![]() |
#1 |
νανισμος σε ψαρια
![]() Αξιολόγηση:
![]() γεια σας παιδια,μπορειτε να μου πειτε γενικα,ποιοι μπορει να ειναι οι λογοι που ψαρια που εχουν γεννηθει στο ενυδρειο(γκαπυ,πλατυ,ξιφοφοροι),δεν μεγαλωνουν η μεγαλωνουν μεχρι ενα σημειο αλλα οχι οσο θα επρεπε
|
|
Εμφανίσεις: 3803
|
|
||||
|
||||
![]()
ετσι γενικα τι να σου πει καποιος?
λεπτομερειες για το ενυδρειο κ τη ρουτινα αλλαγων κ ταισματος δεν γραφεις. |
|
||||
|
||||
![]()
Μερικοι λογοι που μου ερχονται προχειρα στο μυαλο:
-γενετικη προδιαθεση -περιορισμενος χωρος -κακη διατροφη κατα την αναπτυξη ή και συνδυασμος των παραπανω. Εχεις παρατηρησει τετοιες περιπτωσεις σε ζωοτοκα που αναφερεις? Εχω την εντυπωση οτι καποια ειδη δυσκολα θα παρουσιασουν νανισμο, εκτος και αν προκειται για γενετικο προβλημα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εχεις κάνει σύγκριση των ψαριών σου με άλλα όμοια είδη σε άλλα ενυδρεία ή υποθέτεις ότι τα δικά σου δεν μεγαλώνουν? Αν μιλάς για νεογέννητα, τότε ο βασικός λόγος ειναι η διατροφή τους |
|
||||
|
||||
![]()
κακη διατροφη.. ειναι το κυριοτερο προβλημα που αντιμετωπιζουν πολλοι στα ζωοτοκα.. με την προυποθεση οτι μεγαλωνουν σε ικανοποιητικο χωρο..
οπως ολοι οι γοννοι , ετσι και τα ζωοτοκα χρειαζονται πολυ πρωτεινη και συχνο ταισμα για να μεγαλωσουν σωστα. οι περισσοτεροι κανουν ταισμα μαζι με τα ενηλικα τριμμενο φυλλαρακι , που πολλες φορες ειναι αχυρο (το εχουν κανενα χρονο ανοιχτο) , 1-2 φορες την μερα.. ετσι δεν μεγαλωνει σωστα κανενας γοννος! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αλλαγες γινονται περιπου μερα παρα μερα 20-25% η θερμοκρασια ειναι στους 24 βαθμους,εχω τροφη σε flakes 2 ειδων και δινω εναλλαξ καθε μερα.τα ταιζω 2 φορες την ημερα απογευμα και βραδυ(για τα μικρα την εχω τριψει) γιατι δεν μπορω να ειμαι αλλες ωρες στο σπιτι ------------------------- Παράθεση:
Τωρα για το συχνο ταισμα,λογω δουλειας επειδη γυριζω σπιτι γυρω στις 6-7 το απογευμα δεν μπορει να γινει πανω απο 2 φορες την ημερα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη achilefs : 16-04-15 στις 21:33 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Καποιοι λογοι μπορει να ειναι η πτωχη διαιτα, κακες ή/και μη συμβατες παραμετροι νερου, μικρο μεγεθος ενυδρειου, στρες γενικα απο τους παραπανω λογους αλλα και απο λαθος ιχθυοσυνθεση και αλλους λογους...
Δεν νομιζω οτι δυο φορες τη μερα ειναι ασχημα, αλλα θα πρεπει να σιγουρευτεις οτι την τρωνε την τροφη... |
|
||||
|
||||
![]()
τα πλατυ υβριδιζουν με τους ξιφοφορους..
πολυ πιθανον τα μικρα να ειναι υβριδια.. θα πρεπει να απομακρυνεις ενα απο τα 2 ειδη. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Οχι δεν ειναι υβριδια τα μικρα,το ζευγαρωμα δεν εγινε μεσα στο ενυδρειο και το αρσενικο πλατυ ουτε που ασχολειται με τις θηλυκες ξιφοφορους ακομα και απο την στιγμη που πεθανε το θηλυκο πλατυ που ειχα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη achilefs : 17-04-15 στις 00:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
τι ψαρια? | nicpapa | Malawi | 5 | 24-01-11 09:54 |
ΨΑΡΙΑ | shalis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 24 | 26-06-10 19:19 |
τι ψαρια βυθου ταιριαζουν μαζι με ζωοτοκα ψαρια? | gemen | Ζωοτόκα | 26 | 09-04-10 23:59 |
υπαρχει νανισμος και στα χρυσοψαρα? | sarpijk | Χρυσόψαρα | 2 | 09-01-09 14:22 |