|
||||
|
||||
Ποσοτητα Ca στο νερο βρυσης
Ποιο καλο παιδι θα με πληροφορησει για την ποσοτητα του ασβεστιου (Ca) στο νερο βρυσης της Αθηνας (ppm) και αν ειναι ευκολο και του Mg??....μιλαμε για μεσους ορους.....μην αρχισετε και μου λετε σε ποια περιοχη ειμαι...
ΥΓ. Θελω να πιστευω οτι εβαλα το ερωτημα στη σωστη κατηγορια...
|
||||
|
||||
η εκφραση "υγρες πέτρες" σου λεει τιποτα;;;
εχω κανει μετρηση ακομα και στο ευρος των 300ppm όπως κα ιμετρηση στο ευρος των 40ppm όπως καθε τι στην Ελλάδα η ποιοτητα μεταβαλεται σχεδον καθημερηνα... Για να καταλαβεις.... το reef για να παιζει σώστα και να έχουν αναπτυξη οι κοραλλινες και τα κοραλακια σου θέλει γύρω στα 450ppm + Μετα αναρωτιώμαστε γιατι έχουμε ολοκληρα νταμαρια στην μασελα καθε φορα που επισκεπτώμαστε τον οδοντιατρο
|
|||
|
|||
Σκοπευεις να βαλεις νερο βρυσης για σκληρα κοραλια?
|
|||
|
|||
Re: Ποσοτητα Ca στο νερο βρυσης
Παράθεση:
"Αυτος που δεν εχει κανει ποτε λαθος, ειναι αυτος που δεν εχει δοκιμασει ποτε κατι καινουργιο" Albert Einstein "Οταν λες παντα την αληθεια, δεν χρειαζεται ποτε να θυμασαι τι ειπες" Μαρκ Τουαιην Reef Keeping - Coral Magazine - Advanced Aquarist |
|
|||
|
|||
Προφανως το νερο δεν προοριζεται για σκληρα κοραλια
αλλα μαλλον ανησυχεις για πετρα στα νεφρα(??)
|
||||
|
||||
ahar.......παλι πηγες να με μπερδεψεις......που θα παει ....θα σε πετυχω....
Theo......σκληρα κοραλια??...μακρια απο μας....προτιμω κατι σε πρασινακι.... Μαριε thank's...... αλλα κατι τελευταιο....αυτο των ανω οριο των 70ppm με προβληματιζει λιγο (σε σχεση με τη γενικη σκληροτητα)....υπαρχει εστω και λιγο μαγνησιο στο νερο (>10ppm) ή υπαρχει περιπτωση να μην έχουμε καθολου μαγνησιο???
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Για το ασβεστιο επισης κατα προσεγγιση ειναι εκει γιατι παλι η κλιμακα ξεκιναει κανονικα ποιο ψηλα αλλα επειδη αρχιζει απο πολι ποιο χαμηλα απο το μαγνησιο εχουμε καποια ακριβεια. Εχουμε καποιο παιδι στην ΕΥΔΑΠ εδω στο board για να μπορεσει να μας δωσει η να ποσταρει εδω μια χημικη αναλυση του νερου? Νομιζω πως εαν το ζητησουμε η ΕΥΔΑΠ ειναι μεσα στις υποχρεωσεις της να δωσει μεσα σε ενα ευλογο χρονικο διαστημα την αναλυση του νερου. Δεν ειναι ασχημη ιδεα ! Καποιος?
"Αυτος που δεν εχει κανει ποτε λαθος, ειναι αυτος που δεν εχει δοκιμασει ποτε κατι καινουργιο" Albert Einstein "Οταν λες παντα την αληθεια, δεν χρειαζεται ποτε να θυμασαι τι ειπες" Μαρκ Τουαιην Reef Keeping - Coral Magazine - Advanced Aquarist |
|
|||
|
|||
Χθες μου ηλθε το pinpoint calcium-meter. Με μπερδεψε λιγο στο καλιμπραρισμα αλλα τελικα εβγαλα ακρη. Μετρωντας το νερο του δυκτιου στην περιοχη μου,στο νερο μας εχουμε 48ppm ασβεστιο. Χθεσινη μετρηση ειναι αυτη και ποιο ακριβης μετρηση μονο απο το χημειο του κρατους.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|