|
|
||||
|
||||
![]()
εχτές αγόρασα τα 2α ψάρια για το ενυδρείο μου(νέος γαρ), μια ομάδα απο 9 neon. Και ενώ τα χαιρόμουν πολύ, το βράδυ που γύρισα είδα τα 2 απο αυτά να ειναι κολλημένα στην είσοδο του φίλτρου! ήταν κολλημένα πάνω στο τούλι και σχεδόν παραμορφωμένα..τελικά έκλεισα το φίλτρο και απλά αποκολλήθηκαν .. κριμα..
δεν ήξερα οτι θα γίνει κατι τέτοιο και η πίεση του φίλτρου είναι πολύ πολύ χαμηλή..αφού η ένδειξη με το κόκκινο δείκτη(eheim 2026) ήταν στην πρώτη γραμμή απο κάτω. Το αναφέρω για αυτούς που θα ξεκινήσουν ένα ενυδρέιο απο την αρχή , να προσέξουν με το εξωτερικό φίλτρο να μην την πατίσουν σαν και εμένα.. ειναι κρίμα... έβαλα για σήμερα την σίτα απο ένα σουρωτήρι σε απόσταση 5 εκατοστών και απο εβδομάδα θα σκεφτώ κατι καλύτερο
|
||||
|
||||
![]()
Όταν έφτασαν στην είσοδο του φίλτρου ήταν κατά πάσα πιθανότητα ήδη αργά
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ακομα δεν ειναι οτι καλυτερο να καταπιεζεις τοσο πολυ το φιλτρο μειωνοντας τη ροη του ζοριζεται πολυ...
|
||||
|
||||
![]()
και με τα ψαρακια τι να κανω? αν το αφήσω θα τα ρουφήξει όλα. το φιλτρο τα κρατούσε εκει, γιατι μολις τα εριξα απο το μαγαζι το ένα έιδα οτι παγιδεύτηκε απο την δύναμη του φίλτρου και γι΄αυτό και το μείωσα πάρα πολύ..μπορεί να έχεις και δίκιο.
η σίτα δεν νομίζω να εμποδίζει την ροή είναι μακρια και όχι πολύ πυκνή ίσα ίσα να μην χωράει να περάσει ένα neon.. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Μάλλον δεν φταίει η δύναμη του φίλτρου, αλλά τα ψάρια προφανώς δεν άντεξαν την αλλαγή περιβάλλοντος. Μου έχει συμβεί και εμένα , ιδιαίτερα με μικρόσωμα ψάρια , κάποια δεν αντέχουν ( ιδιαίτερα όταν δεν προσέχουμε τη διαιδκασία της προσαρμογής) και δεν έχουν δυνάμεις, οπότε κολλάνε στην είσοδο του φίτρου.
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν μπορεί να φταίει η ροή του φίλτρου. Τα ψάρια ήταν εξουθενωμένα και απλά, αφού δεν είχαν πλέον δυνάμεις, παγιδεύτηκαν στην είσοδο του φίλτρου.
Φρόντισες να τους κάνεις πολύ καλή προσαρμογή, και με ποιον τρόπο; Πόση ώρα διήρκησε η προσαρμογή τους στο νέο περιβάλλον; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Να βάλω και κόντρες? | Strahos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 13 | 30-03-08 18:20 |
Να μαι και εγω! | vasilakis | Reef | 86 | 03-03-08 12:42 |
Ζηλεψα και να μαι και εγω...... | Pritanis | Δίσκοι | 13 | 29-10-05 14:32 |
Να βάλω και άλλα ψάρια ή είναι καλύτερα να βγάλω? | Apostolos Demetriou | Ζωοτόκα | 4 | 10-03-05 10:05 |