|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα!
Λοιπόν τα μωρά πως τα πάνε?! Μια χαρά και με πολή όρεξη!!!!! Σύντομα θα έχω φωτό! Να ρωτήσω τώρα το εξής? Ποια αρτέμια αγοράζεις? Αυτή που έχω δεν έχει μεγάλο ποσοστό εκκόλαψης και μου βγαίνει το λάδι και κάτι ακόμη μετά από πόσο καιρό αρχίζουν να τρώνε και άλλα είδη τροφών? π.χ. κατεψυγμένο σκουλίκι?
|
||||
|
||||
![]()
τωρα μου δινουν αρτεμια,γιατι η jbl που επαιρνα ηταν χαλια...ποια εχεις εσυ?
σκουληκι μετα απο περιπου 5 βδομαδες,κι αυτο ομως εξαρταται απο το μεγεθος των μωρων.grindals μπορουν ν'αρχισουν να τρωνε απο τις 3 βδομαδες. ζουνε ολα??
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα,
Τα μωρά ζούν και τα πέντε που είχαν μείνει τελευταία, τώρα για αρτέμια αυτή που έχω είναι μάλλον πολύ κακής ποιότητας επάνω γράφει να θυμάμαι καλά κάτι Pet τάδε και έχω πει στον φίλο αυτό με το pet shop να φέρει κάποια άλλη από Tetra π.χ. κάποια εν πάσει περιπτώση επώνυμη και περισσότερο εμπιστοσύνης διότι αλιώς πάει ο κόπος μου άδικα. grindals? Τι είναι αυτό?
|
||||
|
||||
![]()
ειναι ζωντανη καλλιεργεια σκουληκιων,αν ερθεις στη συναντηση του σαββατου μπορουν νασου φερουν τα παιδια
![]() ειναι σχετικα μικρα,καλλιεργουνται πολυ ευκολα και ειναι πολυ καλη τροφη για τα μωρα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Συνάντηση Σαββάτου ? Που πότε δεν μπορώ να υποσχεθώ αλλά αν μου πεις το που και το πότε ίσως τα καταφέρω!
|
||||
|
||||
![]()
http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=10245
Δες εδω για τις συναντησεις . |
|
||||
|
||||
![]()
Ok! Ελπίζω να τα καταφέρω να έρθω!!!
|
||||
|
||||
![]()
αντε,θα σε περιμενουμε
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μια και μιλούσαμε για αρτέμια και ποσοστά εκόλαψης! Πήρα μια καινούργια της Ocean Nutrition με την οποία μπορώ να πω ότι έχω πάθει πλάκα. Την βάζω στους 29C / 82F και σε 15-20 ώρες έχω ποσοστό εκκολαψης 90% τουλάχιστον! είναι απλά καταπληκτική!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το ποσοστό εκκόλαψης μπορώ να πω ότι ανέρχεται τουλάχιστον στο 90 %. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
την ειχα παρει πολλες φορες και ειχα εξαιρετικα χαμηλο ποσοστο εκκολαψης...... ![]() μολις αλλαξα αρτεμια με πολυ μικρη ποσοτητα το ποσοστο εκκολαψης ειναι πολυ μεγαλο. την παιρνεις καιρο εσυ της jbl?
|
|||
|
|||
![]()
Επειδή τράβηξα αρκετά τον τελευταίο μήνα με την αρτέμια έχω την άποψη ότι δεν είναι η μάρκα που παίζει τόσο ρόλο όσο το πόσο καιρό την έχουν στοκάρει και σε τι συνθήκες την φυλάνε. Εγώ δοκίμασα εδώ διάφορες συσκευασίες της Ocean (και αυτή με το έτοιμο μίγμα με αλάτι) μήπως και κάνω κάτι λάθος και δεν κατάφερα τίποτε. Ευτυχώς ο ενυδρειάς μου μου σφύριξε ότι αυτό τον καιρό δουλεύει καλά η JBL από τα PET CITY (Αθήνα) και όλα πήγαν μιά χαρά. Μάλον θα πρέπει να ενημερώνουμε στο Forum σε ποιά μαγαζιά και τι μάρκα αρτέμια δουλεύει κάθε φορά.
|
|
||||
|
||||
![]()
Οι πρώτες μου προσπάθειες με αρτέμια ήταν με έτοιμα φακελάκια που περιέχουν και το αλάτι.
Σκέτη απογοήτευση ... ![]() ![]() ![]() Ψάχνοντας στα καταστήματα για αρτέμιες , βρήκα της Tropica (32 €) και της JBL (12 €). Προτήμησα της JBL λόγο χαμηλότερου κόστους. Δεν έχω δοκιμάσει κάποια άλλη διότι εδώ και 1 χρόνο που την χρησιμοποιώ το αποτέλεσμα είναι πάντα κάτι παραπάνω από καλό. Αλάτι βάζω χονδρό από το super-market. |
|
||||
|
||||
![]()
Πάντως θεωρητικά, οι κύστεις που είναι σε ξηρά μορφή μπορούν να κρατήσουν αρκετά χρόνια...Οι ημερομηνίες λήξεως είναι εντάξει στις συσκευασίες που δεν υπάρχει καλή εκκόλαψη? Αν και εγώ που χρησιμοποιώ ληγμένη, δεν έχω κανένα πρόβλημα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Tropica ή Tropical???????????
