|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
Νέο ενυδρείο
Καλημέρα σε όλους ήρθε η μέρα για ψάρια θέλω της συμβουλές για ψαροσυνθεση από λίμνη Μαλάουι
|
|
||||
|
||||
Ήρθε η ώρα να ανοίξεις ένα θέμα στην αντίστοιχη ενότητα.
Ξαναγράψε διαστάσεις, εξοπλισμό, φωτο κλπ Δες εδώ πρώτα http://www.cichlid-forum.com/profile...gory.php?cat=2 κάποιο είδος που σ' αρέσει πολύ και το θέλεις οπωσδήποτε, για να κάνουμε προτάσεις και να το συζητήσουμε |
|
|||
|
|||
Στήσιμο ενυδρείου μαλαοι
Ενυδρείο 120*40*50 φίλτρο φλουβαλ 406 θέρμανση τζακερ 200 βατ φωτισμός του ρεχαι ψάρια που μου αρέσουν σαλοσι δεμασονι εσείς τη προτείνεται?
|
|
||||
|
||||
Τα δεύτερα καλύτερα άστα. Τα πρώτα είναι πολύ καλή περίπτωση για αυτά τα λίτρα. Μπορεί να μπορείς να τα συνδυάσεις και με άλλο 1 ήσυχο είδος
|
|||
|
|||
Με πιο είδος δηλαδή? Και οι δεμασονι γιατί είναι δύσκολοι? Κάθε πρόταση δεχτεί
|
|
||||
|
||||
Ξεχώρισα τα τελευταία ποστ και μετέφερα το θέμα εδώ.
Τα demasoni συμφωνώντας με τον Σταύρο θα έλεγα να τα αποφύγεις. Είναι δύσκολο ψάρι για αρχάριους, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των αρσενικών και για να μειώσουμε την επιθετικότητα τα διατηρούμε σε ομάδα τουλ. 12 ατόμων με όσο το δυνατό λιγότερα αρσενικά (που ξεχωρίζουν δύσκολα απ΄' τα θηλυκά αφού έχουν ίδιο χρωματισμό). Τα saulosi είναι καλή επιλογή (φτάνει να βρεις καθαρά-κυκλοφορούν πολλά υβρίδια). Αν τα βρεις, μερικές προτάσεις για να τα συνδυάσεις, είναι με ένα χαρέμι από τα παρακάτω είδη: Metriaclima callainos Labidochromis sp. "Perlmutt" Labidochromis textilis Pseudotropheus sp. "acei" Iodotropheus sprengerae κλπ |
|
|||
|
|||
Αγορά δεύτερου φίλτρου
Καλημέρα σε όλοι την παρέα θα ήθελα να ρωτήσω για αγορά δεύτερου φίλτρου το ενυδρείο είναι 240 λίτρα και το φίλτρο που έχω είναι το φλουβαλ 406 και θα ήθελα να ρωτήσω τους έμπειρους του φόρουμ αν θα είναι υπερβολή να βάλω και ένα ακόμα φίλτρο?
|
|
||||
|
||||
Υπερβολη δεν ειναι ποτε ενα δευτερο φιλτρο σε οτι αφορα τα υλικα, εκτος και αν το παρακανεις με τη ροη.
Εχεις παρατηρησει κατι περιεργο και σκεφτεσαι κατι τετοιο? Λογικα το 406 θα επρεπε να καλυπτει τα 240 λιτρα.
|
||||
|
||||
Όχι δεν είναι υπερβολή. Ίσα ίσα που είναι και έξτρα ασφάλεια σε περίπτωση βλάβης στο ένα.
|
|
|||
|
|||
Και πιο φίλτρο προτείνεται σαν δεύτερο και με πόσα λίτρα την ώρα?
------------------------- [QUOTE=καλατζος;1025856]Και πιο φίλτρο προτείνεται σαν δεύτερο και με πόσα λίτρα την ώρα?[/QUO Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη καλατζος : 25-10-17 στις 10:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Σ' αυτό δεν μπορείς να πάρεις στανταρ απάντηση.
Πχ εγώ σε 330 λίτρα είχα ένα eheim 2080 με 1700λ/ω και ένα Fluval fx5 με 3500λ/ω ονομαστική ροή. Στο ίδιο έχω τώρα 3 φίλτρα με 1000 λ/ω Εξαρτάται από το τι θέλεις να πετύχεις, την ιχθυοφόρτιση κλπ |
|
|||
|
|||
Κλεοβουλε σκεφτόμουν για 1000 λίτρα και πάνω αλλά πιο να πάρω και πώς βάζεις τα φίλτρα στο ενυδρείο?
|
|
|||
|
|||
Κοκκομετρία για άμμο χαλαζιακη
Θα ήθελα να μου πείτε οι έμπειροι του φόρουμ πια είναι η σωστή κοκκομετρία για άμμο για την λίμνη malawi
|
|
||||
|
||||
0,5-1,5mm είναι πιστεύω καλά. Όχι πούδρα, γατί θα σηκώνεται, αλλά σαν χοντρή ζάχαρη
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=81725 |
|
|||
|
|||
Για ψαροσυνθεση τη προτείνεται? Υπάρχουν ήδη σαλόσι και κρυσμουλαοι τη άλλο μπορώ να βάλω για να μην έχω υβριδισμους
|
|
||||
|
||||
Εγώ προτείνω να μείνεις μ' αυτά τα 2 είδη που είναι αρκετά για τα λίτρα σου
|
|
|||
|
|||
Κλεοβουλε καλησπέρα έκανα αναβάθμιση και πήγα στα 400 λίτρα
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Pangasius - ένας καρχαρίας στο ενυδρείο σας & άλλα ψάρια ακατάλληλα για ενυδρείο | delta66 | Γλυκό νερό - Γενικά | 17 | 13-05-18 20:20 |
Ενυδρείο μέσα σε ενυδρείο, θα δουλέψει; | Manuel | Bettas | 4 | 06-07-11 00:35 |