|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Προς το παρόν δεν έχω αρκετά καλή κυκλοφορία στο ενυδρείο μου (μόνο του το φίλτρο κάνει καλή κυκλοφορία μόνο για καμμιά 10 μέρες αφού καθαρίσω τους σωλήνες, και μετά πέφτει...), και σκέφτομαι να προσθέσω ένα κυκλοφορητή.
Το ενυδρείο είναι Rio 180. Ποιά επιλογή θα προτείνατε; 1) Tunze mini pump (300l/hr). Μου αρέσει γιατί είναι μικρή και δε θα φαίνεται πολύ αλλά δεν ξέρω αν τα 300 λ/ωρα θα είναι αρκετά - μαλλον για λίγα μου φαίνονται 2) eheim compact 600l/hr - η ροή μάλλον είναι ότι πρέπει, αλλά είναι λίγο ογκώδες το κουτί της... 3) koralia νανο (900λ/ωρα) μου αρέσει οπτικά, αλλά φοβάμαι μήπως γίνει πλυντήριο και τα πάρει όλα. Είναι overkill? Την έχει χρησιμοποιήσει κανείς σε φυτεμένο; |
|
|||
|
|||
![]()
χρησιμοποιώ coralia σε φυτεμένο 120 lt και σε ταγκανίκα 180 lt χωρίς πρόβλημα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα στο να σου κάνει το πλυντήριο πλυντήριο.
|
|
||||
|
||||
![]()
την korallia την εχω στο 50λιτρο
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ παιδιά! Για να επιβεβαιώσω: είναι η κοράλια με τα 900l/ώρα αυτή που έχετε, ή υπάρχει καμμιά μικρότερη που δεν την έχω πάρει χαμπάρι;
|
|
||||
|
||||
![]()
Υποψιν οτι η αντλια λειτουργει πολυ διαφορετικα απο ενα κυκλοφορητη γιατι ο κυκλοφορητης διαχεει το νερο και δεν το στελνει σε δεσμη οπως η αντλια και ετσι δεν φαινεται η δυναμη του τοσο πολυ.
Παραδειγμα, εβαλα σε 400 λιτρα μια αντλια eheim compact 1002 (1000 λ/ω) και σηκωσε τσουναμι ενω με μια koralia 1 (1500 λ/ω, δινεται για ενυδρεια 100-180 λιτρα) δεν καταλαβαινα τη ροη παρα σαν ελαφρυ ρευμα σε ολο το ενυδρειο. Επισης εχουν μεγαλη διαφoρα στην καταναλωση ρευματος, που στο ετησιο μπατζετ του ενυδρειου φαινεται αρκετα αφου λειτουργουν 24/24 (η eheim 1002 ειναι 23 W και η koralia 1 ειναι 4.5 W) Νομιζω η nano (900 λ/ω) θα ειναι ΟΚ για πιο μικρα απο 100 λιτρα ενυδρεια. Ομως για φυτεμενο δεν ειμαι σιγουρο οτι θα λειτουγησει σωστα και μπορει να "γερνουν" τα φυτα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτή να μην την πάρεις γιατί θα κλαίς τα λεφτά σου. Έχω καμιά 5ρια από αυτές αλλά σε μικρά δοχεία (3-5lt και μη φανταστείς καμιά τρομερή ανατάραξη) για να ανακατεύω υλικά. Μία έχω μέσα στο εσωτερικό φίλτρο για να φυσάει τα probe και να το καθαρίζω πιο σπάνια.
|
||||
|
||||
![]()
δηλαδη αυτη π λεω θα τα κανει πλυντηριο λετε?? απο την αλλη κατι τοσο οικονομικο??υπαρχει?
|
|
|||
|
|||
![]()
Oταν λες δεν εφτανε τι ενοεις;Μην φανταστεις οτι το πεταει με δυναμη σε ευθεια.Απλα το στροβιλιζει .Ενταξει εχω κινηση σε ολο το ενυδρειο αλλα με 1500λτ/ωρα πιστευω οτι θα ηταν καλυτερα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Εννοούσα ότι με τα 900λ + το φίλτρο κλπ, μήπως τα φυτά πάνε σαν να φυσάνε 12 μποφώρ... Αλλά απ'ότι λένε όλοι διαχέεται αρκετά η ροή.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και μόνο να δεις τη διάμετρο που πετάει το νερό θα καταλάβεις. Δε συζητάω για την εισαγωγή του, που ούτε που καταλαβαίνεις δύναμη. Στο θαλασσινό (450lt) έχω αντλία με: 1000 έως 5500lt/h (καλή δύναμη) 2800lt/h (μικρή δύναμη) 4500 lt/h (καλή δύναμη) 1000-13000 lt/h (απλά καταιγίδα). (Στα 13000 lt/h η γαρίδα πάει και κάθεται πάνω στην αντλία και φεύγει ότι ώρα θέλει- είναι έτσι σχεδιασμένες οι αντλίες που ρουφάνε νερό από πολύ μεγάλη επιφάνεια και δεν έχει μεγάλη πίεση το νερό στην εισαγωγή. Αν πάει μπροστά της όμως, θα κάνει παγκόσμιο ρεκόρ 0-100). Για φυτεμένο θα πήγαινα σε 2 μικρότερες αντλίες αντί για 1 μεγαλύτερη γιατί σε ενδιαφέρει και η ομοιομορφία στο ρεύμα ή θα πήγαινα στο eheim pro 3e 2078 που έχει ρυθμιζόμενη ροή (με χρήση spray bar). *Πήγαινε σε ένα φίλο σου με θαλασσινό και βάλε το χέρι σου μπροστά από τους κυκλοφορητές του να καταλάβεις επακριβώς τη δύναμη και διάχυση που έχουν.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Hydor Koralia 1 | lariseos | Κυκλοφορία | 12 | 25-11-08 13:19 |
koralia | stayros-1908 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 2 | 17-03-08 21:57 |
marea vs koralia | nikman | Κυκλοφορία | 5 | 07-06-07 17:58 |
Koralia 4 Mod | mmbuna | Κυκλοφορία | 6 | 18-04-07 00:00 |
Κυκλοφορητής | SaKreK | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 15-09-04 12:09 |