|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πως σε λένε φυτό μου; ποιά η ταυτότητά σου; ρώτησα και άρχισα να ψάχνω ονόματα.
Και να τι βρήκα: εικ.1. Potamogeton lucens. εικ.2. Μυριόφυλλο - Myriophyllum spicatum εικ.3. Νεροκάστανο ή τριβολοκρατέλα - Trapa natans εικ.4. Φακή - Spirodella polyrhiza εικ.5. fontinalis antipyretica εικ.6 & 7. άγνωστο moss Το γνωρίζει κανείς; εικ.8. Νερόκρινο κίτρινο - Iris pseudacorus εικ.9. Κύπερη - Scirpus sp.
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
|||
|
|||
![]()
Συγχαρητηρια!
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ!!!
![]()
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
Ok όλα, ξέρεις εσύ
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το θέμα μου υπόμνημα;;;;;;;;;;
![]() ![]() Ευχαριστώ πολύ! Πρέπει όμως τώρα να το φροντίσω περισσότερο και να κάνω καλύτερη δουλειά, για να είναι αντάξιο της τιμής που του δώθηκε!!! Ευχαριστώ και πάλι!!!!!!!!!!!
|
||||
|
||||
![]()
Adiantum capillus veneris
(αδίαντο, πολυτρίχι, ψευτοσέλινο, κόμη της Αφροδίτης) οικογένεια: adiantacaea απαντάται: Σε όλη την Ελλάδα. Φυτρώνει σε τοίχους και βράχους που είναι σε δροσερό μέρος και κυρίως πάνω από τρεχούμενο νερό. περιγραφή: πτεριδόφυτο, πολυετές -άνθη: όχι -φύλλα: ωοειδή, σύνθετα, που έχουν 3 μικρότερα έμμισχα φυλλαράκια φαρδιά και έλοβα στο επάνω μέρος, και στενά στη βάση τους. Στο κάτω μέρος και περιφερειακά του ελάσματος υπάρχουν τα σπόρια. -μίσχοι: είναι πολύ λεπτοί, χρώματος μαύρο ή καφέ και μοιάζουν πολύ με μαλλιά ανθρώπου, γι' αυτό ονομάζετε πολυτρίχι και veneris. Στη βάση τους έχουν κάτι σαν λέπια. -ύψος: από 10 έως 60 εκ. φως: θέλει πολύ φως, αλλά όχι άμεσο ηλιακό. παρατηρήσεις: Από τα 200 είδη του αδίαντου το capillus veneris είναι το μοναδικό στην Ευρώπη. Όλα τα άλλα είδη είναι τροπικά. Ένα πανέμορφο φυτό, το οποίο θα μπορούσε να διακοσμήσει τις λιμνούλες μας κρύβοντας νάιλον και άλλα αντιαισθητικά σημεία!
|
||||
|
||||
![]()
Iris pseudacorus
Υδρόβια ίριδα Οικογένεια: iridaceae Απαντάται: Σε όχθες λιμνών, βάλτους, έλη, αρδευτικά κανάλια και γενικά σε υγρότοπους. Περιγραφή: Υδροχαρές, ποώδες, πολυετές, ανθοφόρο, μεγάλης εξάπλωσης. Φύλλα: Τα φύλλα είναι λογχοειδή, με ζωηρό πράσινο χρώμα.Ξεκινούν από την ρίζα χωρίς καθόλου μίσχο. Στην τελευταία φωτο φαίνονται τα φύλλα τον μήνα Ιανουάριο μετά από παγετούς. Υπάρχει ακόμα λίγο πράσινο! Βλαστοί: Μόνο τα λουλούδια έχουν βλαστό, ο οποίος είναι στο ίδιο χρώμα με τα φύλλα, και αρκετά σκληρός για να μπορεί να κρατήσει τα άνθη. ¶νθη: Τα άνθη εμφανίζονται τον μήνα Μάιο και Ιούνιο. Έχουν το γνωστό σχήμα της απλής ίριδας. Έχουν κίτρινο χρώμα και σε κάθε βλαστό βγαίνουν 3-4 λουλούδια. Καρποί: Οι καρποί είναι κάψουλες 4-7 εκ. περίπου, και περιέχουν