|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
Καθαρισμος Μεσογειακου νεκρου βραχου
Καλημερα! Γνωριζει κανενας ποιος ειναι ο ποιο σιγουρος τροπος για να καθαρισω νεκρο πορωδες βραχο. Τον εχω περιπου 20 μερες Στην αρχη τον επλυνα και τον εβαλα σε ενα δοχειο με κυκλοφορητη για μια μερα. Μετα τον εβρασα για 5 ωρες ( με αλλαγες νερου στις κατσαρολες).Παλι στο δοχειο με τον κυκλοφορητη για 3 μερες, μετα στεγνωμα στον ηλιο για 3 μερες.....και μεχρι τωρα επαναληψεις δοχειο-στεγνωμα... Οταν αδειαζω το νερο εχει ακομα μια μυρωδια.... Πολυ λιγο τωρα γιατι στην αρχη μυριζε πολυ.Τι αλλο να κανω για να ειμαι 100% σιγουρος οτι μπορω να τους βαλω στο ενυδρειο χωρις προβλημα;
|
|
||||
|
||||
Νομίζω ότι δεν είναι έτοιμος ακόμη.
Το ζήτημα είναι να μην απελευθερώνει νιτρικά/φωσφορικά. Δεν είμαι ειδικός γι αυτό δες αυτό μήπως βοηθήσει http://www.reefaquarium.com/2013/cur...ine-aquariums/ |
|
||||
|
||||
Σ'ευχαριστω Κλεωβουλε! Ξεκιναω διαβασμα.....!!
|
|
|||
|
|||
Τι είναι, τραγάνα? Η κάποιος άλλος βράχος. Πόσο πορόδες? Είχε κάτι πάνω ή μέσα του όταν το έβγαλες?
Γενικότερα πάντως εγώ με τραγάνες που είχα παλιότερα, λίγες μέρες έξω από το νερό, ένα πλύσιμο και ήταν ok. Δεν υπήρχε η παραμικρή μυρωδιά.
|
||||
|
||||
Συμφωνώ κι εγώ!!! Δεν είναι φυσιολογικό μετά από τόσες ώρες βράσιμο και διαδοχικά στεγνώματα να μυρίζει ακόμα!!
Μήπως υπάρχει καμία τρύπα που έχει μπει κάτι μέσα και έχει ψοφήσει? |
|
||||
|
||||
Φιλε μου δεν εχω δει τραγανα για να ξερω αν ειναι. Αυτος που μου τον εδωσε τον ειχε μηνες εξω. Του τον ειχαν μαζεψει κατι φιλοι του δυτες.... Παντως ειναι αρκετα πορωδες. Οχι ολα τα κομματια αλλα τα περισσοτερα. Παντως μεσα σε πολλες τρυπες ειχε κατι που δεν ξερω πως τα λενε σαν πεταλιδες η κατι τετοιο.... Επιασα και τα καθαρισα ολα μεσα εχθες το βραδυ και τα ξαναεπλυνα. Τωρα πριν λιγο που μυρισα το νερο στο δοχειο που τον εχω δεν μυριζει οπως πριν! Μαλλον θα τον βρασω αλλη μια φορα....και ξανα δοχειο-στεγνωμα κανα δυο φορες και θα μετρησω αμμωνια.νιτρικα...
|
|
|||
|
|||
Η τραγάνα είναι πολύ πορώδης και πολύ ελαφριά. Κάτι πρέπει να έχει εγκλωβισθεί στο εσωτερικό της και γι αυτό όλα αυτά.
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
DIY νεκρος βραχος... | thanasis76 | Παραλία - Beach Bar | 16 | 27-06-14 12:09 |
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΝΕΡΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | diveromitsosp | Μεσογειακό | 4 | 05-10-11 17:21 |
νεκρος βραχος!!! | thanasis76 | Θαλάσσια Βιολογία | 6 | 08-01-11 08:40 |