|
||||
|
||||
![]()
Φίλοι μου έχω ένα ενυδρείο Aquael Εconoline 60 όπου έχει καεί η λάμπα του (ECOLIGHT 11w) και έψαχνα να δω τι άλλο υπάρχει από φωτισμό για να με βολέψει. Στο ενυδρείο βάζω κατά διαστήματα γαρίδες με εύκολα φυτά... βασικά pellia και fern. Έτσι βρήκα αυτό:
http://www.ebay.co.uk/itm/18-30-42-5...item4853c3c1d8 και μου έδωσε την ιδέα για φωτισμό από μέσα (πάνω πάνω στο γυαλί και ίσως στο νερό) και όχι στο καπάκι. Σε μήκος υπολόγιζα 38 εκ (42LED) σε άσπρο. Αν γνωρίζει κάποιος κάτι για το σχετικό προίόν ή κάτι άλλο θα εκτιμούσα την βοήθεια του.
|
||||
|
||||
![]()
Το έχω Γιάννη, έχει πολύ λίγο φωτισμό δεν κάνει. Στο aquael κι εγώ δεν ήξερα τι φωτισμό να βάλω και τελικά κατέληξα σε αυτό που είχε. Το κουικο τις έχει 14 ευρώ αν θυμάμαι καλα
|
||||
|
||||
![]()
Για moonlight που εχω παρει το μικρο απο κινεζο και το χρησιμοποιω σε 60αρι ενυδρειο, μια χαρα ειναι. Αρκετα δυνατο μαλιστα, τοσο που δεν το στρεφω προς το βυθο, αλλα παραλληλα στην επιφανεια του νερου. Ειναι αλλο χρωμα το μπλε, ομως, πιο εντονο. Τωρα για daylight ισως να μην ειναι και πολυ καλο. Αλλα σιγουρα μπορεις να το δοκιμασεις και το πολυ-πολυ το κρατας για επιφυλακη, αν χαλασει κανενα φωτιστικο σου ή καει καμια λαμπα και δεν εχεις αμεσα διαθεσιμη.
|
||||
|
||||
![]()
Eιχαμε στο φυτεμενο της ζωοτεχνιας θοδωρη, αυτο λες? Ωραιο φως εβγαζε εμενα μαρεσε και ας ηταν μικρη, πιστευω αυτη που αναφερετε πιο πανω θανε μια χαρα. Οχι για πολλα πολλα βεβαια εξαρταται τη χρηση.
Αν κρινω οτι την πελια που μουχες δωσει γιαννη την εχω σε ενυδρειο με μια τελειωμενη Τ8 15(?)W 10ετιας, και παει μια χαρα...μια χαρα θα δουλεψει πελια και φερν. |
|
||||
|
||||
![]()
Νομιζω κατι τετοιο ειχαμε στην εκθεση, ναι. Για moonlight, παντως, πολυ καλο ειναι.
|
||||
|
||||
![]()
Το moonlight πιο είναι... link για να καταλάβω
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τελικά το μπλέ χρώμα κάνει για moonlight ή όχι. Πόσες ώρες το ανάβετε;
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δηλαδή το χρώμα στα λεντ επηρεάζει την ‘‘φωτεινότητα‘‘;
Εγώ που θέλω απλό φως να κάνει και λίγο για τα φυτά ποιο να πάρω… το λευκό; Λογικά όσο ποιο πολλά led τόσο ποιο φωτεινό ή κάνω λάθος; Τα led ζεσταίνουν το χώρο όπως οι λάμπες; Και όταν λέτε moonlight τι ακριβώς εννοείτε; link για να διαβάσω και φώτο please... Καλά είμαι πολύ άσχετος με το φωτισμό τελικά... αλλά είμαι κιχλιδάς πως να το κάνουμε ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Ζεσταινουν γενικως, αλλα το συγκεκριμενο οχι τιποτα το ιδαιτερο. Ειναι προστατευμενο, δεν ειναι ταινια για να ερθει σε αμεση επαφη με το καπακι σου.
|
||||
|
||||
![]()
Θέμα με άλγες δεν είχες; Έχω ακούσει πως το μπλέ φως δημιουργεί άλγες. Εσένα δεν σου έκανε κάτι τέτοιο;
|
||||
|
||||
![]()
Οχι ακομα, τουλαχιστον
![]() Το ενυδρειο ειναι Tanganyika, παντως και εχω φωτισμο 6.5 ωρες και 1 moonnlight.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εγω εχω παρει απο το ΙΚΕΑ ενα φωτιστικο Led στα 11 watt ειναι χαμηλού φωτισμου ,,ειναι σε κιτρινο φως και το εβαλα στο πησω μερος του ενυδρειου για να φωτίζει και τα πησω φυτα .
Το εχω και σαν moonnlight δεν μου εβγαλε αλγε καθολου το δουλευω ενα χρονο και δεν εχει χαλασει ουτε εχει παρει υγρασιες γιατι ειναι μεσα στο πλαστικη θηκη . Το κολησα επανω στο καπακι εκλεισα της ακρες και ειναι μια χαρα. Το πηρα 11 ευρω.και δεν ζεσταίνεται καθολου .
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
για τα sparsam του ικεα θα ειναι, τα πηρα κ εγω αυτα προσφατα. καπου στα 10 με 15 ευρω ειναι κ ειναι δυο λαμπες σε μια συσκευασια. εχει κ σε 7w και σε 11w (Ε14 και Ε27)
|
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
αχα ακυρο το προηγουμενο ποστ μου
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
3200L/H Submersible Aquarium Fish Pump Fresh Salt Water με 25€ | giler84 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 21-02-09 10:24 |