|
||||
|
||||
![]()
τι και αν έβαλα αλάτι ..... τί και αν του έκανα μια ώρα "μπάνιο" με Akryflawina τα πράγματα δεν πάνε καλά ....
το φιν ροτ προχωράει αντί να υποχωρεί ..... άρχισε να "τρώει" και το πάνω πτερύγιο και πλεον απο την ουρά λείπει και ένα κομμάτι ..... δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω ΤΙ μπορεί να φταίει ... αφου και η ένδειξη της αμμωνίας στο indicator είναι στο Ασφαλές χρώμα ..... συγγνώμη... αλλα ΤΙ άλλο μπορώ να κάνω ?? μπανιο με bactopur direct? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ήδη έκανε ένα μισάωρο μπάνιο με Bactopur direct .... μια ταμπλέτα σε 2 λίτρα νερού απο το ενυδρίο .....(συμφωνα με εσωτερικές οδηγίες)
ελπίζω όλα να πάνε καλά ... γιατί παρατήρησα και ένα φουσκωματάκι στην κοιλιά του ... δεν ξέρω αν ήταν απο το φαί ή απο κάτι άλλο .. ελπίζω για το καλύτερο ... εσέις τι λέτε ? ![]() πωπω ποιά ώρα θα με διαολοστήλετε με τις τόσες ερωτήσεις για τους μονομάχους .... φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν απολυθώ και στήσω και το 120λιτρο που ακόμα είναι συσκευασμένο ... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
αφου βλεπεις οτι δεν υποχωρει,εγω θα εκανα θεραπεια με baktopur(δεν εχω κανει ποτε μπανιο στα ψαρια με φαρμακο,απλα βαζω την αναλογη δοση).αλλα ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει......
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Απέφυγα το να κάνω θεράπεια μέσα στο ενυδρίο λόγο φίλτρου και κατέφυγα στην λύση του μπανιου μια και παλαιότερα αν θυμάσαι με το Pop eye που είχε ένας μονομάχος έκανε καλή δουλειά και είχε ξεπεράσει την ασθένεια .....
τώρα πάλι νέα μετά απο 3-4 μέρες για να δούμε αν έγινε δουλειά με το bactopur .... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
βρε Ιωσα,μηπως φταιει το οτι το νερο της ευβοιας εχει παρα πολλα αλατα??μηπως για καποιο διαστημα δοκιμαστικα να μη χρησιμοποιουσες νερο βρυσης?
ακομα και λιγο ν'αποκλινουν οι τιμες απο τις μεσες,οι μονομαχοι με μακρυα ουρα,σε αντιθεση με τους πλακατ ειναι τρομερα επιρρεπεις στο φινροτ.
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, κι εγώ αντιμετώπιζα συχνά τέτοια προβλήματα με φιν ροτ στους μονομάχους με μακριά ουρά (στο Ηράκλειο το νερό της βρύσης δεν πίνεται και έχει pH 8,5 και σκληρότητα πάνω από 25!!!!!!!!!). Ευτυχώς από τότε που άρχισα να ασχολούμαι με τους πλακάτ δεν ξαναεμφανίστηκε...
|
|
|||
|
|||
![]()
Ο δικός μου πάντως πάει καλύτερα ήδη. Στην ουρά του φαίνονται διάφανα τμήματα καινούργια. Ευχαριστώ παιδιά!
Στις πόσες μέρες πρέπει να τον βγάλω από την... αρμύρα; Θυμίζω ότι είναι εδώ και 6 μέρες σε διάλυμα 0,2%. |
|
||||
|
||||
![]()
αφου ειδες βελτιωση(
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα ....
Σήμερα μετά απο 3 μέρες που είχε κάνει μπάνιο σε bactopur δεν είδα να χειροτερεύει αντιθέτος μάλιστα είδα διάφανα τμήματα πτερυγίων (πολύ μικρά βέβαια) στις άκρες απο όπου είχε "φαγωθεί" η ουρά ..... και απο ότι λές Μάριελ αυτό μπορεί να είναι καινούργιοι ιστοί προς ανάπλαση .... αλλάγη νέρού (40%) εγινε χτες απλά σήμερα θα προσθέσω λίγο αλάτι όπως λές και πιο πάνω με τα δάχτυλα (σαν να ρίχνουμε σε τηγανιτές πατάτες - πωπω έχω και μια πείνα ![]() Όσο για το νερό της Έυβοιας, τι να βάζω αν δεν είναι νερό βρύσης ? απιονισμένο ? φαντάζομαι για να μετρήσω σκληρότητα νερού πρέπει να το κάνω με τα τεστς που ακόμα δυστυχώς δεν έχω ... ![]() στους μονομάχους με μακριές ουρές να φανταστώ πως συμπεριλαμβάνονται και οι Crown trail ? μαλλον ε? θα ΣΚΑΣΩ αν πάθει κάτι ο crown tail μου !!!!!!!!!!
