|
|
||||
|
||||
Mεταφορα Αυγων
Καλησπερα σας. Γεννησαν για τριτη φορα οι δισκοι μου.τις προηγουμενες φορες τα αυγα φαγωθηκαν αν και ειχα απομονωσει το ζευγαρι μεσα στο 230 λ ενυδρειο μου.Στα μεσα της εβδομαδας θα μου ερθει το ενυδρειο που εχω παραγγειλει (75 λ ) για να τους εχω μονους τελειως. Ειναι εφικτη η μεταφορα αυγων (μαζι με το φυλλο που ειναι επανω ) και του ζευγαριου ή θα ειναι καλυτερο να τους μεταφερω πριν γεννησουν ????
|
|
|||
|
|||
Το 75 λίτρο είναι εντελώς οριακό για δυο ενήλικους δίσκους και χρειάζεται μεγάλη προσοχή και πολλές αλλαγές νερού.
Μπορείς όταν γεννήσουν να μεταφέρεις τα αυγά και τα ψάρια σου εκεί. Βέβαια θα στρεσαριστούν αρκετά, και ίσως και να παρατήσουν τα αυγά τους. Εγώ το έχω κάνει και είχα επιτυχία. Τα ψάρια μέσα σε λίγα λεπτά επέστρεψαν στα καθήκοντά τους. Βέβαια το καλύτερο είναι να τα βάλεις εκεί χωρίς αυγά, να προσαρμοστούν και να γεννήσουν εκεί. Θέλουν τον χρόνο τους όμως. Ένα ενυδρείο 120 λίτρων όμως θα ήταν σίγουρα πολύ καλύτερο.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Πως ? Τι ? Αααα, Ναι και τα 2. |
|
|||
|
|||
Ο λόγος για τον οποίο φαγώνονται τα αυγά σε κάθε περίπτωση δεν ειναι μονοσήμαντος. Αυτο που πρέπει εμεις να κάνουμε ειναι να δημιουργούμε όσο το δυνατον καλύτερες συνθηκες αναπαράγωγής όπως π.χ. μεγάλο ενυδρειο, αρκετές αλλαγές νερου, σκληρότητες, PH κτλ. .........και μετά να περιμένουμε......
Υπάρχουν μερικά "τρικ" που εφαρμόζονται για να αυξήσουν ις πιθανότητες εκκόλαψης αυγών αλλα καμία δεν εγγυαται το μυστικό της επιτυχίας. Καλό παντως ειναι από όλους που αναμιγνύονται με αναπαραγωγές δίσκων να καταγράφουν κάπου τις ενέργειές τους έτσι ωστε να μεταφέρεται αυτούσια η γνώση και η εμπειριά τους........όπως ο φιλος μου ο Γιαννης(acct). Καλή τύχη σε όλους......
|
||||
|
||||
Ευχαριστω και παλι για τις συμβουλες σας.Στο ενυδρειο μου αν και μεγαλο τις πρωτες δυο φορες τα αυγα φαγωθηκαν. Αυτην την φορα τα αυγα εχουν μεινει περισσοτερο απο καθε αλλη φορα.Αν ειμαι τυχερος και βγει κανενα δισκακι θα σας ενημερωσω για τις μεθοδους που ακολουθησα
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|