|
||||
|
||||
![]()
Πιο υλικό φίλτρου θα επιλέγατε;
Έχει χρησιμοποιήσει κανείς το matrix για να μας πει την εμπειρία του; Στα ξένα forum αρχίζει να κερδίζει αρκετά έδαφος. Σκοπεύω να το βάλω σε φιλτράκι με γαρίδες, να το τολμήσω;
|
|||
|
|||
![]()
Φιλε μου εγω χρησιμοποιω το matrix και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος. Εχω ακουσει και απο πολλους συνχομπιστες που ασχολουνται αρκετα χρονια οτι ειναι απο τα καλυτερα. Ακομη εχω διαβασει πως ενα λιτρο matrix αρκει για παρα πολλα λιτρα νερου (δεν θυμαμαι ακριβως ποσα) και μου εκανε εντυπωση.
Οσο για το eheim Ehfisubstrat pro το εχω χρησιμοποιησει και αυτο σε μικροτερο φιλτρο (κρεμαστο). Πιστευω πως κανει δουλεια αλλα κατα την γνωμη μου καλο θα ηταν να επιλεξεις το matrix! |
|
||||
|
||||
![]()
εγω εχω της eheim και η βιολογια ειναι μια χαρα! της seachem μου φαινεται λιγο ακριβο, δεν το δουλεψα ποτε.
|
|
||||
|
||||
![]()
Το matrix εχω και εγω και ειναι, τουλαχιστον με τα λεγομενα της εταιριας, οτι καλητερο απο θεμα βιολογικου υλικου!!
Ενα λιτρο matrix αρκει για 200 λιτρα νερο και δεν χρειαζετε αντικαταστηση.. Τι να πω ο χρονος θα δειξει!! |
|
||||
|
||||
![]()
Χρησημοποιω matrix σε ενα 25λιτρο με 2 eckfilter της dennerle. Την δουλεια του την κανει μια χαρα χωρις βεβαια να μπορω να βρω διαφορες με το siporax και micromec που εχω στα αλλα ενυδρεια... θα δειξει οπως ειπε και ο chris...
|
||||
|
||||
![]()
σιποραξ λεω εγω αν και ειναι ''εκτος θεματος'' μιας και αυτο καλυπτει πολλα λιτρα το καθε λιτρο του..
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- αν και εχει την μικροτερη βιολογικη επιφανεια απο τους αλλους δυο θα ελεγα τα ιδια:για τι ιχθυοφορτηση και τι ειδος ψαριων μιλαει?
«Το δις εξαμαρτειν ουκ ανδρος σοφου» Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη maikl : 14-01-11 στις 06:29 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω εχω και στα δυο φιλτρα μου substrat pro και siporax και πανε μια χαρα.
|
||||
|
||||
![]()
@maikl Eνοητε πως τον σημαντικοτερο λογο παιζει ο αριθμος και το ειδος των ψαριων για να δουμε τις ικανοτητες του καθε βιολογικου υλικου!!!
Σε ερωτηση μου προς τον αντιπροσωπο της seachem οταν ειχε ερθει στην Ελλαδα τη περιοδο της εχθεσης.. ''Πως μπορεις να ισχυριζεσαι οτι το matrix ζει για ΠΑΝΤΑ??'' η απαντηση ηταν.. ''Εχει περισσοτερα χρονια ζωης απο το ενυδρειο σου!!'' ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Siporax mini !!!
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Αμα δε παινεψεις το σπιτι σου ,θα πεσει να σε πλακωσει λεει μια παροιμια.... Ολα καλα ειναι, απλα για μενα θα δεχομουν τους αριθμους που δινουν οι εταιριες και που υποτιθετε ειναι ελεγμενοι απο καποιο φορεα πιστοποιησης. Απο κει και περα δε παει να λεει η sera π.χ οτι θελει....."εγω ξερω τι εχω στον ντορβα" ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εγω σε αυτο εδω το ενυδρειο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=46607 εβαλα τα 4 θεωρητικα πιο καλα υλικα βιολογικης φιλτρανσης κατα σειρα :easy-life simbiont,micromec jbl,absorbex micro hobby,substratPRO eheim.
Πως μπορει ομως να τα συγκρινει καποιος επι του πρακτέου?
|
||||
|
||||
![]()
το θεμα πιστευω ειναι να γινεται η δουλεια μας σωστα... τωρα πιο ειναι πιο καλο...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() αντε μετρα τες, πες και σε μας ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Γι'αυτο και εγω λεω οτι δεχομαι το τι δηλωνουν οι εταιριες...
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ ξεκινάω μέτρημα...
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Βασικά μπορεί να γίνει ένα πείραμα (που εγώ δεν είμαι σε θέση να υλοποιήσω, αλλά ίσως κάποιος άλλος να μπορεί).
Μπορούμε να συγκρίνουμε το μέγεθος της αποικίας που μπορεί να υποστηρίξει το κάθε υλικό, βάζοντάς το σε ένα φίλτρο, σε συγκεκριμένα λίτρα νερού ενυδρείο όπου έχει ΜΟΝΟ νερό. Αφού στρωθεί το υλικό, προσθέτουμε μετρημένες ποσότητες αμμωνίας κάθε μέρα και μετράμε τη συγκέντρωσή της μετά 24 ώρες. Έτσι, αυξάνοντας σταδιακά την ποσότητα της αμμωνίας, μπορούμε να βρούμε ποιά είναι η μεγαλύτερη ποσότητα η οποία μπορεί να καταναλωθεί από τα βακτήρια σε 24 ώρες (όταν η ποσότητα που ρίξαμε ήταν τόσο μεγάλη που το φίλτρο αδυνατεί να πλέον να μηδενίσει τη συγκεκριμένη ποσότητα αμμωνίας μετά 24 ώρες). Το παραπάνω πείραμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συγκρίνει διαφορετικά υλικά φίλτρανσης - το πρόβλημα είναι ότι θέλει χρόνο και χώρο.... ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
πολύ σωστά. Πάντως δε χρειάζεται κανένα μεγάλο όγκο νερού - και σε ένα μικρό ενυδρείο θα γινότανε...
Αν ήμουν η Seachem αυτό το πείραμα θα έκανα για να πείσω τον κοσμάκη, κι όχι θεωρίες περί ΒΕΤ και κατανομή των sites και διάφορα τέτοια. Όχι ότι δεν τους πιστεύω, αλλά λέμε τώρα... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Substrat pro vs Siporax vs Matrix... | lingistis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 28 | 19-01-18 14:48 |
Eheim 2215-Eheim 2217 | peristerigeo | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 13 | 16-08-10 20:25 |
Seachem flurish vs Seachem trace | Raven | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 28-02-09 02:26 |