μικρούς στρογγυλούς καφέ σπόρους. Ρίζες: Τα ριζώματά του είναι κονδυλόμορφα, με μεγάλη αντοχή στην ξηρασία και στους παγετούς. Εξαπλώνονται πολύ γρήγορα μέσα στο λασπώδες ή υγρό έδαφος και το φυτό μπορεί να φράξει ρηχά ποταμάκια ή κανάλια. Ύψος: Τα φύλλα φτάνουν τα 80 - 100 εκ. ύψος, αλλά τα άνθη φτάνουν περίπου το 1,5 μέτρο Φως: Αγαπάει τον ήλιο και δέχεται την ημισκιά Θερμοκρασία: Το φυτό βγάζει τα πρώτα του φύλλα την άνοιξη με τις πρώτες ζέστες. Το χειμώνα κλείνει τον κύκλο του και διαχειμάζουν μόνο οι ρίζες του, που δεν επηρεάζονται από τους παγετούς. Σε ήπιους χειμώνες τα φύλλα δεν καταστρέφονται. Παρατηρήσεις: Προτιμά λασπώδες έδαφος, οπωσδήποτε υγρό. Είναι ευπροσάρμοστο και δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις. Είχα την τύχη να αποκτήσω αυτό το φυτό όταν έτυχα σε μια επιχείρηση καθαρισμού στραγγιστικών καναλιών από τις ίριδες στο Νευροκόπι Δράμας. Λίγες ρίζες από τα κατεστραμμένα φυτά ήταν αρκετές να μου χαρίσουν μια πανέμορφη γλάστρα.
|
||||
|
||||
![]()
Lucy έσκισες (ψαχνω το θαυμαστικό στο πληκτρολόγιο και δεν το βρίσκω, θα έβαζα πολλά).
Θαυμάσια δούλεια και ωφέλιμη, σε λίγες μέρες που θα είναι είναι έτοιμη η λίμνη μου, απαγορεύεται ξε-απαγορεύεται θα πάρω τα βουνά με τις φωτογραφίες σου στα χέρια. Η λίμνη μου προχωράει, με πολλές πατέντες και τα ανάλογα ρισκα που αυτές συνεπάγονται. Τραβάω φωτογραφίες και επιφυλασσομαί. |
|
||||
|
||||
![]()
Σ' ευχαριστώ
![]() Καλή επιτυχία με την λίμνη σου!!!!!
|
||||
|
||||
![]()
βρηκα αυτα τα φυτα σε ενα ρυακι στο ορος παστρα
![]() ![]() και τα δυο υπηρχαν και εξω και μεσα στο νερο το πρωτο αναπτυσσοταν σαν γρασσιδακι στις οχθες οπου το νερο ισα που το καλυπτε και τα δυο ηταν σε πολυ σκιερα μερη Lucy ονομασιες πως γινεται να βρουμε; |
|
||||
|
||||
![]()
Με πολύ, μα πάααααρα πολύ ψάξιμο στο ίντερνετ. Εγώ δεν έχω καιρό ν' ασχοληθώ λόγω φόρτου εργασίας.
Έχω χρόνο να ψάξω στο ίντερνετ ... κουράγιο και καθαρό μυαλό δεν έχω! Ψάξε για βρύα που είναι το πρώτο φυτό και για πτεριδόφυτα που πιθανόν να είναι το δεύτερο. Είναι πολύ συνηθισμένα στην ελληνική φύση, αλλά και πανέμορφα!!! Τα έχω και τα δυο.
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ανανέωση φυτών,φωτισμού και CO2... | kostasthess_ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 14-10-07 01:17 |
Αναγνώρηση φυτών | illvas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 13-10-07 16:40 |
Αναγνώριση φυτών | GhostShip | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 17-04-07 04:57 |
Κιτρίνισμα χαλικιών και πλαστικών φυτών; | michalis | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 29-02-04 16:21 |
Πρόβλημα άλγης και ανάπτυξης φυτών | NTABOS | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 11-12-03 16:49 |