![]() |
#1 |
αφαιρεση χαλικιου απο τον βυθο
![]() Αξιολόγηση:
![]() καλησπερα,
το ενυδρειο μου ''τρεχει'' περιπου 15 ημερες το εχω στρωσει με χαλικι 4-6 mm η σκουπα βυθου που εχω ,τραβαει ακαθαρσιες, αλλα λογω παχους του χαλικιου φτανει δυσκολα μεχρι τον πατο.. το χαλικι ειναι σχετικα μεγαλο και η σκουπα δεν κανει πληρη αναροφηση μπορω να αφαιρεσω χαλικι ?? θα εχει επιπτωσεις στην βιολογια η' γενικοτερα στην λειτουργια του ενυδρειου?? αναμενω νεα σας |
|
Εμφανίσεις: 2067
|
|
||||
|
||||
![]()
Επιφανειακά καθαριζε μονο. Μην τον ανακατευεις το βυθο.
|
||||
|
||||
![]()
Τι θελεις να κανεις ακριβως? Να καθαρισεις το βυθο απλα?
Γιατι αν θελεις αυτο, δεν πρεπει να βαζεις τη σκουπα μεχρι το τελος του χαλικιου, αλλα επιφανειακα, 1-2 εκατοστα για να μαζεψει απλα τις ακαθαρσιες και οχι να αναταραξει το βυθο. (Με προλαβε ο Σπυρος)
|
||||
|
||||
![]()
θελω να καθαριζω τον βυθο
αν καθαριζω επιφανειακα 1-2 εκατοστα, στα υπολοιπα εκατοστα του βυθου (περιπου 3-4 εκατοστα) δεν παραμενουν ακαθαρσιες ?? αν δεν τις καθαρισω και αυτες, μακροχρονια δεν θα υπαρχει προβλημα ? συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις... |
|
||||
|
||||
![]()
Στα 1-2 εκατοστα θα ρουφαει τα παντα!!λογω της δυναμης της ροης δεν θα αφηνει κατι πισω..
|
||||
|
||||
![]()
Το να αναταράσσεις συνέχεια το βυθό μέχρι κάτω θα σου δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα από το να τον συντηρείς απλά με επιφανειακό σιφονάρισμα πού και πού. Εξάλλου δε χρειάζεται να είναι αποστειρωμένος ο βυθός σου.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ | petros | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 20-10-15 22:40 |
Αλλαγη χαλικιου | dimitrisemm | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 02-11-10 14:35 |
ερωτηση για τον βυθο μου | chris.mos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 29-02-08 04:01 |
αλλαγη χαλικιου | dinos99 | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 08-12-07 14:35 |
ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΧΑΛΙΚΙΟΥ ? | Μικρος | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 21 | 11-04-07 14:33 |