|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
Αρχάριος...για λιμνούλα
Καλησπέρα, θα ήθελα αν μπορεί κανείς από κεντρική Μακεδονία με σχετική πείρα από λίμνη, να μου λύσει μερικές απορίες μου...βασικά θέλω να δω μια λίμνη από κοντά και να μιλήσω με τον ιδιοκτήτη της...
Για τους υπόλοιπους του φόρουμ, θέλω να φτιάξω και το πρώτο που με συγκρατεί το κόστος κατασκευή της. |
|
||||
|
||||
Μπορείς να κατασκευάσεις μια μικρή λιμνούλα η οποία θα στοιχίσει μερικά ευρώ, αλλά μπορείς να κατασκευάσεις μια ανάλογα μικρή λιμνούλα και να σου στοιχίσει πολύ περισσότερα...κάτι όπως όλα τα πράγματα που υπάρχουν στην αγορά δηλαδή. Πες λίγα λόγια για το τι σκέφτεσαι. Πόσα λίτρα? Τί θα βάλεις μέσα (ψάρια-φυτά)? Πόσο είναι το κονδύλι που διαθέτεις?
Σε καλωσορίζω στο φόρουμ και την παρέα των λιμνόφιλων.
|
||||
|
||||
Καλως ηρθες!!!
|
|||
|
|||
Ευχαριστώ.
Βασικά σκέφτομαι για κόι. Το πρώτο πρόβλημα είναι μετά το σκάψιμο. ¶ντε και έσκαψα, από τα λίγα που διάβασα υπάρχει θέμα ως προς το υλικό θεμελίων. Χρήματα δεν υπάρχουν για αλόγιστη χρήση. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Το θέμα των υλικών κατασκευής είναι μια άλλη σοβαρή κουβέντα, αλλά σήμερα ολοένα και ανακαλύπτονται νέοι πρωτοποριακοί μεθόδοι. Το liner EPDM παραδείγματος χάρην όταν πρωτοβγήκε στοίχιζε καθαρό χρυσάφι. Σήμερα, η τιμή του δεν είναι καθόλου απαγορευτική και η ποιότητά του σίγουρη καθότι είναι κατασκευασμένο από πολύ ανθεκτικό υλικό. Αυτό όμως που πρέπει να δεις περισσότερο, αν είναι μάλιστα δυνατόν πριν ξεκινήσεις το σκάψημο, είναι ο χώρος της φίλτρανσης και του εξοπλισμού που θα υποστηρίξει το σύστημα. Πες λίγα λόγια για το χώρο σου, τον χώρο που θα διαθέσεις γι΄αυτό τον σκοπό.
|
|||
|
|||
Αυτά θέλω να μάθω.
Χώρος υπάρχει. Θέλω μια μεγάλη λίμνη (π.χ. 50000l ίσως και παραπάνω) και αν γίνεται όχι ένα τετράγωνο κατασκεύασμα. Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά. 1. Αξίζει το liner EPDM? Πόσα χρόνια αντέχει? Θέλω ότι κάνω να μην χρειαστεί σε 5 χρόνια να το ξαναφτιάξω. Φοβάμαι όμως να ξεκινήσω ακριβώς και για όλα όσα θα χρειαστούν. 2. Πόσο κοστίζουν τα φίλτρα και ο εξοπλισμός που τα υποστηρίζει; Θα ήθελα τα νερά να δείχνουν κρυστάλινα όσο το δυνατον γίνεται. 3. Επίσης αν θα πρέπει να υπάρχει σκια ή όχι. Αν πρέπει να έχω φυλλοβόλα ή αειθαλές δέντρα... στον περιβάλλοντα χώρο. Θα σας κουράσω αλλά θέλω να μαθω. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά. Το θέμα βέβαια είναι ότι όσο μεγαλύτερο σύστημα δημιουργήσεις, ανάλογα θα πρέπει να μεριμνήσεις για τον τρόπο φίλτρανσης του, αλλά και τη ροή του. Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Κοίτα! Είναι καλύτερα να μην υπάρχουν τουλάχιστον από πάνω φυλλοβόλα δέντρα. Το σκίμμερ μπορεί να βοηθήσει στο μάζεμα των στεραιών της επιφάνειας, αλλά για να δουλεύει αυτό σωστά θα πρέπει να το καθαρίζει πολύ συχνά.
|
|||
|
|||
1) Μπορεί να φτιάξει κανείς φίλτρο μόνος του;
Αν όχι πόσο περίπου κοστίζει ένα για μια τέτοια λίμνη; Αν δεν μπορείται να μου πείτε μια τιμή που μπορώ να ρωτήσω για να μάθω; 2) Επειδή στο χώρο μου έχω πομόνα, η αλλαγή νερού μπορεί να γίνεται το καλοκαίρι σε εβδομαδιαία βαση και με το νερό να ποτίζω τα δέντρα μου. Η δεύτερη λιμνούλα με τα φυτά θα είναι σε επικοινωνία με την πρώτη; Δηλ. το νερό θα ρέει σ' αυτήν κυκλικά με κάποιο μηχανισμό; και θα έχει ένα είδος φράχτη για να μην εισέρχονται εκεί τα ψάρια; 3) Αν κάνω ένα μικρό καταράκτη, το όφελος θα είναι μόνο καλύτερη περιεκτικότητα σε οξυγόνο ή περιορισμός και της άλγης; 4) Που μπορώ να δω μια λίμνη στην Κεντρική Μακεδονία; Συγνώμη εκ των προτέρων για τις πολλές μου ερωτήσεις, που το πιο πιθανόν να έχουν απαντηθεί σε άλλα θέματα του φόρουμ, αλλά δεν έχω υπομονή να τα ψάξω όλα. |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Ενα ενυδρειακι στηνουμε και καθημερινα διαβαζουμε καινουργια πραγματα, οχι 50000 λιτρα Φιλικη η παρατηρηση μου και ευχομαι καλη συνεχεια! |
|
|||
|
|||
Ευχαριστώ για την παρατήρησή σου.
¶λλα τώρα τα λέτε καλά. Πόσα ευρώ είναι πάνω κάτω, αυτό προσπαθώ να μάθω. Δεν μπορώ να ξεκινήσω να σκάβω χωρίς να ξέρω τι με περιμένει |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η μικρή μου λιμνούλα! | lucy | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 90 | 14-08-10 09:53 |
Φωτογραφίες από την λιμνούλα μου | iacovos | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 70 | 23-05-10 21:41 |
Λιμνούλα στο μπαλκόνι | υδροχόος | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 11 | 29-09-08 09:15 |
Λιμνούλα σε βαρέλι!!! | ΕΛΒΙΡΑ | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 31 | 03-07-08 10:20 |
Η λιμνούλα μου | eon123 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 19-04-08 14:40 |