![]() |
#1 |
ανανέωση βυθού
![]() Αξιολόγηση:
![]() θέλω να ρωτήσω αν μπορώ τώρα που έχω γεμίσει το ενυδρείο με νερό π το μόνο που έχω μέσα είναι 2 σαλιγκάρια 2 γαριδουλες ,το χαλίκι και ένα διακοσμητικό, αν μπορώ να προσθέσω επιπλέον χαλίκι? αν μπορώ να το κάνω αυτό με τι διαδικασίες θα το πετύχω ?
|
|
Εμφανίσεις: 3315
|
|
||||
|
||||
![]()
θα βγαλεις τα ζωντανα που εχεις μεσα σε αλλο δοχειο με νερο απτο ενυδρειο,θα πλυνεις οσο καλυτερα μπορεις την αμμο/χαλικι που θα προσθεσεις και αφου την πλυνεις καλα να φυγει η περισσοτερη σκονη θα την βαλεις μεσα σιγα σιγα.οταν το εκανα εγω εβαζα την αμμο μεσα σε μια κανατα μεγαλη,την εβαζα μεσα στο ενυδρειο και εριχνα λιγη λιγη ετσι χαμηλα στο βυθο ωστε να μη γινεται πολυς χαμος.
αφου την προσθεσεις θα περιμενεις κανα δυωρο τουλαχιστον(αναλογα ποσο καλα επλυνες το χαλικι στην αρχη ) ωστε να τραβηξει την εξτρα σκονη το φιλτρο η να κατσει και θα βαλεις μετα τα ζωντανα παλι μεσα. επισης αφου τα κανεις αυτα θα πρεπει να αλλαξεις την ενυδρειακη βατα(υαλοβαμβακα) ισως καποιος αλλος να ξερει καποιο καλυτερο τροπο. |
|
||||
|
||||
![]()
σευχαριστω για την απάντηση σου το μόνο που δεν κατάλαβα είναι μόνο αυτο με τον υαλοβάμβακα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αν εχεις υαλοβαμβακα στο φιλτρο σου,οτι σκονη υπαρχει αιωρουμενη στο νερο η τουλαχιστον καποιο μεγαλο μερος της θα κρατηθει εκει.οποτε αφου προσθεσεις αμμο κλπ θα πρεπει να τον αλλαξεις μολις δεις οτι το νερο εχει καθαρισει γιατι θα μεζεψει πολυ βρωμα.
και εκτος του οτι αν μπουκωσει πολυ μπορει να πεσει και η ροη του φιλτρου,(αργοτερα οταν θα εχει στρωσει, αν ειναι πολυ βρωμικος ο υαλοβαμβακας μπορει να σου ανεβαζει και νιτρικα στο νερο)εγω τουλαχιστον αυτο εχω παρατηρησει. |
|
||||
|
||||
![]()
Πως εβαλες τοσο γρηγορα γαριδες-σαλιγκαρι;Εχεις στρωμενο βυθο;Απο μετρησεις που παιζεις;
|
|
||||
|
||||
![]()
το ενυδρείο μου το μπόλιασα αλλά με το μπόλι μεταφέρθηκαν 2 νεογέννητες ισα που φαινοντε
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ανανέωση Του 1ου μου κοινωνικό-φυτεμένο ΜΑΔΡΙΤΗ 2009 | Serafeim | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 25 | 12-01-10 09:17 |
Ανανέωση πληθυσμού guppy | cpapakon | Ζωοτόκα | 13 | 27-11-09 11:32 |
Ανανέωση φυτών,φωτισμού και CO2... | kostasthess_ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 14-10-07 01:17 |
λίπανση/φωτισμός/ανανέωση νερού χωρίς ψάρια | apten | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 01-11-05 00:15 |
Ανανέωση αέρα χωρίς χρήση αεραντλίας; | Nec | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 21-10-05 10:11 |