|
||||
|
||||
![]()
Μετα απο την ανταλλαγη μηνυματων με φιλους μεσα στο μπορντ αποφασισα να βαλω ενα ποστ γιατι πολλοι απο εσας ισως να εχετε τις ιδιες αποριες με εμενα.
Εχω λοιπον ενα κοινωνικο ενυδρειο 112λτ απο το 2002 και μεχρι τωρα δεν ειχα ιδιαιτερα προβληματα. Τα φυτα μου πηγαινουν αρκετα καλα και αν χρειαζεται να αγορασω και 2 ριζες καθε 2-3 μηνες (για αντικατασταση "χαλασμενων" φυτων) δεν τρεχει και τιποτα. Μετα απο πολλα πειραματα με διαφορα ετοιμα συστηματα παραγωγης CO2 (Tetra optima,JBL BioCO2 κλπ) εφτασε η ωρα να βαλω ενα συστημα με φιαλη και τα σχετικα παρελκομενα. Επειδη δεν εχω πολυ χρονο για συστημα DIY (με ζαχαρη,μαγια κλπ) αποφασισα ή να αγορασω ενα ετοιμο συστημα απο το ιντερνετ ή να το φτιαξω ψαχνοντας στην αγορα της Θεσσαλονικης για φιαλη,μειωτη,λαστιχα,αντεπιστροφες κλπ κλπ κλπ. Τελικα αξιζει τον κοπο το ψαξιμο ή να παρω ένα ετοιμο (με 20-30 ευρω παραπανω) απο το ιντερνετ και να ξεμπερδευω ;; Τις φιαλες που πουλανε στο ιντερνετ μπορω να τις γεμισω εδω (Θεσσαλονικη);; Και αν αγορασω μονο ΟΛΑ τα αλλα και οχι την φιαλη (που θα την αγορασω απο Θεσσαλονικη - για να μην επιβαρυνω την παραγγελια μου με επιπλεον κοστος μεταφορικων λογω βαρους) θα μπορω να την βιδωσω στον μειωτη που αγορασα απο το ιντερνετ ;; Ταιριαζουν τα πασα ; Χρειαζεται μετρητης φυσσαλιδων και diffuser ;; Και κατι τελευταιο...αποφασισα να μην βαλω ΡΗ controller. Αυτα για την ωρα...πιστευω να μην σας μπερδεψα. Να και μερικα λινκ απο ετοιμα συστημα που βρηκα σε "λογικες" τιμες : http://www.aquaristikshop.com/cgi-bi...MOyehhMUpUA0eq http://www.aquaristikshop.com/cgi-bi...MOyehhMUpUA0eq http://www.aquaristic.net/AQ5fe72abc...,0,0,id2235,,0, Επισης υπαρχουν ΜΟΝΟ μειωτες με τιμες με 48,70,99,110 ευρω. |
|
||||
|
||||
![]()
Για φιάλη μόνο, μπορείς να απευθυνθείς στα εξής τηλέφων:
![]() ![]() καθώς και στον Αμαζώνιο στον κο Μάκη συνεργάζεται με ένα μαγαζί με πυροσβεστικά είδη αναγομώσεις κ.λ.π. τον οποίο τον λένε κο Τηλέμαχο και είναι στην Λαγκαδά στο ύψος των συμαχικών νεκροταφίων ο συγκεκριμένος την 3 λιτρη την δίνει 50 ευρώ κα την αναγόμωση 5 ή 15 ευρώ αν δεν με απατά η μνήμη μου. Τώρα για το άν θα ταιριάζουν τα συνδετικά δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά αυτό το αφήνω σε παλαιότερους και πιο έμπειρους. Υ.Γ. Θα μπορούσες να ρωτήσεις και στον κο Θωμαδάκη στην ροτόντα αλλά δυστυχώς δεν έχω τηλέφωνό του. Υ.Γ. Εύχομαι κάπως να σε βοήθησα φιλικά Ιορδάνης |
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν εγώ έχω τις εξής αντιρρήσεις
Από Αθήνα Φιάλη 3kg = € 30 Διπλό μανόμετρο+ βαλβίδα = €45 Διαχυτήρας = €6 Σύνολο = 81 € Από το internet πάνε γύρω στα 100 € με φιάλη γραμμαρίων ΟΧΙ κιλών. Άρα η διαφορές δεν είναι μερικά € αλλά πολλά € αν βάλεις κάτω το μέγεθος της φιάλης. ![]() Πως θα έρθουν εκεί άσε να ανησυχώ εγώ ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
