|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα παιδιά ,
Έχω ενα Μόλυ το οποίο έχει costia (εαν λέγεται έτσι ;!) Διάβασα για θεραπεία με αυξηση της θερμοκρασίας ή οξυζενέ , την αυξηση της θερμοκρασίας την εκανα χωρίς ομως κανενα αποτέλεσμα. Έχετε αντιμετωπισει κάτι παρόμοιο ; αν ναι ,πώς το αντιμετωπισατε ; |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ costia αλλά χωρίς φωτογραφίες και χωρίς να έχεις συμπληρώσεις την φόρμα διάγνωσης ασθενειων ( http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14298 ) δύσκολο να σε βοηθήσει κάποιος.
|
|
||||
|
||||
![]()
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 220 2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 1 μισή χρόνο 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: 6 μήνες 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 26 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): guppy molly 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ): amano bamboo 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): ίδια 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: 1-2 φορες εβδομαδα 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: Δεύτερα 10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: flakes ,αρακά , βυθιζομενες ταμπλετες 11. ΦΙΛΤΡΟ : fluval 406 12. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH: 7,5 KH: GH: ΝΗ3 (αμμωνια):0 ΝΟ2(νιτρώδη):0 ΝΟ3(νιτρικά):10 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: ναι ΣΤΙΚΣ: οχι Ηλεκτρονική: οχι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: 1 molly 2. ΔΕΡΜΑ: Σαν να έχει ξεθωριάσει , γαλακτερο , κανονικά είναι κίτρινο 3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: κανονική 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): κανονικα 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): φυσιολογική 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : φυσιολογική 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: καμια εβδομαδα 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ: αύξηση θερμοκρασιας σταδιακή σε καραντίνα μέχρι 31 βαθμους 2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: 3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ: 4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: καμια αλλαγή 5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? : 6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: 7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? : ναι 2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? : 3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Σε ευχαριστώ πολύ Σταύρο! |
|
||||
|
||||
![]()
Φωτογραφίες;
|
|
||||
|
||||
![]()
Φωτογραφία θα βοηθούσε .
Για τέτοιες περιπτώσεις συνήθως κάνουμε θεραπεία με Βακτοπουρ, τις σταγόνες όμως, όχι το χάπι γιατί είναι πολύ δυνατό
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μολυ τσιμπαει ολη την ωρα αλλο μολυ..διαλύοντας την ωρα του... | Λάζαρος | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 12 | 03-04-11 11:05 |
Μολυ αγνοείται | kesanis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 14-03-11 10:50 |
μολυ διατροφη? | efpraxia | Διατροφή | 3 | 11-03-11 14:52 |
βοηθεια με το μολυ μου.. | efpraxia | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 08-03-11 19:27 |
εχασα ολα τα μπλακ μολυ | ROULAMID | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 10 | 23-02-11 21:02 |