|
![]() |
#1 |
Θαλασσινές πέτρες
![]() Αξιολόγηση:
![]() Πήρα 2 πέτρες μαύρες και μια άσπρη από την θάλασσα.
Ο πετσοπάς μου είπε να μην βάλω παραπάνω από μία άσπρη γιατί οι άσπρες επηρεάζουν το πεχά. Μου είπε επίσης ότι είναι προτιμότερο να βρώ ποταμίσιες πέτρες αλλά είναι οκ και με θαλασσινές φτάνει να τις καθαρίσω καλά. Εδώ και μια βδομάδα τις μουλιάζω συνεχώς και εχτές τις μούλιασα σε καυτό νερό. Οι ερωτήσεις μου είναι: 1. Ο λόγος που θέλω να βάλω 3-4 πέτρες δεν είναι για να φαίνεται το ενυδρείο μου όμορφο. Απλά θέλω να κάνω τα ψαράκια πιο ευτιχισμένα, να έχουν κάτι σαν παιχνίδι δηλαδή. Θα τα κάνει στα αλήθεια πιο ευτιχισμένα αν βάλω πέτρες; 2. Αν η απάντηση στο ερώτημα 1. είναι ναι, οι θαλασσινές πέτρες με την διαδικασία που τις καθάρισα είναι ασφαλές να μπουν στο ενυδρείο ή πρέπει να κάνω κάτι άλλο; |
|
Εμφανίσεις: 2700
|
|
||||
|
||||
![]()
Οι ασβεστολιθικες πετρες,που κατα κανονα ειναι οι θαλασσινες,κανουν για ψαρια που θελουν υψηλο ΡΗ,δυχως κανενα προβλημα.
Τι ψαρια εχεις?
Το Σοφοτερο ειναι ο χρονος,ανακαλυπτει τα παντα Το Ωραιοτερο ειναι ο κοσμος γιατι ειναι εργο Θεου Το Δυσκολοτερο ειναι να γνωρισεις τον εαυτο σου Το Ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους Θαλης ο Μιλησιος 640-546 π.χ Africa γιατι ετσι μαρεσει |
|
|||
|
|||
![]()
Έχω έναν μπλακ μουρ κι ένα fantail.
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξερω για χρυσοψαρα,θα μας πουν οι εμπειροτεροι,αλλα μαλλον κανουν
Το Σοφοτερο ειναι ο χρονος,ανακαλυπτει τα παντα Το Ωραιοτερο ειναι ο κοσμος γιατι ειναι εργο Θεου Το Δυσκολοτερο ειναι να γνωρισεις τον εαυτο σου Το Ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους Θαλης ο Μιλησιος 640-546 π.χ Africa γιατι ετσι μαρεσει |
|
||||
|
||||
![]()
Θα τις βάλεις αλλά θέλει παρακολούθηση, αν το ενυδρείο σου ήταν Αφρικάνικο θα σου επιβεβαιώσουν και οι εμπειροι πως δεν θα είχες πρόβλημα, στα χρυσόψαρα πρέπει να έχεις αλκαλικό και σκληρό νερό αλλά μέχρι ένα όριο.
Αν διαβάσεις εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74230 , μας λέει ο φίλος delta66 pH 7.2-8.0 GH 10-18 dGH καλό είναι να μη ξεπερνάμε αυτές τις παραμέτρους, βάλτες αν θες αλλά κάνε για λίγες εβδομάδες τακτικές μετρήσεις, αν δεις πως ανεβαίνουν πάνω από τα όρια βγάλτες
|
||||
|
||||
![]()
Δε νομίζω να έχεις προβλημα με τις πέτρες
με το ενυδρείο θα έχεις σίγουρα αν είναι 15 λίτρα... είναι πολύ μικρό για οποιοδήποτε ψάρι ποσο μάλλον για 2 χρυσόψαρα. |
|
|||
|
|||
![]()
Τα ψαρακια μεταφέρθηκαν στην 180λιτρη (140 καθαρα)
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() αλλαξε και το προφιλ να μην μπερδευόμαστε ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ναι εχεις δικαιο το ξεχασα
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΣΟΣ Αστακός θαλασσινός στη Θεσσαλονίκη | sgiak | Παραλία - Beach Bar | 11 | 28-08-11 22:48 |
Θαλασσινός βραχος για Malawi ? ? | jimmis1974 | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 27-03-10 14:09 |
Πέτρες. | chriskousis | Γλυκό νερό - Γενικά | 24 | 19-11-07 14:10 |
Πέτρες | _antonis_ | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 31-08-07 19:22 |
Πέτρες | hejo | Malawi | 13 | 29-11-04 00:15 |