|
|
|||
|
|||
Ηλιας-Βικτωρια
Εδω θα παρακολουθείτε την εξέλιξη του νεου ενυδρειου που θα αποκτησω την βδομαδα αυτή.
Προκειται για ενα juwel 1.51 Λόγω και των προβλημάτων της λίμνης βικτωριας θα προσπαθήσω να κανω το χρεος μου και να βρω και να μεγαλωσω αναπαραγαγω και ψαρακια αυτης της λίμνης. Καπου εδω θα πατησω και φρενο προσωρινά. |
|
|||
|
|||
Καλή αρχή Ηλία! Σου το εύχομαι ολόψυχα! Και εγώ είμαι σε αυτή τη φάση, προσπαθώ να κάνω ένα ενυδρείο μόνο με Victoria. Θέλει προσοχή όμως στους υβριδισμούς, καθώς πάρα πολλά είδη της λίμνης έχουν γκριζωπά θηλυκά.
|
|
||||
|
||||
Η ενασχόληση με τις πανέμορφες κιχλίδες της Βικτώρια έχει μερικά σοβαρά προβληματάκια. Αν έχεις την υπομονή και τη διάθεση μπορείς να τα ξεπεράσεις αλλά πρέπει να τα έχεις υπόψη σου
- Είναι αρκετά δύσκολο να βρεις καθαρά ψάρια ακόμα κι από αξιόπιστο μαγαζί γιατί ακόμα και στη φύση πολλά είδη (εκτός απ' αυτά που έχουν εξαφανισθεί) έχουν υβριδίσει (η ορατότητα στο νερό της λίμνης είναι επαρκής σε λιγότερο από ένα μέτρο βάθος). -Δεν συνιστώ να μπει δεύτερο είδος Βικτωριανής κιχλίδας μαζί, ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι εμφανείς διαφορές μεταξύ τους. Η λίμνη είναι πολύ νέα και τα είδη δεν έχουν διαφοροποιηθεί αρκετά ώστε να αποκλεισθεί η περίπτωση υβριδισμού. Μια εξαίρεση ίσως είναι το Astatotilapia nubila. -Πολλά είδη είναι αρκετά "επιθετικά" μεταξύ τους και πρέπει εκτός από ένα σωστά διαμορφωμένο ενυδρείο να είμαστε προσεκτικοί στις αναλογίες αρσ-θηλ. Η καλύτερη αναλογία κατά τη γνώμη μου είναι 2 αρσενικοί (για να απασχολούνται και με τις μεταξύ τους αντιδικίες εκτός από τα θηλυκά) και τουλάχιστον 4 ή περισσότερα θηλυκά. Καλή επιτυχία! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 27-12-16 στις 21:06 |
|
|||
|
|||
το ενυδρειο που θα φιλοξενισει τη βικτώρια....
|
|
|||
|
|||
βιότοπος βικτώριας???
ψαράκια??? το ενυδρείο ειναι τεράστιο....σχετικά.... |
|
|||
|
|||
Επειδη θέλω να αρχισω να διακοσμώ το ενυδρείο...και σε αυτό άμμο και πέτρες?
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σκεψεις για βιοτοπικο λιμνης Βικτωρια.. | Bill-Samos | Victoria και υπόλοιπες μικρές λίμνες | 7 | 12-05-14 14:21 |
Ηλιας: Κατασκευή ενυδρ. 110x60x70 | Ηλίας | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 65 | 30-08-09 16:23 |