|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα σας!
Έχω ένα 200άρι (150 καθαρά) με πέτρες και ξύλα. Μετά από 3 βδομάδες στρωσίματος με βακτήρια έχω τις εξής μετρήσεις: NH3/4 = 0 NO2 = 0 NO3 = 0 GH = 15 KH = 17 ph = 8 Ας υποθέσουμε πως είναι στρωμένο.....ποια είναι τα επόμενα βήματα? 1) Να κάνω αλλαγή νερού πριν να βάλω ψάρια ή να βάλω τα ψάρια και να περιμένω να ανέβουν τα ΝΟ3? 2) Να βάλω πρώτα τα ψάρια και μετά να προσπαθήσω να ρίξω την σκληρότητα και το ph ή το ανάποδο? 3) Το βαρέλι μου έχει 40 λίτρα καθαρά. Θα μου κάνει δουλειά ένα φίλτρο για 40 λίτρα και με τι άλλα υλικά (σφουγγάρι/μακαρόνι) πρέπει να το συνδυάσω μαζί με την τύρφη? |
|
||||
|
||||
![]()
από τις μετρήσεις σου δεν φαίνεται να είναι στρωμένο το ενυδρείο.
τα NO3 όταν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου πρέπει να είναι μετρήσιμα. |
|
||||
|
||||
![]()
Όχι απλά δεν έχει στρώσει, εγώ βλέπω να έχεις χάσει και τρεις εβδομάδες. Ελπίζω να μην αποδειχτεί όντως κάτι τέτοιο.
|
|
||||
|
||||
![]()
...μια παλιότερη κουβέντα σ'αυτό που λες...
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
για να τσεκάρεις αν όντως έχει στρώσει μπορείς, αντί να βάλεις ψάρια και να το διακινδυνεύσεις, να προσθέσεις λίγη καθαρή αμμωνία (μετράς στο νερό με τεστ μετά από μισή ώρα να δείς πόσο έβαλες) και να δείς αν μετά από 1 μέρα έχει καταναλωθεί ή μειωθεί από τα βακτήρια (μετράς πάλι με τεστ).
|
|
||||
|
||||
![]()
...πόσο λίγη?...
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 (0 μέλη και 2 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρώτα βήματα-ερωτήσεις-απορίες | morfeas2002 | Γλυκό νερό - Γενικά | 62 | 20-04-11 16:57 |
Μετά το στρώσιμο τι? | ioannis_79 | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 10-03-11 00:54 |
15 μέρες μετά τον γάμο?? ήρθαν και τα πρώτα αυγά (Σκαλαρια) | KOKORAS | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 39 | 22-12-07 02:30 |
Φίλτρα, θαλασσινό και πρώτα βήματα... | unreg | Φίλτρανση | 4 | 01-04-05 19:03 |
Marine & Reef: Τα πρώτα μας βήματα | Tolis | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 0 | 14-12-02 04:23 |