|
||||
|
||||
![]()
Ταρκεταρισε την λιγο με rotifers,καλό θα της κανει!
Ανέβασε λιγο τα θρεπτικά σου καλυτερα... |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα Γιωργο!
Τι νεα φιλαρακι,καιρό εχουμε να δούμε ποστάρισμα σου,πως παει ο ύφαλος,άνοιξε η euphyllia τελικά; |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα σε όλους.Οντως Νίκο πάει αρκετός καιρός από το τελευταίο ποστ!!
Τα νέα από τον ύφαλο είναι μια από τα ίδια φίλε καλές και σταθερές οι τιμες μου στις μετρήσεις σταθερές και οι ρουτίνες μου.Η εφυλια όμως παραμένει σε κατάσταση"χειμεριας νάρκης". Βρήκα και πρόσθεσα και άλλες εφυλιες οι οποίες ανοίγουν κλείνουν κανονικά.Μου πέρασε από το μυαλό μήπως φταίει ο φωτισμός μου και έτσι την ανέβασα στο ψηλότερο μέρος του ενυδρείου για να είναι κοντά στο φωτιστικό κάτι πήγε να γίνει αλλά και πάλι τζηφος. ![]() free image hosting ![]() free image hosting Εν το μεταξύ και το ζοανθάκι αριστερά στην φωτογραφία ήταν ανοιχτό την πρώτη εβδομάδα και από την στιγμή που έκλεισε η εφύλια έκλεισε και αυτό. |
|
|||
|
|||
![]()
Έχεις τπτ παράσιτα;
έχει κάτι να δοκιμάσεις να τα κάνεις ένα ντιπ; |
|
|||
|
|||
![]()
Έχω το coral rx dip λες ρε Σάκη να είναι από αυτό?Τι προτείνεις να βγάλω και την εφυλια και το ζοανθακι και να τα ντιπαρω?Δεν έχω δει πάντως κάτι περίεργο να κινείται.
|
|
|||
|
|||
![]()
Για κάνε μια δοκιμή να δούμε μήπως παίζει τπτ τέτοιο...
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Μέτρησης έχουμε ;
|
|
|||
|
|||
![]()
Sg:1026
Kh:8dkh Ph:8 Ca:420ppm Mg:1230ppm No3:0mh/l No2:0mg/l Po4:0ppm Nh3:0mg/l Πρόσθεσα 7ml reef complete και επίσης προσθέτω καθημερινά βακτήρια.Αλλαγη νερού έγινε το Σάββατο 20% καθώς επίσης αλλαγή αντιφως άνθρακα. |
|
||||
|
||||
![]()
Γιωργο καλησπέρα!
Ανέβασε το μαγνήσιο πανω απο 1350 σταδιακά μεσα σε διάστημα μερικών ημερών! Τι αλατι δουλεύεις; Βάλε το σε σημείο με χαμηλή ροη και αυριο ταρκεταρισε το λιγο με ροτιφερ! Φυσιολογικό μετα το ντιπαρισμα να επέλθει στρεσαρισμα,αλλα ετσι γνωρίζεις οτι το κοράλλι ειναι καθαρό! |
|
|||
|
|||
![]()
Aquaforest reef salt.Ροτιφερ έχω παραγγείλει εδώ και 15 μέρες και σήμερα που μίλησα με το Πετ μου είπε πως η παραγγελία θα έρθει τέλος του μηνα οπότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ανεβάσω μαγνήσιο για αρχή.
|
|
|||
|
|||
![]()
No3 0
Po4 0 Συνεχίζεις και ρίχνεις βακτήρια πόσο να το κατεβάσεις;;; εδώ οφείλεται και το πρόβλημα! Αλατάκι ίσως να το σκεφτείς να το αλλάξεις; άποψη μου είναι ότι δεν είναι τίμιο! |
|
|||
|
|||
![]()
υπολόγιζα το aquaforest ότι είχα για μια αλλαγή νερου αλλά βλέπω έχει για ακόμη μια οπότε όταν τελειώσει πάω σε tropic marin pro reef.Το κλείσιμο της εφυλιας παρουσιάστηκε από τότε που μηδένισαν τα νιτρικά.κοβω άμεσα τα βακτήρια με τα φωσφορικά που ανέφερες Σάκη? Πρέπει να βγάλω το αντιφωσφορο?Τι κάνω?
|
|
|||
|
|||
![]()
βγάλε αντιφωσφόρο και σταματά τα βακτήρια .
τάιζε σωστά και μέτρα να είσαι 2 με 5 νιτρικα . |
|
|||
|
|||
![]()
Αν δω να ανεβαίνουν φωσφορικά ξαναβάζω αντιφωσφορο ή παίζω και εκεί μέχρι κάποια τιμή?
|
|
|||
|
|||
![]()
Να κοίτας το σάλιφερτ να σου βγάζει μηδέν.
