|
|
||||
|
||||
Ειδος γκαπυ.
Γνωριζει κανεις αν αυτο το ειδος γκαπυ εχει καποια διαφορετικη ονομασια;Και αν υπαρχει καποιο αρθρο για αυτα (στα ελληνικα.)
------------------------------------------------------------- Μετα απο ψαξιμο κατεληξα οτι πρεπει να ειναι Endlers
|
||||
|
||||
ή Wild Guppy (Poecilia reticulata),ή Endler's Livebearer (Poecilia wingei).
|
|
||||
|
||||
δηλαδη η αγρια μορφη;οπως ειναι στη φυση;
αυτη η φωτο ειναι το δευτερο.Δεν ειναι γκαπυ;
|
||||
|
||||
βασικα λεει οτι ειναι πολυ στενος συγγενης του γκαπυ,ειναι λεει η νεο ειδος,η μια απο τις ποικιλιες του.
|
|
||||
|
||||
ειναι καταπληκτικα ψαρακια και εχω την χαρα να φιλοξενω.
|
||||
|
||||
Εγώ έχω μία γκαπίνα γυρο στα 5cm, κανονική όπως όλες οι άλλες, όταν την πήρα ήταν έτοιμη να γεννήσει, γέννησε 2 φορές και όσα από τα μικρά είναι αρσενικά είναι ίδια ακριβώς με το ψάρι της φωτό.
|
|
||||
|
||||
Με τίποτα !!!
Θας μας τρελάνεις......που τα βρήκες ? Βάλε μία καλή φωτογραφία από το ψαράκι σου. Δεν είναι μομφή αυτά που λέω αλλά το ψαράκι αυτό στην Ελλάδα, δεν υπάρχει περίπτωση να το αγοράσεις κατα λάθος και δεν έχω ακούσει ποτέ να τα έχει φέρει Lfs ακόμα και σαν παραγγελία. Παλιότερα μία κοπελιά νόμιζε ότι είχε Endler, αλλά μόλις το είδα από κοντά, με την πρώτη ματιά φάνηκε ότι ήταν ένα συνηθισμένο Guppy με διαφάνεια στην ουρά. Η βασική τους διαφορά είναι στο γονοπόδιο, γιατί με τα χρώματα δεν βγάζεις άκρη. Στα δε ονόματα, καλύτερα να μην επεκταθώ πολύ καθώς η μπουρδολογία ή μάλλον ονοματολογία πάει σύννεφο. Για να καταλάβεις τα Endler's livebearer ή Campoma guppy μετονομάστηκαν σε Poecilia (Acanthophacelus) wingei sp. το 2004 ή 5 (δεν θυμάμαι καλά) και υπάρχουν μόνο στην Βενεζουέλα καθώς και υπάρχει η υποψία ότι εκεί που τα βρήκαν μάλλον είναι απελευθερωμένα από ενυδρείο.....σε τοπική λίμνη που ανακατεύτηκαν με το κοινό κλπ κλπ. Γενικά στο εμπόριο και αναφέρομαι στο εξωτερικό που το χόμπυ έχει καλύτερη μοίρα, θες "καραμπίνα" για να τα βρεις. Εδώ ? |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ειδος αλγης | tak660x | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 16 | 22-10-07 13:40 |
μονο ενα ειδος? | Dimi | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 15-10-07 15:25 |
ΕΙΔΟΣ ΡΙΖΑΣ | nikolas87 | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 22-03-07 17:54 |
Ποιο ειδος mbuna; | panos73 | Malawi | 3 | 16-08-06 13:14 |
Ειδος άλγης;; | leonm | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 19 | 08-06-06 18:34 |