120 Lt, Κοινωνικό Φυτεμένο, Εσωτερικό Φίλτρο 550 lt/hour Παροχή CO2 μέσω ηλεκτρομαγνητικής βαλβίδας (κλείνει το βράδυ) και διαχυτήρα Ψάρια: 3 Kribensis, 6 Corydoras Sterbai, 1 Ancistrus, 10 Cardinal Tetra, 5 Melanotaenia praecox, 2 SAE, 2 Apple Snails Φυτά: Didiplis Diandra, Ludwigia Perenis, Altenathera Reineckii, Hygrophilla Diformis, Hygrophilla Pollysperma, Cardamyne Lyrata, Echinodorus Tenellus, Cryptocoryne Wendii Brown, Bolbitis Asiatika, Anubia |
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Νκο ευχαριστω για την απαντηση σου
Επειδη εχω προβλημα χωρου...υπαρχει φιαλη μικροτερη απο 3 λιτρα ;; Ο μειωτης εχει πανω του needle valve για ρυθμιση ακριβειας ;;; Με μετρητη φυσσαλιδων τι γινεται ; Ειναι απαραιτητος ;; |
|
|||
|
|||
![]()
Ναι, Νίκο έχεις δίκιο. Μου το ξανάπες το μαγαζί.
Εε, γερνάμε κιόλας, πάει η μνήμη σιγά-σιγά. ![]() Γίωργο, αν θες έχω την φιάλη των 500g. Την πήρα από aquaristic.net πριν από 2 μήνες (είναι η ίδια με αυτήν του λινκ που έβαλες πιο πάνω) αλλά τώρα θέλω μεγαλύτερη. Στείλε μου πμ για τα περαιτέρω αν ενδιαφέρεσαι ...... (Νίκο ξέρω .... "στο είπα εγώ πάρε μεγαλύτερη"... τι περίμενες από έναν Κύπριο .. να μην είναι και λίγο(??) ξεροκέφαλος :P )
120 Lt, Κοινωνικό Φυτεμένο, Εσωτερικό Φίλτρο 550 lt/hour Παροχή CO2 μέσω ηλεκτρομαγνητικής βαλβίδας (κλείνει το βράδυ) και διαχυτήρα Ψάρια: 3 Kribensis, 6 Corydoras Sterbai, 1 Ancistrus, 10 Cardinal Tetra, 5 Melanotaenia praecox, 2 SAE, 2 Apple Snails Φυτά: Didiplis Diandra, Ludwigia Perenis, Altenathera Reineckii, Hygrophilla Diformis, Hygrophilla Pollysperma, Cardamyne Lyrata, Echinodorus Tenellus, Cryptocoryne Wendii Brown, Bolbitis Asiatika, Anubia |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και η needle valve ειναι απαραίτητη. bubble counter μπορείς να κάνεις και μόνος σου |
|
||||
|
||||
![]()
Ποσο κραταει μια φιαλη των 500 γρ και ποσο των 3 λιτρων
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Την φιάλη των 500γρ την έβαλα 30 Δεκεμβρίου 2004. Το μανόμετρο έδειχνε 58 bar (αν θυμάμε καλά).
Μέχρι το τέλος του Γεννάρη περίπου την δούλευα με 1 φυσ./ 7 δευτερόλεπτα. Το μανόμετρο έδειχνε 52-53 bar (8 ώρες/μέρα) Μετά τον Γεννάρη έφτασα σταδιακά την 1φυσ. / 2 δευτερόλεπτα (τώρα είμαι στις 9 ώρες/μέρα). Το μανόμετρο τώρα δείχνει 23 bar. Τελείως πρόχειρα θα έλεγα ότι τρως ~30 bar (στην 500γρ.) τον μήνα αν το δουλεύεις με 1 φυσ./2-3 δευτερόλεπτα με 8 ώρες/μέρα. Άρα η εκτίμηση του koulio για 20 μέρες (φαντάζομαι εννοούσε 24ώρη παροχή) μάλλον είναι σωστή (υποθέτοντας ότι μια γεμάτη φιάλη θα έχει 60 bar). 8 ώρες/ημέρα -> 30 bar/μήνα 24 ώρες/ημέρα -> 90 bar/μήνα -> 60 bar/20 μέρες Για backup λύση η 500γρ. είναι ότι πρέπει αλλά για primary μάλλον είναι μη πρακτική.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
οπως λεει ο χριστοδουλος μονο για backup η 500αρα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μιλωντας με εναν ειδικο στην κατασκευη πυροσβεστικων συστηματων και ιδιοκτητη εταιριας και καταστηματος στην Θεσ/νικη , μου ειπε οτι πρεπει να προσεχουμε πολυ στην αγορα μειωτη/ρυθμιστη πιεσεως διοτι πρεπει να ειναι ειδικος για CO2.
