|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα!
Σκέφτομαι να αγοράσω ένα 100αρι ενυδρείο για να φιλοξενίσω γκάππυ και μόλλυ... Το πρόβλημα μου είναι ότι θέλω να φυτεύσω φυτά χαμηλών απαιτήσεων (π.χ. anubias, Cryptocorynes κ.α.) και δεν έχω ιδέα τι θα χρειαστεί.. Τι λέτε;; ευχαριστώ
|
||||
|
||||
![]()
Χαλίκι και πέτρες μη ασβεστολιθικές (ρίχνεις κεζαπ και αν αφρίσουν είναι ασβ/κές) , ρίζες ειδικές για ενυδρεία , θερμοστάτη,εξωτερικό καλύτερα φίλτρο με υλικό το οποίο θα αποικίσουν τα βακτηρίδια που θα τρέφονται με τα κακάκια
![]() ![]() ![]() Τα ψαράκια που αναφέρεις μπορεί να μην έχουν πρόβλημα με ασβ/κές πέτρες-χαλίκι (ας μας πουν τα παιδιά που έχουν ζωοτόκα) αλλά αν αργότερα θελήσεις να αλλάξεις την σύνθεση των ψαριών σου μπορεί να χρειαστεί να τα βγάλεις. |
|
|||
|
|||
![]()
Προσφατα τελειωσα το ενυδρειο, είμαι στο τελος του στρωσιματος και σε καμμια βδομαδα θα βάλω τα πρώτα μου ψαρακια(γκαπυ)
![]() Εκτός από το βασικό εξοπλισμο (φιλτρο, θερμοστατη, θερμομετρο, φωτισμο) αν βαλεις φυτα πρέπει να δωσεις προσοχη σε μερικα πραγματακια. - το υλικό του βυθου (θα προτεινα χοντρη αμμο ή ψιλό χαλίκι), υποστρωμα δε θα χρειαστεις, ίσως ένα γενικό υγρό λίπασμα ή καμμια ταμπλετα κοντα στις ριζες των φυτων - το φωτισμό, να προσεξεις τι επιλογές σου δίνει το ενυδρειο που θα παρεις, αν μπορείς να βάλεις άλλες λάμπες. Αν είναι πιο λίγος ο φωτισμός θα έχεις πρόβλημα με τα φυτά, και αν είναι πιο πολύ μπορεί να εχεις πρόβλημα με αλγες - σε ποιο φασμα φωτος εκπεμπουν οι λαμπες. (π.χ. στο δικό μου ενυδρειο εχω δύο λαμπες της Sylvania μία grolux και μια aquastar, 54w η κάθε μία σε καθαρά λίτρα ενυδρείου 200) - χρονοδιακόπτη για να αναβουν οι λαμπες σε σταθερη περιοδο καθε μερα Επίσης πριν βάλεις ψαρακια, το ενυδρείο πρέπει να έχει στρωσει πρώτα(όπως αναφέρθηκε με τα βακτηριδια και τα κακακια ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Μια ερώτηση... Χθες στο πετ σοπ μου είπαν ότι θα πρέπει να βάλω πέτρες λάβας (απ' ότι θυμάμαι) και από πάνω χαλίκι για να οξυγωνονεται καλύτερα είναι καλή λύση ή δεν χρειάζεται;
|
|||
|
|||
![]()
Δεν χρειάζεται για φυτά χαμηλών απαιτήσεων, τσάμπα κόπος κι έξοδα.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
ευχαριστώ πολύ!!
|
|||
|
|||
![]()
Στο βυθό καλά είναι να βάζουμε ένα είδος, να μην τα μπερδεύουμε όπως σου είπαν από το Pet shop και λάβα και χαλίκι. Εκτός αν βάλεις υπόστρωμα για τα φυτά σου, τότε θα χρειαστείς από πάνω και χαλίκι, αλλά για τα εύκολα φυτά το υπόστρωμα δεν στο συνιστώ.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υψηλών απαιτήσεων χωρίς CO2? | N4505 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 13-02-09 00:46 |
Υγρό λίπασμα για φυτεμένο χαμηλών απαιτήσεων | xontros | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 15 | 21-07-08 23:19 |
Θέλω να βάλω και φυτά! | bessy | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 10-01-08 10:33 |
Κατάλληλο ενυδρείο για υψηλών απαιτήσεων | Theokyr | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 24-09-07 14:55 |
Ξεκίνημα φυτεμένου χαμηλών απαιτήσεων... | John T | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 13 | 22-03-05 19:03 |