|
|
||||
|
||||
![]()
Έχω πλανάρια.
![]() ![]() ![]() ![]() Δεν υπάρχει η δυνατότητα για σκούπα μιας και είναι φουλ φυτεμένο, έχει παντού ξύλα και πέτρες και όπως καταλαβαίνεται η χρήση σκούπας είναι αδύνατη. Το Panacur τελικά κάνει δουλειά; Θα έχω πρόβλημα με την βιολογία μου; Σαλιγκάρια και γαρίδες δεν έχω μέσα. Αν κάνει το Panacur που θα το βρω, πόσο θα ρίχνω, κάθε πότε και πόσο. Πρέπει να κάνω κάτι άλλο (πχ μεγάλη αλλαγή, άνθρακα κτλ) μετά τι χρήση του; Αν δεν κάνει τι άλλο να ρίξω; Βοηθήστε παιδιά γιατί νομίζω πως είναι αρκετά αν όχι πολλά. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τα πλανάρια είναι το αποτέλεσμα υπερβολικής τροφής με συνδυασμό ελλιπούς φίλτρανσης-καθαρισμού.
Αν και δεν αποτελούν άμεση απειλή για τα ψάρια η δυνατότητα ραγδαίας εξάπλωσης τους με επακόλουθο την απότομη αύξηση αμμωνίας στο ενυδρείο μας επιφέρει θάνατο στα ψάρια. Πριν πας σε χημική λύση που κατά τη γνώμη μου είναι η ύστατη λύση καλό είναι να κάνεις τα εξής: Σταματάς το τάισμα εντελώς για μια βδομάδα και μετά ρίχνεις μόνο τόσο όσο θα φαγωθεί σε 5 λεπτά, αν καταλήξει στον βυθό περίσσια τροφή την αφαιρείς άμεσα. Τα περισσότερα είδη ψαριών τρώνε τα πλανάρια αν είναι ακόμα μικρά σε μέγεθος και δεν έχει ξεφύγει ο υπερπληθυσμός τους. Συχνές αλλαγές νερού(μέρα παρά μέρα) με σιφονάρισμα του βυθού όπου είναι δυνατό. Οπωσδήποτε μέτρηση αμμωνίας και νιτρικών. Καλό θα ήταν να βάλεις μερικά "ταπεινά σαλιγκαράκια" malaysian trumpet στο βυθό ώστε να καθαρίζουν ότι υπολείμματα τροφής υπάρξουν καθώς και κάποιο είδος physa fontinalis. Αν υπάρχει δυνατότητα για τα λίτρα σου και δεν θέλεις να βάλεις λαθρεπιβάτες ώστε να ελέγχεις τον πληθυσμό τους μπορείς να βάλεις κάποιο apple snail
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
τιποτα
![]() επίσης.!!! μπορεις να κάνεις και το κόλπο με το πιατάκι το βραδυ,2 πιατακια του καφε με ενδιαμεσα κατι να τα κρατάει λιγο ανοιχτα και 2 ταμπλετες τροφή μεσα...το βαζεις το βραδυ το βγάζεις το πρωί..με 2-3 φορες θα τα ελατώσεις αρκετα.... ------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη platy : 19-02-13 στις 19:13 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Επίσης αν δεν έχουμε γαρίδες στο ενυδρείο πιο αποτελεσματικό είναι το κόλπο με το μπουκάλι ![]() ..και ότι σκουλήκι βλέπεις να περπατάει ..τσίμπα το!
|
||||
|
||||
![]()
Xαχα...τι νομιζες οτι σου ελεγε?
Καλα τραγουδα? ![]() Ωραιο και το κολπο με το μπουκαλι. |
|
||||
|
||||
![]()
πρωτη φορα ακουω να θελει καποιος να κυριξει χημικο πολεμο στη ζωντανη τροφη
![]() ![]() βλεπω τα νεον και τους καρδηναλιους να γεμιζουν το ομοιωμα σου με καρφιτσες ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αυτα ειναι πλαναρια? | johnsin | Αναγνωρίσεις ειδών | 4 | 30-07-12 17:01 |
Πλαναρια και film στο γαριδαδικο μου | redman88 | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 8 | 01-11-11 22:51 |
ich - και τώρα τί? | ral | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 13 | 01-09-11 18:24 |
ασπρα πλαναρια | moros | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 28-09-08 15:48 |
ΠΛΑΝΑΡΙΑ? ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? | CHRISTOS 22 | Δίσκοι | 2 | 17-04-05 23:29 |