|
![]() |
#1 |
Αν κλείσω το φίλτρο, μετά από πόσες ώρες χαλάει η βιολογία?
![]() Αξιολόγηση:
![]() παιδιά καλησπέρα,
σήμερα ξέστησα το κοινωνικό που είχα (240λτ), έχω αδειάσει το 60% του νερού, έδωσα ψάρια, φυτά, ξύλα σε ένα φίλο από το φόρουμ, και πλέον έχουν μείνει 5-6 ψάρια μέσα. θα ήθελα να μάθω εαν υπάρχει πρόβλημα στο να βγάλω το φίλτρο από την πρίζα, σε σχέση με την βιολογία του. Δηλαδή αν μετά από κάποιες ώρες (και πόσες?) χαλάει. Και βασικά θέλω να το κάνω γιατί πέφτει νερό από ψηλά (τώρα που είναι μισογεμάτο) και κάνει αρκετή φασαρία. ![]() Εχω ακούσει πχ οτι μετά απο 2 ώρες υπάρχει πρόβλημα. Δηλαδή αύριο που θέλω να το αδειάσω τελείως για κάποιες ώρες τί να κάνω? Να το βάλω σε κανένα κουβά? Εκτός αν αντέχει πχ 12-24 ώρες, οπότε δεν έχω πρόβλημα. Ευχαριστώ. |
|
Εμφανίσεις: 6950
|
|
||||
|
||||
![]()
ΜΗΝ το βγάλεις από την μπρίζα...........
Πολύ απλά, χαμήλωσε το spray bar σου και βάλτο μέσα στο νερό που έχεις αφήσει στο ενυδρείο............ απλά δηλαδή, βγάλε το spray bar από τις βεντούζες, και βάλτο μέσα στο νερό. Έτσι, και θόρυβο δεν θα έχεις, και την βιολογία του δεν θα χαλάσεις. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σωτήρη το καλώδιο δεν φτάνει για να πάει μέχρι κάτω.
Και αν όντως δεν κάνει καθόλου να το βγάλω, αύριο που θέλω να αδειάσω το ενυδρείο για κάποιες ώρες, τί πρέπει να κάνω? Να το βάλω σε κάποιο κουβά? Είναι τόσο ευαίσθητη η βιολογία? Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος από ΔΕΗ τί κάνεις? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Για λιγο δεν εχεις προβλημα.Αν ειναι για πολυ(1+ μερα)βαλτο σε ενα κουβα να γυρναει.
|
||||
|
||||
![]()
Ούτε καν 1 μέρα δεν θα το έχω κλειστό. Μέχρι αύριο μεσημέρι, θα είναι έτοιμο.
Θα βγεί η άμμος, θα πλυθεί, θα μπούνε οι πέτρες, το νερό, και σε καμιά εβδομάδα από τώρα (αν έχει σκληρύνει αρκετά το νερό) θα μπούνε οι πρώτες αφρικάνες! ![]() Το είχα κοινωνικό για 1 χρόνο τώρα (το πρώτο μου ενυδρείο, πρώτη προσπάθεια), αλλά τώρα ξεστήθηκε και θα γίνει βιοτοπικό αφρικανικό (μάλλον Malawi) ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Προσωπικά παιδιά, ΔΕΝ θα το άφηνα το φίλτρο μου τόσες ώρες εκτός λειτουργίας..........
|
|
|||
|
|||
![]()
Θα γεμίσεις έναν κουβά με νερό του ενυδρείου, και θα βάλεις την είσοδο και την έξοδο του νερού μέσα στον κουβά και το φίλτρο σε λειτουργία, θα το αφήσεις να δουλεύει όσο θέλεις, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα στην βιολογία σου, όσο θα κάνεις τις δουλείες στο ενυδρείο σου.
Η βιολογία όταν παραμένει στάσιμη ειδικά μέσα στον κλειστό κάδο του φίλτρου χωρίς να γίνεται η κυκλοφορία του νερού και οξυγόνωση, παρουσιάζει πρόβλημα μετά τις οκτώ ώρες, αρχίζει σιγά-σιγά να μυρίζει το νερό που είναι μέσα στο φίλτρο, και να πεθαίνει σταδιακά η βιολογία του. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σε πόσες μέρες στώνει με μπόλι; | aquaman | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 27-06-09 20:04 |
βιολογία | supermanx | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 13-01-09 23:56 |
Πόσες φυσσαλίδες διοξειδίου χρειάζομαι? | gfdimopo | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 19-02-08 15:22 |
Νέο ενυδρείο: Πόσες κιχλίδες, ποιές, σε τι αναλογίες ? | mmbuna | Malawi | 9 | 12-06-04 04:18 |
πόσες frontosa | el00140 | Tanganyika | 5 | 07-03-04 02:03 |