|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
Η μικρή μου λιμνούλα!
Με πολύ χαρά και καμάρι σας παρουσιάζω την μικρή-μικρή λιμνούλα μου με όλες της λεπτομέρειες κατασκευής της.
Ευχαριστώ θερμά τον Τάκη (Takis) που την φιλοξενεί στις σελίδες του, και για τις πολύτιμες πληροφορείες του, για την κατασκευή της. Ακόμα θα ήθελα να ευχαριστήσω κι όλους όσους με βοήθησαν, αλλά και με συμπαραστάθηκαν μέσα από αυτό το φόρουμ. Αυτή την μικρή και όμορφη δημιουργία την χρωστάω στο GAB!!!!!!!!! http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Limni/ParLucy.htm
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
Πανέμορφη lucy,μπράβο!
Τα tropheus μου Ότι έχω γράψει σ'αυτό το forum,συμπεριλαμβανομένης και αυτής της πρότασης,είναι ψέμα... ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ. ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΜΕ ΔΙΟΡΙΑ 24 ΩΡΩΝ.
|
|
||||
|
||||
lucy, μπράβο σου.... Πολλή ωραία η λιμνούλα σου....!!!!
Και έχει προοπτικές να γίνει πολύ όμορφη καθώς την κάνεις με μεράκι... Είναι μέσα στην Δράμα ή σε κάποιο κοντινό χωριό....???? |
|
||||
|
||||
Μπράβο Λού . Είναι να μην κάνεις την αρχη
|
||||
|
||||
Μπραβο Λουσυ πολυ ομορφο αποτελεσμα.Συγχαρητηρια!
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
||||
|
||||
Μπραβο Lucy μου.Παρα πολυ καλη δουλεια.Με θεληση και μερακι ολα γινονται,ειδικα οταν αγαπας αυτο που κανεις!!!!Περιμενουμε με ανυπομονησια να δουμε την εξελιξη της.Και παλι μπραβο σου!!!!
|
|
||||
|
||||
Δείτε χάλια η γουρνίτσα μου!
Αυτό που φοβήθηκα είναι μήπως παγιδευτούν μωρά στις γλάστρες και όπως φεύγει το νερό μην μου πεθάνουν! Γι' αυτό γέμισα τις γλάστρες με πέτρες ώστε να μην κινδυνεύουν! Δείτε κι ένα από τα μωρά μου! Το έπιασα μ' ένα βάζο πολύ εύκολα και μετά το άφησα πάλι.
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
Ωρα για βελτιώσεις Λού.
Κάθε αναποδιά για καλό
|
||||
|
||||
Μη σου πω οτι τωρα θα την φτιαξεις πιο ωραια απο πριν!!!!
|
|
||||
|
||||
Βρήκα το σκίσιμο!!! Είναι από την πλευρά της περίφραξης. Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα να το κολήσω με λίγη σιλικόνη, χωρίς να χρειαστεί να ξεσηκώσω την λίμνη.
Βλέπετε έχω κι άλλη γέννα!!! Τα πρώτα έγιναν 2-3 εκ. και αυτά είναι σαν κλωστίτσες!!! πολλά ψάρια σε μικρή λίμνη Μάλλον θα πρέπει να την ξελαφρώσετε Λέω να βάλω σιλικόνη σ’ ένα κομμάτι πλαστικό - από αυτό που περίσσεψε από την λίμνη - αρκετά μεγαλύτερο από την τρύπα και να το κολλήσω από την έξω πλευρά που δεν έχει άλγη. Βέβαια και το έξω μέρος θα θέλει καλό καθάρισμα για να πιάσει η σιλικόνη. Για να μην ανοίξω ολόκληρη φύσιγγα σιλικόνης για ενυδρεία λέω να βάλω από την απλή που έχω ανοιχτή. Αν τύχει να περάσει από την μέσα πλευρά λίγη λέτε να πειράξει τα ψάρια; Θα φροντίσω να την καθαρίσω καλά, αλλά λέω …
|
||||
|
||||
Θα ρισκάρεις τώρα για 2,5-3 ¤ που κάνει η σιλικόνη??
|
|
||||
|
||||
Τα νεότερα από την λίμνη μου: εκτός από τα βατράχια (τα οποία άρχισα να συμπαθώ ) τώρα έχει και νέο κάτοικο μια νεροχελώνα 10 εκ περίπου.
Αυτήν την αγάπησα από την πρώτη (και πολύ σύντομη) ματιά!!! Τι ξέρουμε για τις νεροχελώνες εκτός το ότι μπορούν να φάνε και κανένα ψάρι;
|
||||
|
||||
Παράθεση:
νομιζω οτι στον τελευταιο αγωνα δρομου που δωσανε με το λαγο,νικησανε..αλλα πρεπει να υπηρξε μεγαλο παρασκηνιο,και καταφορη αδικια εις βαρος του λαγου.....αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια....... στην πραγματικοτητα τωρα,οι αξιαγαπητες νεροχελωνες πρεπει να συμβιωνουν με αρκετη προσοχη κατα τη γνωμη μου ιδιαιτερα σε εξωτερικο περιβαλλον οπως το δικο σου λουσιτα μου,και αυτο το λεω γνωριζοντας ποσο μεγαλο κακο μπορει να προξενησει στη πανιδα μας και εις βαρος των δικων μας ντοπιων ζωων ενα τετοιο ειδος εαν αφεθει ελευθερο η δραπετευσει.... γιαυτο λοιπον προσοχη μη σου ξεφυγει.....ειναι και ταχυτατο το ατιμο..... |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
|
||||
|
||||
αφου ειναι δικο μας παιδι,μην τη φοβασαι....το πολυ πολυ δωστης κανα 10ευρω να παει να φαει εξω και να ξαναρθει...
|
|
||||
|
||||
Ευχαριστώ, λέω να βγώ μαζί της .
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Είναι η πρώτη η γραμμωτή. Αφού τρώει βατράχια είναι καλοδεχούμενη Ευχαριστώ! Τα λέμε από Δευτέρα!
|
||||
|
||||
Τελικά έκανα λάθος. Η χελωνίτσα μου είναι Emys Orbicularis η στικτή. Όταν την πρωτοείδα (για μια στιγμή μόνο) είδα το κεφάλι της και μπερδεύτηκα. Τώρα όμως είμαι σίγουρη αφού κατάφερα να την ΠΙΑΣΩ!!!!
Έχει αρκετά μακριά ουρίτσα, λέτε να είναι χελωνίτσος; Αν ναι θα τον λέω Όρμπι, αλλιώς θα την λέω Έμυ!
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η λιμνούλα μου | eon123 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 19-04-08 14:40 |
Φτιάχνω την λιμνούλα μου! | lucy | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 105 | 11-06-07 13:13 |
Η μικρή μου μονομαχίνα | Celda | Bettas | 4 | 23-02-06 21:15 |
Λιμνούλα κήπου με KOI | Αθηνά | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 23 | 12-10-05 12:32 |
Μικρή βοήθεια για τον μονομάχο μου! | Celda | Bettas | 41 | 21-09-05 00:55 |