Λογω του οτι μερικες φορες παγωνει , αν δεν ειναι για CO2 και ειναι για πεπιεσμενο αερα,οξυγονο κλπ ενδεχεται να σπασει η μεμβρανη του και να υπαρξει προβλημα. Γνωριζει κανεις τιποτα σχετικα ;; |
|
|||
|
|||
![]()
don't panic
![]() ![]() το μανόμετρο είναι για την κατηγορία αυτού του τύπου αερίων επίσης η needle valve δεν έχει μεμβράνη αλλά βελόνα επίσης η μεμβράνη στην φιάλη πρέπει και ελέγχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Πρόβλημα μπορεί να σου προκύψει αν η φυάλη ειναι ξαπλωμένη. Οταν μένει ξαπλωμένη μετά απο ενα γέμισμα πιάνει πάγο το κλείστρο και οταν ξεπαγώσει τότε μπορεί να απελευθερώσει μεγαλύτερες ποσότητες co2. don't panic ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Επιτέλους μετά από καιρό και πολύ ψάξιμο έχω πάρει μια φιάλη CO2 και έναν μειωτή.
Για διαχυτήρα θα χρησιμοποιήσω έναν που είχα από ένα "βιολογικό" σύστημα CO2 της JBL. Επίσης θα βάλω και μία ηλεκτροβάνα για να κόβει την παροχή το βράδυ. Τις επόμενες ημέρες θα πάω να αγοράσω σωλήνα,ρακοράκια και αντεπίστροφη βαλβίδα για να μπορέσω να συναρμολογήσω το όλο σύστημα. Η ηλεκτροβάνα και ο μειωτής είναι από απ'ευθείας εισαγωγή της εταιρίας που δουλεύω από την Ιταλία.Κάποιοι από τους προμηθευτές μας εκτός των άλλων φτιάχνουν φασόν εξαρτήματα για γερμανικές εταιρείες που ασχολούνται με ενυδρεία. Ελπίζω να πετύχω καλές τιμές και αν υπάρχει ενδιαφέρον να μπορέσω να εξυπηρετήσω φίλους από τον σύλλογο. |
|
||||
|
||||
![]()
Για δώσε μας καμιά τιμή...
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό το γκρί στην έξοδο τι είναι? Νeedle valve?
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Αλλες 2 ερωτήσεις...
1. Από που έχεις πάρει τη needle valve και πόσο ? 2. Αν βάλω και ηλεκτροβάνα (έτσι ώστε να ανοίγει και να κλείνει από ένα χρονοδιακόπτη ή από ένα μελλοντικό ph-controller) που τη συνδέω? α) μετά τη needle valve? b) στην έξοδο του μανόμετρου? Ευχαριστώ. Άκης |
|
||||
|
||||
![]()
Στην έξοδο του μανόμετρου
|
|
||||
|
||||
![]()
Στις περισσοτερες υλοποιησεις που εχω δει η ηλεκτροβανα μπαινει μετα την needle valve και οχι στην εξοδο του μανομετρου.
Συνηθως ειναι και πρακτικοτερο ετσι. Η πιεση λειοτυργιας ειναι μεχρι 4 bar και πριν την βελονοειδη μπορει να παρει και περισσοτερη. Αν ειμαστε σιγουροι οτι δεν θα ανεβει πανω απο 4 bar, θα δουλεψει βεβαια και πριν την βελονοειδή, αλλα κατι τετοιο δεν συνηθιζεται. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Το λαχανί όργανο κοντά στην πόρτα που έχεις τι είναι? Ph-controller?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Milwaukee SM122 http://www.saltycritter.com/milwaukee.htm |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν σβύνει gkrrrrrrr
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|