![]() |
#1 |
3 σκαλαρια
![]() Αξιολόγηση:
![]() Γεια σας είμαι άπειρη στα ενυδρεία αλλά θέλω το καλύτερο για τους 3 μικρούς μου φίλους. ΄΄Εχω 60 λίτρων με 2τεχνιτά φυτά και 2 βράχους μικρούς και 1 μικρό κορμό. Μόλις σήμερα ανακάλυψα ότι τα ψαράκια μου είναι σκαλάρια (ευχαριστώ για την πληροφορία). Για αρχή θέλω να μου πείτε εάν είναι χαρούμενα στο περιβάλλον τους και στη συνέχεια τι άλλα είδη μπορώ να βάλω που να είναι εξίσου ήσυχα και να συμβιώνουν αρμονικά. Ψάχνω όπου μπορώ για να μάθω.
|
|
Εμφανίσεις: 3563
|
|
||||
|
||||
![]()
μιμη καλως ηρθε στην παρεα μας...για αρχη θα σου πω πως τα 60λιτρα ειναι πολυ λιγα για σκαλαρια και ειδικα για 3...δεν μπορουν να συγκατοικισουν με αλλα ψαρια καθως και χρειαζονται ειδικη ποιοτητα νερου(χαμηλωμενο ph)στην κατηγορια των αρχαριων γλυκου νερου θα βρεις χρησιμα υπομνηματα ...αν αλλαξεις την ψαροσυνθεση σου θα εχεις αλλες πιθανες δυνατοτητες για συνδοιασμους ...διαβασε εδω για ψαρακια www.tsamisaquarium.gr , το φιλτρο σου ειναι στρωμενο??
|
|
||||
|
||||
![]()
πριν 2εβδομαδες μου χάρισαν το πρώτο σκαλάρι και ένα άλλο άγνωστο μέχρι σήμερα σε μένα αλλά παρατήρησα ότι ήταν επιθετικό και τσιμπούσε το σκαλάρι και το έδωσα πίσω και πήρα άλλα δυο θεωρώντας ότι θα ήταν καλύτερα. Πάντως μια χαρά συμβιώνουν. Θα διαβάσω την ιστοσελίδα που με παραπέμπεις και θα δω. Μπορώ να τα επιστρέψω και να τα ανταλλάξω?? Κάθε αρχή και δύσκολη
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν ειναι θεμα συμβιωσης ..απλα ειναι λιγα τα λιτρα...στα 60λιτρα ανετα κανεις μια αποικια neolambrologus multifasciatus ή εχεις μερικα guppy ...ναι γυρισε τα και ανταλαξε τα με κατι πιο χρησιμο
|
|
||||
|
||||
![]()
platy δεν ξέρω τι εννοείς για το φίλτρο, πάντως ακολούθησα όλες τις οδηγίες που μου έδωσαν. Το ξέρω είμαι άσχετη αλλά και εγώ βρέθηκα εξ απροόπτου με το ενυδρείο. Περίμενα 10 μέρες για να βάλω το πρώτο ψαράκι μέσα. Μου δώσαν ένα μπουκαλάκι που λεει βιολογικές καλλιέργιες sera nitrivec και ένα άλλο aquavital conditioner που μετατρέπει το νερό βρύσης σε κατάλληλο για ενυδρεία αυτά μόνο.
|
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλως ηρθες πολλη διαβαζμα και οχι βιαστικες κινησεις.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μιμη ακουσε τους πιο εμπειρους εδω γιατι και εγω πριν λιγους μηνες ετσι την πατησα...τα σκαλαρια ηταν μικρα και ησυχα μετα απο λιγους μηνες μεγαλωσαν και στο ενυδρειο γινοντε μαχες...θα ειναι πιο δυσκολο να τα δωσεις αργοτερα γιατι συναισθηματικα δεν μπορεις ...αρα μεγαλητερο ενυδρειο η αλλα ψαρια...ολο αυτο το διαστημα κανεις την ζωη τους δυσκολη...
|
|
||||
|
||||
![]()
καλως ηρθες Μιμη.
![]() δωσε τα ψαρακια σου και βαζοντας μπολι προσθεσε καποια αλλα λιγα ψαρακια (τα ζωοτοκα ειναι μια καλη επιλογη) και ξεκινα το διαβασμα....εχεις να εξοικειωθεις με πολλες εννοιες. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς όρισες Μιμη!!
|
|
||||
|
||||
![]()
καλως ορισες Μιμή..εμενα με λενε Μίμη
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλως ηρθες και απο εμενα!!
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τα σκαλαρια μου | Δημητρης89 | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 01-11-10 20:20 |
Σκαλαρια για αρχη | Δημητρης89 | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 6 | 13-08-09 10:27 |
σκαλαρια.τι φως? | demka27 | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 0 | 23-01-09 00:58 |
ΣΚΑΛΑΡΙΑ | tsagod | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 28-10-07 18:45 |
Σκαλαρια | jimfytakis | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 15 | 13-06-07 22:57 |