεση:
Γεια σου μεσογειακέ Αλέξανδρε και Σ.Ι.Α FOROUM. Καλά να είμαστε και όλα θα γίνουν.........
|
||||
|
||||
![]()
Όχι δεν ισχύει αυτό που κατάλαβες.
Στα μέρη που υπάρχει ροή νερού εκεί υπάρχουν βακτηρίδια γιατί από εκεί λαμβάνουν το οξυγόνο που θέλουν. Το φίλτρο συγκεκριμένα πρέπει να είναι το μόνο μέρος στο ενυδρείο που υπάρχει συνεχής και αρκετή ροή οπότε έχει πάντα βακτηρίδια και σε όλο το κάνιστο του (εκτός αν βουλώσει εντελώς) |
|
||||
|
||||
![]()
halvas69 δεν είμαι σε θέση να πω το αντίθετο από αυτό που λες αλλά εξήγησε μου σε παρακαλώ γιατί γράφουνε αυτό:
Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Kαταλαβαίνω την λογική σου, αλλά στους απονιτροποιητές η ροή είναι η ελάχιστη δυνατή έτσι ώστε να μην φτάνει-επαρκεί το Ο2 στα τελευταία στρώματα, για να δουλέψει.
Το άρθρο δεν λέει ότι μειώνεται η ταχύτητα ανάπτυξης βακτηριδίων, ώστε να πιστέψεις ότι με την αντιστροφή της διαδικασίας θα επιταχυνθεί η διαδικασία. Αλλά ότι τα ήδη υπάρχοντα βακτηρίδια αλλάζουν τρόπο λειτουργίας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν ναι πως βρήσκουμε την χρυσή τομή; Σε ευχαριστώ πολύ.
|
||||
|
||||
![]()
Δεν σε κατάλαβα.
Ψάχνεις την χρυσή τομή για τι πράγμα ? Ποιό είναι το ζητούμενο, τι θες να κάνεις ? |
|
||||
|
||||
![]()
Στρώνω το ενυδρείο μου, το φίλτρο μου έχει διάφορες ταχύτητες ροής, ποιά είναι η βέλτιστη-καλύτερη; Κάνω αμάν για να δημιουργηθούνε αυτά τα βακτήρια, μη τα σκοτώνω κατά λάθως και περιμένω τζάπα.
|
||||
|
||||
![]()
δε τα σκοτωνεις οποια ροη και να βαλεις απο τις προεπιλεγμενες...
|
||||
|
||||
![]()
Έτσι
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ παιδιά......και στο επανιδίν.
Γεια σου Panos
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βασικά, όπου διασφαλίζεται γρήγορη και συνεχόμενη ροή, είναι και λόγος ύπαρξης μεγάλων αποικιών βακτηριδίων.
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά έστρωσε επιτέλους τα βακτήρια ζουν και υπάρχουν.
Καλορίζικο και δροσερό. Μπόλι και ΓΡΗΓΟΡΗ ροή νερού...... και 3μέρες και να που ψάχνω για νονούς για τα δύο αγγελόψαρα. Τώρα μπορώ να πω καλοσώρισα-καλώς σας βρήκα.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υλικά φίλτρου; | sp67 | Φίλτρανση | 3 | 22-05-09 18:27 |
Ήχος φίλτρου | ramsys | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 23-05-07 09:23 |
ροή φίλτρου | nikman | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 15-10-06 18:11 |
Προβληματάκια στο στρώσημο | DJK | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 29-10-05 14:21 |
Set-up Φίλτρου | yannis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 12-10-05 11:58 |