|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Διατροφή Ζωντανές τροφές, κατεψυγμένες, συνταγές |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Αγαπητοί φίλοι,
από περύσι έχω κάποιες τροφές, οι οποίες λήγουν τέλη του 2012, όπως φυλλαράκια, παστίλες βυθού και κατεψυγμένη τροφή.... Πώς θα καταλάβω ότι οι τροφές παύουν να είναι κατάλληλες? Από μυρωδιά και εμφάνιση είναι οκ, αλλά είναι ασφαλή? Σας ευχαριστώ |
|
||||
|
||||
![]()
συνηθως μετα απο μερικους μηνες απο το ανοιγμα τους οι τροφες ''αλοιωνονται''..χανουν δηλαδη τα περισσοτερα συστατικα τους ,παρολαυτα δνε υπαρχει προβλημα κια μπορεις να τις ταιζεις ..οπως καταλαβαινεις αν τις φυλας σε σκιερο και χωρις υγρασια χωρο παρατεινεις και την διαρκεια ζωης τους...βεβαια προσωπικα προτιμω κουτακια που δεν ξεπερνουν τα 250ml (γιατι τα ψαρια στα ενυδρεια μου δεν τρωνε παρα πολυ παροτι ταιζω καθημερινα>>) ετσι τελειωνουν εντος χρονικου οριου (5-6μηνες που θελω εγω ) και αγοραζω φρεσκιες καινουριες...τωρα αυτες που ειναι λιγο πριν την ημερομηνια ληξης της πολτοποιω και τις κανω τροφη για γαριδες και βυθοψαρα !
|
|
||||
|
||||
![]()
αν δεν περασει η ημερομηνια ληξης δεν υπαρχει λογος να ανυσηχεις!!
οτι ειναι ηδη ληγμενο εννοειται πως το πετας και επισης αλλη φορα σε φαρμακα και τροφη προσεχεις παντα να ληγουν μακροπροθεσμα ειναι οπως το γαλα οταν παστεριωνεται ενα πραγμα.... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
τις συσκευασιες ποτε τις ανοιξες? προσωπικα τις πεταω μετα απο 4-5 μηνες αφου ανοιχτουν και ας φαινεται οτι ειναι ενταξει (παλιοτερα που ειχα παλι ενυδρειο). αν εχουν πολυ καιρο ανοιγμενες καλυτερα πεταξε τες.
|
|
||||
|
||||
![]()
εγω παλι πιστευω πως ειναι μελετημενες ως προς το θεμα ανοιγματος......
εξερταται και η εταιρεια τι σοι συσκευασια βαζει στους χυμους προσφατα εγινε της μοδας το tetrapack αν το καπακι σου κουμπονει σφιχτα και την εχεις στις συνθηκες που αναγραφονται απο πισω πραγματικα δεν θα εχεις κανενα προβλημα οι συνθηκες αυτες που λενε πισω ειναι μελετημενες δεν τις εγραψαν ετσι τυχαια
|
||||
|
||||
![]()
Οταν ανοιγουμε ενα προιον το οποιο αλοιωνεται η ημερομηνια ληξης δεν ισχυει.
π.χ. εαν ανοιξεις ενα γαλα μακρας διαρκειας που ληγεις σε ενα μηνα δεν μπορεις να το καταναλωσεις μετα απο 4 με 5 μερες. Γι αυτο το λογο αγορασα τροφες σε μικρα μεγεθη. Ειναι ποιο ακριβες αλλα θα ειμαι ησυχος.
|
||||
|
||||
![]()
αυτο ειναι σιγουρο για το γαλα
για τις τροφες αυτες επειδη ειναι ετσι φτισγμενες και συσκευασμενες νομιζω πως δεν εχουν κατι... τι να πεις...ο καθενας οπως στρωνει κοιμαται
|
||||
|
||||
![]()
oταν ερχονται σε επαφη με το οξυγονο (οταν ανοιγεις την συσκευασια )...ναι...αλλιωνονται ..γιατι δεν τις ξανακλεινεις αεροστεγως αλλα παγιδευται αερας μεσα
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Διαφορές μεταξύ των τροφών... | QS-Plan | Διατροφή | 3 | 19-02-11 23:19 |
Θέμα:Συνταγες τροφών για τα ψάρια; | bakogiannisd | Greek Aquarist's Boards | 1 | 10-01-06 10:44 |