|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα σε όλους
Μετά από μία μαραθώνια προρεία προς τα 300 λίτρα (μερικοί την παρακολουθήσατε και από κοντά ![]() 1)Με το 160άρι, οι αλλαγές νερού ήταν εβδομαδιαίες και γύρω στο 25% του νερού. Και με το 300άρι ισχύει το ίδιο? Και μιλάω για αλλαγές συντήρησης και όχι για να πέσουν τίποτα νιτρικά (φτου κι έξω από δώ). 2)Το ενυδρείο στήθηκε το Σάββατο. Το νερό από το 160ρι ήταν λιγότερο από 100 λίτρα, και το υπόλοιπο από τη βρύση. Πότε μπορώ να πάρω μετρήσεις για να δώ τι γίνεται? Πρέπει να περάσουν κάποιες μέρες? |
|
||||
|
||||
![]()
Με το φιλτρο τι εκανες;
Εκανες εμβολιασμο του ενυδρειου ή θα το στρωσεις με αλλο τροπο; Οι αλλαγες παραμενουν οι ιδιες. Απλα η ποσοτητα αλλαζει!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εβαλα κατευθείαν τα 2 φίλτρα από το παλιό στο νέο χωρίς να τα αδειάσω, ώστε (θεωρητικά, αν τα έχω καταλάβει καλά) να μην έχω πρόβλημα. Το ένα όμως από τα δύο προσπαθώ να το κάνω από χθές να δουλέψει αλλά δε θέλει,και μάλιστα ετοιμαζόμουν να βάλω post γιαυτό. Μου είπαν να το γυρίσω ανάποδα και κάτι τέτοια..... τι ίσια τι ανάποδα, συνεχίζει να βγάζει το νερό με πάρα πολύ μίκρή ροή. Οι σωλήνες δε νομίζω ότι πρέπει να φταίνε. Μέχρι πριν το βγάλω από το παλιό ενυδρείο έβγαζε κανονικά. Καμιά ιδέα??? |
|
||||
|
||||
![]()
Το φιλτρο φανταζομαι οτι θα θελει καθαρισμα ή κοιταγμα τις συνδεσεις. Θυμισε μου τι φιλτρα ειναι;
Οσο για το αλλο, αφου ειναι στρωμενο δεν θα εχεις προβλημα, αρκει να μην βαλεις πολλα ψαρια απο την αρχη. Τελικα τι εχεις μεσα απο ψαρια αυτη την στιγμη; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν είναι περίεργο όμως που λίγες ώρες πριν το βάλω στο καινούριο δούλευε μια χαρά? Ξαφνικά να θέλει καθάρισμα? Απο ψάρια: 3 Microgeophagus altispinosa (The Bolivian Ram-Ruby Cichlid-Bolivian Butterfly) 2 Σκαλάρια 1 Gold Gourami 11 μελανοταινίες 2 ζευγάρια molly 2 placostomus 3-4 platy 1 ramirezi 1 colisa lalia 1 silver shark 1 albino...κάτι..(άσπρο σώμα κόκκινα πτερύγια και ουρά, στο σχήμα του silver shark) 2 spotted catfish (άν τα λέω καλά), αρκετά μεγαλωμένα δεν είναι υπερβολικά για 300άρι, έτσι δεν είναι? |
|
||||
|
||||
![]()
αρα εχουμε δεδομενο οτι το φιλτρο δουλευει ε?
απλα δεν βγαζει την ποσοτητα που εβγαζε... λογικα αν εχει παρει αερα θα κανει θορυβο. δες αν σου εχει τσακισει σε καποιο σημειο το λαστιχο εισαγωγης ή εξαγωγης. ριξε στο τελος και ενα καθαρισματακι...καλο κανει !! |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ειναι τοσο οτι ειναι πολλα, αλλα εχεις μερικα που δεν θα επρεπε.
το silver shark για παραδειγμα θα επρεπε να ειναι σε ομαδα για να εχει νοημα. Τα ζωοτοκα επισης δεν ειναι και οτι καλυτερο να ειναι με τα αλλα. Το Synodontis dhonti (αν εννοεις αυτο σαν spotted catfish) δεν ξερω ποσο μεγαλο ειναι και αν ειναι αρκετα ηρεμο. Γενικα, χωρις να ειναι αμεση αναγκη, καλο θα ηταν με τον καιρο να κανεις μερικες ανακαταταξεις στην συνθεση.... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μπορεις να κανεις μια ομαδα με τα silver shark αλλα να ξερεις οτι γινονται μεγαλα ε; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
κατασκευή ενυδρείου | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 22 | 10-09-06 12:06 |
Στήσιμο νέου ενυδρείου...παρακαλώ τη βοήθειά σας... | GIWRGOS | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 12-02-06 21:36 |
στήσιμο ενυδρείου για κλαδέματα | harris | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 06-02-03 01:45 |
Φίλτρο Ενυδρείου | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 14-12-02 00:56 |