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η δική μου συσκευασία λήγει 1-2007 δηλαδή σε ένα χρόνο. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη oscar : 24-01-06 στις 11:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ παιδιά πήρα τη συσκευασία που σας λέω παραπάνω (χωρίς αλάτι) και αλάτι βάζω αυτό για τα ενυδρεία της Aquarium P. Από το Watter Inn το μαγαζί έχει ανοίξει πρόσφατα και έτσι πιθανόν να είναι πολύ φρέσκια η εισαγωγή. Εβαλα εχθές για δεύτερη φορά μισό κουταλάκι του γλυκού να γίνει στις 17:30 περίπου και 1:30 είχαν ήδη βγει αρκετοί ναύπλιοι.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εγώ πάντος πήρα αυτές http://www.aquaristic.net/AQ49c9f512...der/041000.jpg απο το ακουαρίστικ και μέχρι τώρα μεγάλωσα 3 γέννες και έχω απ΄οτι φαίνεται για ακόμη 30.! έχει πολύ μέσα και η εκκόλαψη είναι πολύ καλή. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dim : 24-01-06 στις 15:22 |
|
||||
|
||||
![]()
Ποιο πολύ το έκανα για δοκιμή για να είμαι ειλικρινής!
|
||||
|
||||
![]()
εγω να ρωτησω για ποιο λογο μπαινει το σαλιγκαρι;
|
|
||||
|
||||
![]()
To σαλιγκαρι θα φαει οτιδηποτε δεν θα εχουν φαει τα μωρα..
|
|
||||
|
||||
![]()
Εννοείς γιατί μερικοί βάζουν σαλιγκάρια στα ενυδρεία αναπαραγωγής? Χρησιμεύουν στο να καθαρίζουν το βυθό από τα υπολείμματα τροφής, ώστε να μη μένουν και "χαλάνε" το νερό
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
και μπορουν να μπουν για τον ιδιο λογο και σε κανονικο (οχι αναπαραγωγης ενυδρειο) χωρις προβλημα;;;
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι,αμε,σαιγκαρι μπορει να μπει και σε ενυδρειο μεγαλου μονομαχου χωρις προβλημα συνηθως(βεβαια ριξε ενα βλεφαρο στην αρχη,γιατι εχω ακουσει για καποιους κυριους που τους αρεσει να τους τσιμπανε τις κεραιες
![]() η ποσοτητα των αυγων εξαρταται και απο την ποσοτητα των μικρων...γενικα εγω βαζω σχετικα μεγαλη,πρωτον γιατι εχω πολλα μωρα( ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ξεχασα να πω για τις αρτεμιες,οτι της jbl που επαιρνα κι εγω παο το πετ σιτυ της γλυφαδας ηταν...και παλι ομως ελαχιστη εκκολαψη....δεν ξερω τι φταιει.....
![]() αλατι εχω βολευτει της jbl και βαζω σε 1,5 λιτρο νερου 1 και κατι κουταλακι του γλυκου.
|
||||
|
||||
![]()
εγώ βάζω 2 κουταλιές της σούπας αλάτι ανα λίτρο νερού. αυτή την ποσότητα γράφει επάνω στις οδηγίες του αλατιού ενώ στις οδηγίες των αυγών γράφει 1,5 γραμμάριο ανα λίτρο(δεν ξέρω πόσες κουταλιές είναι).
αν δεν έχετε καλή εκκόλαψη κάντε μια δοκιμή με την ποσότητα αλατιού που σας λέω επάνω να δείτε μήπως φταίει αυτό. |
|
||||
|
||||
![]()
Σε πειράματα που έκανα με την παλιά συσκευασία που έχω η οποία δεν έχει λήξει βάζοντας περισσότερο αλάτι και μάλιστα ενυδρείου αντί το χοντρό που έβαζα του σούπερ μάρκετ είδα σήμερα ότι έχω μεγάλο ποσοστό εκόλαψης σε πολύ περισσότερο χρόνο όμως από ότι με την αρτέμια της Ocean Nutrition.
|
||||
|
||||
![]()
εγω αποφευγω να βαζω μεγαλη ποσοτητα αλατιου γιατι ετσι ζουν λιγοτερο οι αρτεμιες μεσα στο ενυδρειο.
2 σουπας δεν ειναι πολυ?
|
||||
|
||||
![]()
εγώ έχω δει και μετά απο μισή μέρα ζωντανές αφάγωτες αρτέμιες μέσα στο ενυδρείο. και άλλη φορά που λέγαμε για το ίδιο θέμα με "μαλώνανε" για την ποσότητα που βάζω αλλα εγώ απλά βάζω την ποσότητα που γράφει στις οδηγίες χρήσεως και τίποτε άλλο.! μπορεί να έχει να κάνει και με το αλάτι που χρησιμοποιεί ο καθένας,δεν ξέρω, αυτό που βάζω εγώ πάντος θέλει 2 κουταλιές σούπας στο λίτρο.
κάνε μια δοκιμή Μάριελ αν θές και πές μας και εσύ. |
|
||||
|
||||
![]()
οκ,θα το δοκιμασω και θα σας πω εντυπωσεις
![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|