|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Επιδή δεν έχω ελπίδες προς το παρόν για καλύτερες φωτό, σας παρουσιάζω την γλαστρολίμνη μου, φωτογραφημένη με το κινητό. Σε λίγες μέρες δεν θα υπάρχει, γιατί φτιάχνω λιμνούλα στον κήπο, και θα μεταφερθούν εκεί ψάρια και φυτά.
Το πλέγμα από πάνω υπάρχει για να μην ψαρεύει η Μανταλένα η γατούλα μας.
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
Τέτοιες γλάστρες χρησιμοποιούσαν οι κινέζοι για πολλά χρόνια και κάποιοι συνεχίζουν ακόμη αυτή την παράδοση.
Ομως η διατήρηση χρυσόψαρων σε αυτές εφόσον δεν υπάρχει φίλτρο ,απαιτεί αλλαγή όλου του νερού ,τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Αυτά βέβαια πληροφοριακά μιας και σύντομα τα χρυσόψαρα σου θα μετακομίσουν σε μεγαλύτερο χώρο. Περιμένουμε φωτογραφίες τόσο από τα αρχικά στάδια κατασκευής όσο και από την ολοκλήρωση της λίμνης. Καλή επιτυχία. |
|
||||
|
||||
![]()
αλλαγή έκανα κάθε μέρα το καλοκαίρι. ετοιμάζω φωτό από την κατασκευή της λίμνης, που είναι μικρούλα πάλι αλλά πολύ μεγαλύτερη απο την γλάστρα
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
θέλω να κάνω μιά ερώτηση... τον χειμώνα τι γίνεται με τις τεχνιτές λίμνούλες γενικά, δεν υπάρχει περίπτωση να παγώσει όλο το νερό? Κι αν έχει το κατάλληλο βάθος ώστε να μην παγώσει όλο, τί γίνεται κάτω από τον πάγο? πως οξυγονώνεται το νερό? Στην περίπτωση της γλάστρας δεν υπάρχουν προβλήματα παγωνιάς?
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, για πες μας τι γίνεται με τις θερμοκρασίες χειμωνα - καλοκαίρι στη γλαστρολίμνη σου γιατι το σκέφτομαι και εγώ
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Στις τεχνητές λίμνες εφόσον υπάρχει ανατάραξη του νερού από κάποιο φίλτρο δεν υπάρχει περίπτωση να παγώσει η επιφάνεια εκτός αν μιλάμε για καμμία Σιβηρία.
Επίσης τα επίπεδα οξυγόνου σε χαμηλές θερμοκρασίες είναι υψηλά οπότε και υπολειτουργία του φίλτρου να υπάρχει ο χαμηλός μεταβολισμός των κυπρινοειδών βοηθάει ώστε να μην υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Βέβαια για να αντεξουν τα ψάρια τον χειμώνα θα πρέπει να έχουν διατραφεί κατάλληλα κατά τους "ζεστούς" μήνες. Σε μια μικρή δεξαμενή όπως η γλάστρολίμνη λόγω των παραπάνω τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.
(Ματθ., ζ΄, 12) ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη SOCRATIS : 06-05-11 στις 12:11 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|