άμα ανέβει και έχεις νιτρικα 2 τότε βάλε λίγο αντιφωσφόρο.[ αν έχεις πέντε τότε λίγα βακτήρια παραπάνω! |
|
|||
|
|||
![]()
Ωραία Σάκη σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα,νομίζω βρέθηκε ο υπαίτιος για τον "θάνατο" της εφύλιας,
![]() image host Saliaras Εχουν μειωθεί αρκετά οι άλγες για την έπεσε στην εφύλια και στο ζοανθάκι. Τώρα εννοείται θα τον βγάλω απο το ενυδρείο αλλά πώς θα τον διατηρήσω σε ένα μικρό ενυδρειάκι που θα τον βάλω?Τροφή που ρίχνω δεν βλέπω να τρώει τι λέτε? |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν νομίζω να φταίει για την εμφιλια η σαλιαρια.
αν είχες ένα ζοανθακι μόνο του και δίπλα άλγες λογικά το έκανε άθελά!!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα αφού τον είδα πήγαινε και την κουρευε από πάνω.
|
|
|||
|
|||
![]()
προσπαθούσε να φάει τυχόν αλγες της περιοχής....
|
|
||||
|
||||
![]()
+1 εγώ σαν αιτία για τον θάνατο της εφυλιας θα προσανατολιζομουν στα πολύ χαμηλά θρεπτικά.
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
Γιωργο καλησπέρα!
Τι νεα εχουμε φιλαρακι,πως παει το ενυδρείο; |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα,η euphillia όπως φαίνεται χάθηκε
![]() free photo hosting οπότε πάμε γι'άλλα.Στάδιακά άρχισα να ανεβάζω μαγνήσιο και είμαι σε αναμονή παραγγελίας rotifers.Θα το αφήσω παντως λίγο καιρό να τρέξει χωρίς προσθήκες ζωντανών. Sg:1026 Kh:8.9dkh Ph:8 Ca:480ppm Mg:1310ppm No3:5 mg/l No2:0mg/l Po4:0ppm Nh3:0mg/l |
|
||||
|
||||
![]()
Γιωργο καλησπέρα!
Δεν πειράζει φιλαρακι ολα μεσα στο πρόγραμμα ειναι! ¶φησε το οπως είπες να τρέξει λιγο και να ωριμάσει και οταν νιώθεις έτοιμος κανε τις προσθήκες που επιθυμείς! Προσπάθησε μονο να μην παραμελείς τις ρουτίνες σου! Αναμένουμε φιλε...... |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Sg:1025 Kh:7,7dkh Ph:7,7 Ca:480ppm Mg:1290ppm No3:5 mg/l No2:0mg/l Po4:0ppm Nh3:0mg/l |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γεια σου Γιωργο! Απο μετρησεις εισαι οκ,απλα χαμήλωσε λιγο ca και ανέβασε λιγο το mg! Καλη αρχη με το νέο αλατι σου,θέλω να μας πεις ενυυπωσεις μετα την χρήση του! Δοκίμασε διάσπαση με 40γρ ανα λίτρο για αλατοτητα 1,026! Ποιας εταιρίας φυτοπλαγκτόν πήρες;εχει οδηγίες φυσιολογικά! Ροτ κατεψ/νη για ταρκετ κοραλλιών,Μια δυο φορες την εβδομάδα και ανάλογα τα είδη! Βάλε το κυβακι σε ενα μικρο ποτήρι και γέμισε το με νερο ενυδρείου,Παρε μια σύριγγα 5 μιλ και συφωναριζε απο το ποτήρι και στην συνεχεια απο απόσταση μερικών cm ,Ρίχνε το πανω στο κοράλλι ελαφριά! Πάντα με κλειστή κυκλοφορία! |
|
|||
|
|||
![]()
Ένα τικ το μαγνήσιο φιλαράκι όχι πιο χαμηλά!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Γιώργο το τεστ της salifert mg καπου είχα διαβασει οτι είναι
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα σε όλους μετρησεις μετά απο αλλαγή νερού με αλάτι πλέον tropic marine.
Sg:1026 Kh:7 dkh Ph:7,7 Ca:470ppm Mg:1320ppm No3:5 mg/l No2:0mg/l Po4:0ppm Nh3:0mg/l Το μαγνήσιο το είχα φτάσει μέχρι 1380 αλλά έπεσε. Δεν έχει αλλάξει κάτι στο ενυδρείο οι ρουτίνες συνεχίζονται τα ψαράκια υγιέστατα και τα κοράλια μες την ζωντάνια.Σκέφτομαι να πάρω αυριο θαλασσινό νερό μιας που θα πάμε για μπάνιο,το νερό σε τι χρονικό διάστημα μπορεί να μπεί εντός ενυδρείου? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θάλασσα κι αλμυρό νερό...να σε ξεχάσω δεν μπορώ...Ερχομαι!!! | mikros84 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 8 | 28-10-13 22:12 |
Νέος στο αλμυρό και ζητώ γνώσεις | makisven | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 7 | 23-02-11 07:20 |
Φίλτρο γλυκού σε αλμυρό? | skourkou | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 5 | 22-06-10 23:15 |
Πιό 'αλμυρό' nickname ?? | mmbuna | Reef | 22 | 17-06-05 14:25 |