|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα σε όλους/ες,
Έχω ένα ενυδρείο με διαστάσεις 100χ40χ40cm το οποίο σκέφτομαι να το κάνω φυτεμένο με εύκολα φυτά. Επίσης για κατοίκους σκέφτομαι να μεταφέρω τις red cherry που έχω από ένα μικρότερο ενυδρείο εκεί σε συνδυασμό με κάποια ψαράκια (iriatherina werneri). Η απορίες μου είναι οι εξής: 1. Τα iriatherina werneri κάνουν σε νερό βρύσης όπως έχω τώρα τις γαρίδες ή θέλουν κάποια επεξεργασία στο νερό τους? 2. Εκτός από τα iriatherina werneri υπάρχουν άλλα ψάρια που να μπορούν να συγκάνουν μαζί με τα παραπάνω ψαράκια και τις γαριδές? Ίσως κάποιο είδος cory? 3. Για υπόστρωμα σκέφτομαι να βάλω το seachem flourite. Υπάρχει κάποιο θέμα με αυτό και τις γαρίδες? 4. Το υπόστρωμα πρέπει να μπει μόνο του ή σε συνδιασμό με κάποιο είδος άμμου/χαλικιού? Αυτά προς το παρόν και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Με γαρίδες με φλουριτε θα περιμένεις 2 εβδομάδες τουλάχιστον ενώ με αυτά που σου είπα 3( αλλα δεν θα χρειάζεται co2/πολλα λιπάσματα) Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk |
|
|||
|
|||
![]()
Και για τα ψάρια αν ξέρει κάποιος? Επίσης στις διαστάσεις αυτές αντί για τα παραπάνω θα μπορούσαν να μπουν κιχλιδες? Και αν ναι έχετε να προτείνετε κάποιον συνδυασμό?
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα!
Εγώ θέλω απλά να πω ότι αν ενδιαφέρεσαι να ανακατέψεις το flourite με χαλίκι, είτε για λόγους αισθητικής είτε για οικονομία, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα (το έχω κάνει εγώ και άλλα άτομα στο φόρουμ). Τώρα αν θες να το βάλεις μόνο του, όπως σου είπε και ο φίλος από πάνω, τότε επίσης δεν υπάρχει πρόβλημα. Για τα cory που προτείνεις όμως δεν νομίζω ότι το flourite είναι κατάλληλο (εκτός αν λες για την άμμο) καθώς το κλασσικο flourite είναι λίγο χοντρό και "κοφτερό" και ίσως να δημιουργεί πρόβλημα.
|
|||
|
|||
![]()
Ωραία σε περίπτωση άμμου (αν τα cory βέβαια είναι συμβατά με τα iriatherina και τις γαρίδες) οι γαρίδες θα έχουν θέμα ή δε τις πειράζει? Δεν υπάρχει πιο λεπτό κόκκο flourite?
------------------------- Τα corydoras απ ότι διαβάζω θέλουν ΑΟ και όχι μόνο νερό βρύσης οπότε μάλλον δεν είναι καλή ιδέα να μπουν με τις red cherry (για τα iriatherina δεν έχω βρει κάτι σχετικό ακόμα) οπότε έχετε κάποια άλλη πρόταση για το τι ψαράκια θα μπορούσαν να μπουν? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Paratheristis : 10-09-19 στις 15:57 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Επίσης από το ψάξιμο που έχω κάνει έχω καταλάβει οτι για τις red cherry όποιο ψάρι έχει στόμα αρκετά μεγάλο για να χωρέσουν συνήθως ψιλοτσιμπάει και ειδικά γόνο. Τώρα κάποια ψάρια που θεωρητικά είναι πιο ασφαλή για να συγκατικήσουν με red cherry ειναι cory και otocinclus (μιλάω για συμβατότητα περί φαγώματος και όχι για παραμέτρους νερού). Περισσότερα θα σου πουν οι πιο γνώστες ![]()
Βαγγέλης Look deep into nature, and then you will understand everything better. -Albert Einstein Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vag123 : 10-09-19 στις 17:10 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προτάσεις | Τσουπρακάκος παναγιώ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 31-07-14 13:50 |
Προτάσεις | Σπύρος Μ | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 16-05-09 09:06 |
προτάσεις ? | Dimi | Bettas | 3 | 23-08-07 14:52 |
Προτάσεις | Genirous | Greek Aquarist's Boards | 1 | 29-04-07 03:41 |
προτάσεις | drakoulis | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 3 | 25-02-06 19:15 |