|
|
|||
|
|||
![]()
Τωρα που αρχισαν οι ζεστες εχει αρχισει το ενυδρειο (750 λιτρα + 100 σαμπ) να βαραει 30αρες. Υπ'οψιν οτι δεν ειχαμε και καποια υπερβολικη θερμοκρασια ακομα. Εβαλα 3 ανεμιστηρακια στο sump τα οποια απο οτι βλεπω δεν κανουν τιποτα απολυτως. Ειναι 14 εκατοστα και εχουν μια αποσταση 10-15 εκατοστα απο το νερο. Τα εχω βαλει και τα 3 να χτυπανε προς το νερο. Τα ανεμιστηρακια http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.809415
Καμμια ιδεα τι μπορω να κανω τωρα? Το chiller ειναι απαγορευτικη λυση με το κοστος του τη συγκεκριμενη στιγμη. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Στα 850 λιτρα νερο τα ανεμιστηρακια θα του χαιδεψουν τα αυτια...
![]() Πρεπει να βαλεις πολλα για να δεις προκοπη . Για να βοηθησεις λιγο την κατασταση βαλε τους κυκλοφορητες να χτυπανε την επιφανεια.
|
|||
|
|||
![]()
μονο με τους ανεμιστηρες και σε αυτα τα λιτρα θεωρω σχεδον αδυνατο να γινη δουλεια..
αν υπαρχει στο χωρο κλιματιστικο, τοτε με σταθερη θερμοκρασια δωματιου στους 26,27 βαθμους και σε συνδιασμο με τους ανεμιστηρες ισως γινη δουλεια.. επισης αν δεν εχεις κοραλια στο ενυδρειο μπορεις να μειωσεις και την φωτοπεριοδο... παντως εγω στην θεση σου θα αγοραζα ενα ψυκτικο με δοσεις, αν θεωρησουμε οτι ακομα δεν ξεκινησαν οι καυσωνες και οτι η Πατρα ειναι απο τις ζεστες πολεις, στην συνεχεια μπορει να εχεις σοβαρα προβληματα... |
|
|||
|
|||
![]()
Λεφτα δεν παιζουν τωρα εχω πολλες υποχρεωσεις. Κοραλια δεν εχω μονο μακροαλγες μεγαλωνω
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Βαλε ενα μεγαλο ανεμιστηρα να χτυπαει την επιφανεια.
Αν εχεις elliwel συνδεσε το πανω του. Και ετοιμασε οπλη οσμωση για αναπληρωση. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
σαν να προσπαθεις να μαγειρεψεις με αναπτηρα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εχεισ σκεφτει να βαλεισ δυο μεγαλουσ ανεμιστηρεσ κανονικουσ δωματιου και ρευμα δε θα καις πολυ γιατι καινε λιγοτερο απο ενα κλυματιστηκο και θα γλιτοσεισ και τησ πατεντες κατι τετειο δε σου κανει http://cgi.ebay.com/2-Aquarium-cooli...3%3A1|294%3A50 αλλιωσ αυτο http://www.e-moraitis.gr/cube/view_p...%ED%E5G1G0J165 τι να κανουμε στην ανοβρια καλη ειναι και η γρια
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ παιδιά εδώ και 1.5 χρόνο έχω λύση το πρόβλημα με κλιματιστικό, το οποίο προϋπήρχε του ενυδρείου.
Ο μόνος χώρος που μπορούσε να τοποθετηθεί το ενυδρείο, ήταν κάτω και πλάγια από το κλιματιστικό. Έτσι μ αυτόν τρόπο δροσίζομαι και εγώ και τα ψαράκια μου. Ο μέσος όρος θερμοκρασίας που έχω είναι 26.5 – 28 χειμώνα – καλοκαίρι, σ ένα ενυδρείο 250 λίτρων. Υπάρχουν και 3 ανεμιστήρες 12v, απλά και μόνο για να ανακυκλώνουν τη θερμοκρασία που δημιουργούν οι λάμες . Τα ανεμιστηράκια από μόνα τους κάνουν πολύ μικρή δουλειά. ¶ντε να μειώνουν τη θερμοκρασία 0,5 – 1 βαθμό στην καλύτερη περίπτωση. Ευκαιρία για κλιματιστικό τώρα με την επιδότηση !!!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() την Δευτερα λυνω και γω το ιδιο προβλημα με τον ιδιο τροπο ![]() οντως ειναι η πιο συμφερουσα-αποδοτικη λυση... |
|
||||
|
||||
![]()
H πιο συμφερουσα λυση ειναι ανεμιστηρακια για μικρα ενυδρεια και ανεμιστηρες δαπεδου
![]() και θα ειναι συνδεδεμενα σε κοντρολερ θερμοκρασιας.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ναι αλλα εσυ δεν δροσιζεσε! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεις να φτιαξεις ενα κρανος δικελυφο για σενα με 2 ανεμιστηρακια
ενα να δινει , ενα να παιρνει και με ενα τροφοδοτικο 12 V εισαι κυριος . Μονο που πρεπει να καθεσαι κοντα σε πριζα... ![]() ![]() ![]() ![]() Εlliwel ειναι υπερβολη να βαλεις.
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ζεστη στο ενυδρειο μου | Dionysia | Χρυσόψαρα | 11 | 10-06-09 19:20 |
Ζεστη-Τροπικα Ψαρια | stefoc | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 22-05-09 09:21 |
ΖΕΣΤΗ | kalymnos7 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 14 | 18-05-09 13:52 |
Προβλημα με ph | golf4470 | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 07-02-08 01:31 |
Προβλημα με ΝΟ3 | Cpagr | Δίσκοι | 12 | 07-03-07 12:50 |