Ιωσάς Wise men talk because they have something to say; fools, because they have to say something. I guess Ill always be a soldier of fortune.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη crazyio : 17-03-06 στις 13:37 |
|
|||
|
|||
![]()
Όχι, βιταμίνες δεν έχω πάρει. Θα φροντίσω να προμηθευτω...
|
|
||||
|
||||
![]()
@Ιωσα γιατι δε δοκιμαζεις εμφιαλωμενο??και αν μπορεις μερτα σκληροτητα να δουμε αν αυτο φταιει.τουλαχιστον θα'χουμε λυσει το προβλημα της αιτιας...και ναι,δυστυχως οι ct ειναι κι αυτοι με μακρυα ουρα...
![]() @Βασιλη, δοκιμασε βιταμινες,θα βοηθησουν στην ανακαμψη ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ίσως τελικά το επόμενο και πιο σωστό βήμα είναι να πάρω κάποια βασικά τεστ νερού .....
όποια και αν είναι αυτά ώστε να δώ έστω και πάνω κάτω τι παίζει με το νερό ... δεν εξηγείται αλλιώς ... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
το νερο της βρυσης σας πινεται εκει?εχουμε εξοχικο στο αλιβερι και τουλαχιστον εκει δεν πινεται γιατι εχει παρα πολλα αλατα.
τσεκαρε σκληροτητα να δουμε τι παιζει... μηπως τελικα να το γυρναγες κι εσυ στους πλακατ να ησυχαζε το κεφαλι σου ![]()
|
||||
|
||||
![]()
καλημέρα .... ποστ πριν φύγω ΠΑΛΙ για την μονάδα .....
ναι ... να το γυρίσω σε plakat Μάριελ ..... ΑΛΛΑ ΠΩΣ ρε %$#(%@*$# την τύχη μου με την $#$#μονάδα που είμαι να μπορέσω να έρθω Αθήνα να πάρω κανέναν ..... %^#&^%&%#$@& θα δούμε τι θα γίνει .... τες πα.... άντε φέυγω γιατι θα αρχίσω πάλι...... ![]() ![]() ναι, το νερό πίνεται της Χαλκίδας αλλά όντος περιέχει αρκετά άλλατα και θεωρείται σκληρό .... ![]() θα αγοράσω τεστ και θα δούμε τι παίζει .... ελπίζω Τρίτη που θα ξαναβγώ να είναι καλύτερα ο μονομάχος ....
|
||||
|
||||
![]()
επιτέλους πήρα στικ της ΤΕΤΡΑ .... αυτά βρήκα και νά τα αποτελέσματα ....
1ο ενυδριάκι ------------ Νο3 50 | No2 0 | Gh >16d | Kh 6d | Ph 8-8.5 (δεν διακρινόταν καλά) 2ο --- Νο3 50 | No2 0 | Gh >16d | Kh 6d | Ph 8 3ο --- Νο3 50 | No2 0 | Gh >16d | Kh 6d | Ph 7.6 και οι μετρήσεις νερού βρύσης (σκέτο νερό βρύσης) -------------------------------------------------- Νο3 0 | No2 0 | Gh >10d | Kh 6d | Ph 7.6 Ο μονομάχος που έχει εμφανίσει το φιν ρότ είναι στο δέυτερο ενυδρίο .... κάτι μου λέει πως το ph είναι στα ύψη ? ακούω προτάσεις και ιδέες ... ειναι η πρώτη φορά που πέρνω μετρήσεις απο τα ενυδρία μου ... ![]() ![]() P.S αλλαγή νερού είχε γίνει χτές ....30% P.S2 Πήρα και ένα γλαστράκι Hygrophila polysperma το οποίο και "μοίρασα" στα 3 ενυδριάκια .... ωραίο φυτό δίχνει και απο ότι είχα διαβάσει εδώ και μου είπε και αυτός είναι πολύ έυκολο φυτό ... ρίζες δεν έχει ... μόνο κοτσάνια με τα φύλλα και έτσι ακριβως τα έβαλα και σε 3 μικρά γλαστράκια και τα στερέωσα με τύρφη ..... ελπίζω να έκανα καλα ...
Ιωσάς Wise men talk because they have something to say; fools, because they have to say something. I guess Ill always be a soldier of fortune.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη crazyio : 21-03-06 στις 14:46 |
|
||||
|
||||
![]()
Η γενικη σκληροτητα στο νερο δικτυου 10 dGH και στα ενυδρεια 16 dGH πως εξηγειται; Εχεις κατι μεσα στα ενυδρεια που μπορει να ανεβαζει την σκληροτητα;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
στο ένα είχα ένα γλαστράκι με φυτό απο ΙΚΕΑ αλλά και σε αυτό είχα τις ίδιες τιμές με τα άλλα 2 .... τώρα έχουν και τα 3 απο 5-6 κοτσανάκια Hygrophila polysperma .... τώρα όντος που το λές ... παράξενο ... τι μπορεί να φτέει ? ![]() σε γενικές γραμμές οι μετρήσεις μου τι λένε ? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τα νιτρικα ειναι ψηλα, αν ειναι 50, αλλα για να πω την αληθεια δεν εμπιστευομαι τα τεστ που εχεις παρει...
