|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
γεια σε ολους,τις τελευτεες μερες εχει ερθει στα χερια μου ενα ενυδρειο 1χ46χ31 (μ/υ/π),αρκετα στενομακρο.θα ηθελα να ρωτησω αν γινεται να βαλω μεσα δισκους λογο της στενοτητας,αν ναι ποσους και αν γινεται να κρατησω καποια διακοσμητικα που εχει(σπασμενο δοχειο/κολονα).επισης επειδη δεν εχω ασχοληθει με δικους ποτε ξανα στο παρελθον,θελω να ξερω αν οι δισκοι μπορουν να μπουν μαζι με καποιο αλλο ψαρι.στα μαγαζια μου λενε οτι μπαινουν μονοι τους αποκλειστικα αλα εχω δει σε ενυδρεια μελον δισκους με γκουραμι!ευχαριστω για τον χρονο σας σπυρος
|
|
|||
|
|||
![]()
Γειά σου Σπύρο.
Το ενυδρείο είναι αρκετά στενό για μεγάλους δίσκους. Για μικρούς δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά θα πρέπει να σκεφτείς την αγορά μεγαλύτερου, όταν θα μεγαλώσουν. Επίσης στα 150 λίτρα μπορείς να βάλεις μόνο 3 (ενήλικες) και αυτό είναι πρόβλημα. Οι δίσκοι πρέπει να ζουν τουλάχιστον 4 - 5 μαζί, για να μην υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Είναι ήρεμοι βέβαια αλλά κίχλίδες είναι τελικά! Αν έχεις μόνο 3 σε ενυδρείο σίγουρα ο ένας θα ηγηθεί και θα παρενοχλεί τους άλλους. Ειδικά αν είσαι και τυχερός και προκύψει ζευγάρι... ο τρίτος της παρέας την έβαψε. Με δίσκους μπορείς να βάλεις ένα κοπαδάκι tetra, γατόψαρα, σίγουρα όχι γκουράμι!!!
|
|||
|
|||
![]()
Συμφωνώ με τον accnt και όσον αφορά για το παράδειγμα που λες ότι μέλος του gab έχει δίσκους με γκουραμί, αν θυμάσαι όλοι του είπαν ότι δεν ταιριάζουν.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν θα μπορούσε να βάλει κάποιο ζευγάρι?
Θεόφιλος ΥΓ. Γιάννη πότε θα έχεις χρόνο να με επισκεφτείς για καφέ και να δεις μία μικρή υποψία που έχω με τα ψάρια? |
|
|||
|
|||
![]()
Σε αυτό το ενυδρείο μπορείς να βάλεις μόνο ένα ζευγάρι για το οποίο πρέπει να είσαι σίγουρος ότι είναι ζευγάρι, όχι απλά αρσενικό και θυληκό, ή μια ομάδα από 5-6 μικρά δισκάκια με σκοπό όμως να μεταφερθούν σε μαγαλύτερο ενυδρείο όταν μεγαλώσουν που αυτό δε θα πάρει πάνω από 5-6 μήνες.
Για ό,τιδήποτε άλλο είμαι κατηγορηματικά αντίθετος. Για να μην επαναλαμβάνω πράγματα που ειπώθηκαν πολλές φορές εδώ για τους δίκσους διάβασε κάποια από τα παλιά ποστ και ό,τι απορία έχεις εδώ είμσατε να σου τη λύσουμε. Αν θέλεις να ασχοληθείς με δίσκους διάβασε κάποια πράγματα πρώτα για αυτο το είδος για να μην παιδεύεσαι κι να στεναχωριέσαι μετά. Επίσης φρόντισε να στήσεις ένα ενυδρείο που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των δίσκων, αγόρασε τον απαιτούμενο εξοπλισμό και μετά να προχωρήσεις στην αγορά δίσκων. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστω για της απαντησεις.και εμενα μου φενεται αρκετα στενο για δισκους και 2 μονο δεν αξιζει να βαλω.ασε που ειναι και δυσκολο να ξερω οτι ειναι ζευγαρι.μαλον για αφρικανικες κιχλιδες προσανατολιζομαι...
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Kontra me diskous | newfish | Δίσκοι | 14 | 29-01-08 19:05 |
ΕΤΟΙΜΑΖΩ 520 ΛΙΤΡΑ! | Tolis | Malawi | 74 | 06-10-04 16:55 |
ΣΤΡΕΣΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ | newfish | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 23-12-02 16:15 |
Δισκοι σε 200 λιτρα? | newfish | Δίσκοι | 0 | 18-12-02 18:26 |
φωτιστικο για νεο ενυδρειο με ΔΙΣΚΟΥΣ | Tolis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 11-12-02 04:14 |