|
|
||||
|
||||
reef 250 λίτρα για ελαφριά κατάσταση
Καλησπέρα. Έχω περίπου 1μηνα που είμαι στο στάδιο της κατασκευής.
Ενυδρείο DIY 100χ45χ50 και σαμπ 50χ30χ45 Aπο τον βασικό Εξοπλισμό έχω Σκιμερ aqualobby mce600, 2 jebao rw 4, α/ο, Aπο φως ένα glo 2x39 Με λαμπες ati.Αργότερα αν βρω από αγγελία θα βάλω και ένα glo 1x39. Βράχο είχα 20κιλα νεκρό και έβαλα τα 15κιλα. Σήμερα το γέμισα με νερό οσμοσης και σε άλλο δοχείο έβαλα να σπάει το αλλατι.δυστυχως όμως έριξα και τον αραγονιτη σε ενυδρείο γεμάτο με σκέτο νερό οσμοσης. Και έγινε γάλα το νερό. Πιστεύω αύριο να ξεθολώσει. Special blend έχω οπότε θα το ξεκινήσω έτσι. Στο ενυδρείο θα βάλω μόνο lps ρεκορδεες και μάλακα κοράλια. Επίσης προσπαθώ να κάνω την υπερχείλιση αθόρυβη. Έχω 2 σετ σωλήνες ένα φ32 και ένα φ40.ποτε βάζω το ένα σετ και πότε το άλλο και το ψάχνω λιγάκι.τωρα έχω τις φ32. Θα το βρω που θα πάει...
|
||||
|
||||
καλη αρχη η μάλλον καλη επανεκκίνηση και με συχνότερη και ενεργη ενημέρωση πιστεύω!
έχεις κανει λάθος στην υπερ/ση! λοιπόν καλυτερα παρε> 2 ποτήρια φ40 2 φ40 σωλήνες 6 γωνιες φ40 κλειστες 2 γωνιες ανοιχτες φ40(μπορει να σου χρειαστουν) 2 συστολες 50χ40 2μεικτοι σύνδεσμοι 2 βανες φ40 καλη συνέχεια σου εύχομαι φιλε! |
|
||||
|
||||
ευχαριστω.
αυτα δεν ξερω τι ειναι το ποτηρι που εχω ειναι φ32 καταλαβα συστολες ειναι η παροχη δεξαμενης απο μεσα 50 (μπενει το ποτηρι) και απο εξω 40. μεικτοι σύνδεσμοι? κατι τετοιο? http://www.pool-store.gr/ell/product...ENIKO-SPEIROMA
|
||||
|
||||
Παράθεση:
οτι άλλο θέλεις πες μου! |
|
||||
|
||||
Το έχω λιώσει το θέμα σου. Όλες τις φωτογραφίες απ έξω τις ξέρω. Θα σου στείλω Π. Μ. Αν κολλήσω καπου
|
||||
|
||||
Παράθεση:
ωραίος καλά κάνεις! οκ οτι θέλεις εδώ είμαι! |
|
||||
|
||||
Κριμα ρε φιλε!μην απελπιζεσαι δεν ειναι στο χερι του. παντως μιας και εχεις τα υπολοιπα σωληνες pvc και αντλια δεν το κανεις diy με πλεξι; θες να ρωτησω για τιμη αν μου πεις διαστασεις σωληνα κλπ απο μια εταιρεία εδω μανδρα αττικης;πηρα πρόσφατα πλεξι απο εκει 3mm 150x50
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
λοιπον μετα απο μια συνομιλια με τον Τακη και αφου βρηκα το κομματακι που ελειπε απο εχτες, κολλησα το σπασμενο κομματι με κολα Βison.
ελπιζω οταν στεγνωσει μετα απο τοσες τρικυμιες να δουλεψει αυτος ο ριακτορας mathiu σε ευχαριστω πολυ φιλαρακι κατσε να δουμε αν κανουμε δουλεια με το καλλημα και βλεπουμε... φωτο θα βαλω αλλη στιγμη
|
||||
|
||||
Παιδιά,
τώρα που είδα πως είναι φτιαγμένος ο συγκεκριμένος ριάκτορας, δεν είναι και τόσο απλή η κατασκευή του, δεν παίρνουμε 2 σωλήνες απλά και τις βάλαμε, πρέπει να βρεθούν κάποια εξαρτήματα , όπως ρακοράκια για 5αρα σωλήνα που να μπορούν να βιδωθούν στο πλεξι ή θα χρειαστεί τόρνος και να φτιαχτεί βιδωτό καπάκι ή να βρεθείς κάποιος άλλος τρόπος που το καπάκι να είναι υδατοστεγές αλλά και να ανοίγει εύκολα. Θέλει ψάξιμο δηλαδή πρώτα πριν το επιχειρήσει κανείς και να έχει δει καλά πως είναι το πρωτότυπο
|
|||
|
|||
Ισχύει αυτό Τάκη αλλά έχουν γίνει διάφορες DIY ριακτορες ακόμα και ασβεστίου.
Στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσω κάποιες κατασκευές. |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
Καλη επιτυχία Γιώργο!αντε να το δεις να δουλευει επιτέλους! Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
|||
|
|||
Καλή επιτυχία ελπίζω να είναι η τελευταία γκαντεμιά!
|
|
||||
|
||||
Γιώργο το δοκίμασες ;
|
||||
|
||||
Αύριο Τάκη. Σήμερα και να ήθελα δεν πρόλαβα.
Αύριο η μεγάλη μέρα λοιπόν
|
||||
|
||||
Μπράβο Γιωργο μια χαρά θα ειναι αυριο!
Υλικό εχεις πάρει,αν μπορεις βάλε και λιγο μαγνήσιο απο πανω! |
|
||||
|
||||
Αυτα ειναι ωραια νεα! Μπραβο Γιώργο! Καλοδουλευτος! 😉
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
πολλά μπράβο Γιωργο!
ανέβασες ταχύτητα φιλαράκι,τα καλύτερα έρχονται! |
|
||||
|
||||
Βάλε μας καμία φωτογραφία απο τον ριακτορα να χαζεψουμε κ εμείς που δεν έχουμε.
Την boxer δεν θα την έβαζα γιατί ειναι πολυ επιθετική |
|
|||
|
|||
Η μποξερ της porshe είναι;;;;;
Πλάκα κάνω καλύτερα τώρα αντέ και κανένα κοράλλι σιγά σιγά να το στοκαρεις σιγά σιγά;;; |
|
||||
|
||||
Χα χα χα χα ναι Σάκη τώρα θα βάλω και μια Ferrari. Χα χα χα...
Κοίτα και εγώ Θέλω να βάλω μερικά φραγκ αλλά με αυτό το κρύο δεν το ρισκάρω. Μάρτιο θα κατέβω Αθήνα οπότε βλέπουμε για τότε...
|
|||
|
|||
με τι σου έρχονται και πόσες ώρες κάνουν;
¶μα είναι σωστός αυτός που θα σου στείλει θα πρέπει μέχρι και 24 να μπορεί και να σου φτιάξει ανάλογο δέμα με Heat pack ! Αν τα κάνει σωστά δεν έχει θέμα! |
|
||||
|
||||
Από Θεσσαλονίκη κάνουν 2 μέρες αλλά μερικές φορές έρχονται και σε μια.
Από Αθήνα μου έρχονται σε 24ωρες και αν βάλουν θερμενομενο πάντ με φελιζόλ δεν έχει πρόβλημα. Μου έστειλε ετσι το aquariumshop την Porsche γαρίδα Αλλά στην τελευταία αποστολή φραγκ που πήρα από Ναύπλιο με acs (το παιδί μου είχε βάλει μέσα και θερμενομενο παντ) έσπασε το φελιζόλ και ευτυχώς είχα μόνο ένα sps το οποίο την άλλη μέρα έγινε κάτασπρο. Δεν με θέλουν οι μεταφορές τώρα τελευταία
|
||||
|
||||
Ισχύει αυτο Γιώργο με τους ερημίτες όταν θέλουν να αλλάξουν καυκαλο. Γι'αυτο καλό ειναι όταν έχουμε ερημίτες να βάζουμε μερικά καυκαλα μεγαλύτερα κ άδεια στο ενυδρείο.
|
|
||||
|
||||
Βγάλε μας κ καμία φωτογραφία να χαζεψουμε λίγο.
|
|
||||
|
||||
Λοιπόν έκανα μετρήσεις σήμερα.
Kh 7.6 Ca 390 Mg 1200 Ph 8 NO3 μηδέν Νο2 μηδεν Sal 1025 Μάλλον λόγω της αλλαγής του νερού (50λιτρα που έκανα) πιστεύω ότι έπεσε τόσο πολύ το mg και το ca. Αφού και το kh από 9 .4 πήγε στο 7 ! Ίσως να φταίει και το αλάτι. 8χρονια το έχω αλλά δεν θα ξαναμπεί στο ενυδρείο. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι τα ΝΟ3.κολλημενα στο μηδέν. Μάλλον η χαετο και το mce600 κάνουν καλή δουλειά. Φώτο να βάλω αλλά δεν άλλαξε κάτι... Από αύριο όμως γιατί τώρα έσβησαν τα φωτα
|
||||
|
||||
Προσπάθησε Γιώργο να ανεβάσεις χερατα το Mg κ Ca, ειδικα το Mg γιατι θα αρχισεις να χανεις κοραλλια.
|
|
||||
|
||||
Ναι Ε; έχω μείγμα mg από τη δοσομετρικη.
Αν είναι να ρίχνω λίγο λιγο
|
||||
|
||||
Ένα καλό calculator που χρησιμοποιώ ειναι:
http://reef.diesyst.com/chemcalc/chemcalc.html |
|
||||
|
||||
Ώπα φιλαράκι επειδή από αγγλικά δεν σκαμπάζω... Τι ακριβώς είναι αυτό;