Και αυτο με τις σκληροτητες... Πρεπει να φταινε τα τεστ και γενικα τα στικ δεν ειναι τα καλυτερα... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
πάντος λήγμένα δεν είναι .... λήγουν 2007 ... τι να κάνω ρε γμτ ..... Για τα νιτρικά τι μπορώ να κάνω να κατέβουν ? αλλάζω το 30-50% του νερού κάθε 5 μέρες .... να σημειώσω πως στα ενυδριάκια έχω ρίξει τις τελευταίες μέρες και λίιιιιγο αλάτι λόγο του φιν ρότ που είχε παρουσιαστεί σε ένα μονομάχο .... παίζει αυτό κανένα ρόλο στις μετρήσεις ?
Ιωσάς Wise men talk because they have something to say; fools, because they have to say something. I guess Ill always be a soldier of fortune.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη crazyio : 22-03-06 στις 00:00 |
|
||||
|
||||
![]()
οντως τα νιτρικα ειναι υψηλα και δε δικαιολογουνται με τις αλλαγες που κανεις...
επισης το πεχα στα 2 πρωτα ενυδρεια ειναι υψηλο...βεβαια φανταζομαι οτι οι τιμες λογω των στικ θα παιζουν και λιγακι...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δοκιμασε πιο συχνες αλλαγες νερου, και θα δουμε... |
|
||||
|
||||
![]()
Πιο συχνές αλλαγές απο το 40-50% ανά 5 μέρες ???
![]() κάποιος τρόπος να ρίξω τα νιτρικά αφού είναι στα ύψη ακόμα και με τόσο συχνές αλλαγές ? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
εγώ κάνω 60-70% αλλαγή ανά 2-3 μέρες στο 12λιτρο του μονομάχου μου. δεν έχεις ούτε πέτρες ούτε χαλίκι στα ενυδρεία σου? το ph είναι αδικαιολόγητα τόσο ψηλό αν δεν υπάρχει κάτι μέσα στο ενυδρείο που να το ανεβάζει. η GH επίσης
|
|
||||
|
||||
![]()
ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω....εχεις πολυ υψηλα νιτρικα(αν οντως ειναι αυτη η τιμη)αυτο δικαιολογειται μονο αν δε γινεται σωστο φιλτραρισμα,σωστες αλλαγες η αν ταιζεις παρα πολυ...αν εβαζες κανα φυτο που να τραβαει τα νιτρικα??
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και οι μετρήσεις νερού βρύσης (σκέτο νερό βρύσης) -------------------------------------------------- Νο3 0 | No2 0 | Gh >10d | Kh 6d | Ph 7.6
|
|||
|
|||
![]()
Πήρα το Tetra Aqua Vital. Φαντάζομαι κάτι τέτοιο εννοούσες για βιταμίνες, ε;
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι,αυτες χρησιμοποιω κι εγω
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ναι, τις έβαλα χθες. Εντωμεταξύ το κουτί είχε οδηγίες μόνο στα γερμανικά και έψαχνα στο ίντερνετ να τα βρω.
Με είχε τρομάξει χθες το πρωί γιατί με το που άνοιξα να ταΐσω πήδηξε (πάλι) έξω, στο πάτωμα. Και βάζοντάς τον μέσα δεν κουνούσε το αριστερό πτερύγιο. Το απόγευμα πάντως φαινόταν οκ. Μάλλον το... στραμπούληξε! |
|
||||
|
||||
![]()
ναι,κι εγω εψαχνα να βρω καποιον να μου τα μεταφρασει....
ειναι λογικο 1-2 μερες αφου πηδηξει εξω,να'χει τραυματιστει καπου η να μην κολυμπαει κανονικα...παντως ηταν τυχερος που τον ειδες αμεσως!!!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Και πάλι αναγνώριση φυτού | Archon | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 06-06-05 22:23 |
Σπασιμο βασης ενυδρειου-Επειγον | johnny98130 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 12 | 21-07-03 21:36 |
Betta Splendens σε 15λίτρο ενυδρείο | newfish | Bettas | 0 | 22-12-02 19:06 |
1ο "επίσημο" GAB meeting | Tolis | Greek Aquarist's Boards | 0 | 11-12-02 23:51 |
Περί λιπασμάτων | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 10-12-02 19:39 |