|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ερωτηση για αναπληρωση νερου στην Κυπρο. Στην Κυπρο δεν υπαρχει τρεχουμενο νερο. Το νερο ερχετε απο τον κεντρικο σωληνα και καταληγει σε δεξαμενη συνηθως του 1 τονου πανω στην ταρατσα και μετα απο αυτη μπαινει ο μετρητης. Στην δικια μου περιπτωση εχουμε 6 τονους για ολη την πολυκατοικια που γεμιζει αυτοματα με φλοτερ. χρειαζομαι αντιχλωριο ? αφου δεν υπαρχει περιπτωση να εξαντληθουν οι 6 τονοι σε 24 ωρες. επειδη εχω λαστιχο στην αυλη σκεφτομαι να γεμιζω απο εκει το νερο και μετα να βαζω το αντιχλωριο. θα υπαρξει προβλημα?
|
|
|||
|
|||
![]()
φιλε και εγω ετσι γεμιζω το δικο μου.το νερο απο το λαστιχο στην αυλη ,μια χαρα ειναι .
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν μένει ώρες στη δεξαμενή μπορεί να έχει φύγει ή εξασθενήσει το χλώριο, αυτό μόνο με μέτρηση θα είσαι σίγουρος.
Τι ψάρια έχεις ; Γιατί η αναπλήρωση θα σου σκληρύνει το νερό
|
|||
|
|||
![]()
Λίγο που το έψαξα το χλώριο φεύγει σε 12-24 ώρες αλλά χρειαζετε αντιχλωριο για να φύγουν μεταλα κτλ. προς το παρών δεν μπορώ να βάλω με το λάστιχο γιατί η 8ερμοκρασια ειναι 36 c του νερού..... πήγα πήρα μια σακούλα πάγο για να κάνω την αλλαγή σήμερα. Tropheus έχω οποτε είμαι μια χαρά.
|
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά αν φύγει το χλώριο δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.
Και το χλώριο με μια απλή αεραντλία φεύγει. Τα χημικά που ρίχνουμε, δεν αφαιρούν τίποτα, μετατρέπουν αυτές τις ενώσεις σε κάτι άλλο, όπως πχ το Prime μετατρέπει το χλώριο σε αλάτι και αμμωνία, και μετά την αμμωνία σε αμμώνιο. Ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσεις μέταλλα και χλώριο ή οτιδήποτε άλλο τοξικό είναι φίλτρο άνθρακα, τίποτε άλλο, εκτός και αν υπάρχουν Νιτρικά επομένως πάμε σε φίλτρο Α/Ο σε συνδυασμό με ρητίνη
|
||||
|
||||
![]()
ε, και οι χλωραμινες και τα βαρεα μεταλα καλο ειναι να μην υπαρχουν.
εγω πλεον κανω αλλαγες στα χρυσοψαρα με φιλτρο ανθρακα και καθαρισα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αναπληρωση νερου | thanasis76 | Λοιπός εξοπλισμός | 47 | 09-10-14 15:19 |
Απορια για αναπληρωση νερου.... | Sakisdraminos | Λοιπός εξοπλισμός | 3 | 09-05-14 18:48 |
Χρειαζεται αναπληρωση του νερου? | sefis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 02-05-11 15:59 |
Αυτοματη αναπληρωση νερου | po-pay | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 03-11-10 00:53 |