|
![]() |
#1 |
Ξύλο Στο ενυδρείο
![]() Αξιολόγηση:
![]() Γειά σας,
Υπάρχει περίπτωση να πέφτει το ph λόγο ενός διακοσμητικού ξύλου? |
|
Εμφανίσεις: 4318
|
|
||||
|
||||
![]()
Στο δικο μου ενυδρειο εχω 3 ξυλα δεν εχω δει διαφορά στο ph.
Εχεις δει κάτι και το λές ή δεν εχεις βαλει ακόμα? |
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεί στις αρχές λίγο, καθώς να σου βγάλει και τανίνες (να σου σκουρήνει το νερό). Αν όμως το ξύλο το έχεις αφήσει κάποιες μέρες σε νερο, και αυτό είναι αναλογα το ξύλο, η μείωση του ph μπορεί να είναι ανύπαρκτη έως αμελητέα. Ολο αυτό το φαινόμενο με το καιρό εξαφανίζεται
|
|
||||
|
||||
![]()
με τη σκληροτητα νερου που εχετε εκει στη συρο, ουτε με σφαιρες. Εκτος αν χρησιμοποιεις οσμωση και παιζεις με ΚΗ 1-2 τοτε ναι μπορει.
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν έχω βάλει ακόμα νερό από Α/Ο, πήρα ένα ξύλο πριν μία εβδομάδα, το άφησα 3 μέρες σε νερό, με συχνές αλλαγές, και εδώ και 3 μέρες το έχω στο ενυδρείο.
Το PH στο νερο της βρύσης είναι 7.6 για να το κατεβάσω στο 6.9 - 7 χρεισημοποιούσα ph down της API Από την ημέρα που έβαλα το ξύλο, άρχισε να πέφτει, σήμερα εφτασε 6.1 και αναγκάστηκα να κάνω αλλαγή. Οι Πρόσφατες αλλαγές που έκανα είναι το ξύλο, και η προσθήκη stress coat αντιχλώριο της API Θα συνεχίσει να γίνετε αυτό? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Στη αλλαγή που έκανα σήμερα δεν έβαλα ph down. ¶λλαξα το 50%.
Θα μετρήσω πάλι αύριο και βλέπουμε. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ξύλο στο ενυδρείο και θολούρα ... | bouhy34 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 18-11-13 20:46 |
Ξύλο σε ενυδρείο!!! | StelMex | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 18-12-08 22:19 |
Ξύλο | sofianos7 | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 05-04-08 20:18 |
Τι ξύλο- ρίζα θα προτείνατε να βάλω στο ενυδρείο μου? | Ιορδάνης | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 15-02-05 20:13 |