|
|
||||
|
||||
Αυγα corydoras sterbai
Καλησπέρα σε ολους,
μετά απο χιλιες προσπάθειες κ αγωνια, οταν τελικα δεν το περιμένεις κ δεν ασχολεισαι τόσο, τα καταφερνεις! συμμαχος μου βεβαια κ αυτος ο καιρος... σημερα ολη μερα,δεν προλαβα στιγμη να δω το ενυδρειο μου,και το βραδυ οταν καθισα επιτελους, ειδα ενα απο τα κορυντορας στερμπαϊ μου να γεννάει!!!! πάνω στο τζάμι το μπροστινό,αφησε 7 αυγουλάκια, κοντα στις κρυπτοκορινες μου... η χαρά μου δεν περιγράφεται...υπάρχει φωτο να τα δειτε... τωρα στην βοήθεια... εχω διαβάσει αυτά: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=37784 http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=37149&page=2 κ ό,τι άλλο υπάρχει εδω για γεννα στεμπάι. μεχρι να καταφερω να τα απομακρυνω, εχασα 2-3, μαλλον απο σαλιγκάρια, κ κατάφερα να απομονωσω σε μια γεννηστρα, 5 αυγά. υποθέτω ότι υπαρχουν και άλλα αυγα, τα οποια δεν εχω εντοπίσει ακομα, αλλα οταν τάισα ειδα την θηλυκιά μου να τα κρατα στα πτερυγια της...(2η φωτο) αυτο που θα θελα να σαν συμβουλευτω ειναι για το επομενο βημα... 1) να τα αφησω στην γεννηστρα, στην εξοδο του φιλτρο να εχουν ροή και ο,τι γινει? 2)εχω ενα κενο 50λιτρο...να τα βαλω εκει με φιλτρακι για ροή κ αντι-fungus? λαβετε υπόψην σας οτι το νερο του ενυδρειου δεν προερχεται απο αντιστροφη οσμωση, ειναι βρυσης κατα 90%...και ξερω οτι επηρεαζει τα αυγα... και οτι ειναι η πρωτη μου γεννα... ΥΓ. Λέτε, θα χρειαστω κ τπτ άλλο? για να το εχω ετοιμο... ευχαριστώ πολυ για τη βοηθεια...
|
||||
|
||||
Συγχαρητήρια! Χωρίς να έχω εμπειρία από sterbai (είχα κατά καιρούς αλλά δεν μου γέννησαν ποτέ) θα σου έλεγα ότι καλύτερα είναι να τα βάλεις στο 50άρι. Από τι ξέρω οι πιο έμπειροι αποφεύγουν τις γεννήστρες.
Να σου ζήσουν! |
|
||||
|
||||
Μπραβο Κωνσταντινα!!
Και εγω στο 50λιτρο θα τα εβαζα!!
|
||||
|
||||
Τα ελεγχω καθε ωρα κ στιγμη...
προς το παρον ειναι ολα καλα...ουτε μυκητες ουτε τπτ...για να δουμε... έστω να δω ουριτσες...να ξερω οτι εχω ζευγαρι επιτυχημενο!
|
||||
|
||||
Μια μικρη ενημερωση...
τα αυγά σημερα τα μετέφερα σε ενα δικο τους χωρο, με αεροπετρα για περισσοτερο οξυγονο κ ανατάραξη, κ με νερό απο το ενυδρειο. Απο ότι βλεπω, 5 απο τα 6 αυγα μου φαινονται γονιμοποιημένα, το 6ο ειναι λευκο... Σύμφωνα με διαφορα σάιτς που διαβασα, συνήθως παιρνει 5 με 7 μερες να εκκολαφθουν, οποτε μεχρι την Παρασκευη θα ξερω... ήδη εχει ετοιμαστει μεγαλύτερος χωρος, σε περίπτωση που βγουν τα μωρα... απο το ζευγάρι (το οποιο δε μπορω να διακρινω με σιγουριά) δεν εχουν υπάρξει άλλα αυγα...ή εστω δεν βρισκονται καπου που να τα βλεπω...οπως κ να χει,θα τα κατασπαραξουν τα απλ σνεηλς. Wish me luck!
|
||||
|
||||
Καλη επιτυχια!!!!
|
||||
|
||||
Μετά απο 6 μέρες, φαινονται ξεκάθαρα τα εμβρυα στα 5 απο τα 6 αυγα. Ειναι απίστευτο! Προσπάθησα να βγαλω φωτογραφίες αλλα ματαια...ειναι πολύ μικρά...
Λογικα απο αυριο το βραδυ,περιμένω να σκασουν τα πρωτα μωρα, αν ολα πανε καλά... Από τους γονεις δεν βλεπω απόπειρα για άλλη γεννα...ταϊζω κανονικα κ μεσα στο σ/κ θα κανω παλι μια μεγαλη -δροσερή - αλλαγή νερου...κ βλεπουμε...
|
|||
|
|||
Απομακρυνε το λευκό αγονιμοποίητο αυγό πριν αρχισει να χαλαει.
|
|
||||
|
||||
ήδη ειναι σε διαφορετικό δοχειο! δεν το εχω πεταξει γιατί διαβασα σε ενα λινκ περιπτωση όπου και τα πιο λευκα ήταν τελικως γονιμοποιημενα...
το ζήτημα ειναι οτι βλεπω μεσα πραγμα...αλλά θα βγει? Γιώργο, στερμπάι κ ξερό ψωμι...που συζητάγαμε...
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
corydoras sterbai με σπυρί.... | lion | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 14 | 17-11-08 01:21 |
45 λίτρα- corydoras sterbai? | Pleco | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 42 | 22-08-08 22:33 |
Γέννα Corydoras Sterbai | caverman | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 21 | 31-07-06 12:03 |
Τάισμα Corydoras sterbai | pet | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 11 | 17-07-06 08:52 |
Corydoras Sterbai | Celda | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 5 | 15-04-06 19:05 |