|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Μάζεψα τις προάλλες ρίζα βελανιδιάς και σκοπεύω να τη βάλω στο ενυδρείο μου. Αν μπορείτε δώστε καμιά οδηγία για την διαδικασία επεξεργασίας και ξήρανσής της. Πώς γίνεται σωστά?
|
|
|||
|
|||
![]()
Πριν πολλα χρονια ως αρχαριος, ειχα την ιδια ιδεα και προσπαθησα να χρησιμοποιησω κι εγω ενα ξυλο βελανιδιας.
Δεν βυθιστηκε παρα μετα απο 6 μηνες που την ειχα στην στερνα του πατερα μου. Επειτα παρατηρησα οτι εβγαζε παρα πολυ χρωμα και κοκκινες τανινες. Ουσιες που δεν γνωριζω κατα ποσον ειναι βλαβερες για τα ζωντανα του ενυδρειου.Οποτε και το πεταξα. Λαμβανοντας υπ οψιν ομως οτι τα εκχυλισματα της βελανιδιας χρησιμοποιουνται για την βυρσοδεψια και εχουν εντονες στυπτικες ιδιοτητες,θα ελεγα οτι ειναι επικινδυνο να πειραματιστει κανεις με το συγκεκριμενο ξυλο. |
|
||||
|
||||
![]()
Δηλαδή λες καλύτερα να μην το χρησιμοποιήσω. Να σε ρωτήσω, το ξύλο κισσού μπορεί να μπεί μετά απο κατάλληλη επεξεργασία?
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν εχω βαλει κισσο και δεν εχω δικη μου γνωμη. Εχω ακουσει ομως οτι ειναι απο τα λιγα φυσικα ξυλα που κανουν για ενυδρειο μετα απο καταλληλη επεξεργασια.
|
|
||||
|
||||
![]()
Το ξύλο βελανιδιάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο ενυδρείο χωρίς κανένα πρόβλημα τοξικότητας(οι ταννίνες δεν είναι τοξικές,παρότι χρησιμοποιούνται στην βυρσοδεψία,πιθανότατα έχοντας πρώτα υποστεί κάποια επεξεργασία).Μάλιστα,είναι ένα πολύ μαλακό ξύλο κάι αρέσει πολύ στους pleco. Μετά από κάποιο διάστημα στο νερό με πίεση ώστε να μένει κάτω από το νερό στο μεγαλύτερό του ποσοστό,βουλιάζει τελικά,αν και αργεί πολύ περισσότερο από άλλα ξύλα. Το πρόβλημά του είναι οτι αν δεν υπάρχουν ξυλοφάγα ψάρια στο ενυδρείο,το ξύλο αυτό σαπίζει πολύ γρήγορα έπειτα από ορισμένο χρονικό διάστημα και τελικά γίνεται μια μάζα που σαπίζει,μαλακή και χάλια...Οπότε καλύτερα είναι να μην το χρησιμοποιούμε παρα μόνο αν έχουμε ξυλοφάγους pleco που αποτρέπουν το γρήγορο σάπισμα του ξύλου τρώγοντάς το συνεχώς επιφανειακά
![]() Το ξύλο του κισσού θεωρείται ασφαλές μετά την αφαίρεση του φλοιού και χρησιμοποιείται από μερικούς ενυδρειόφιλους.Όμως,τα φύλλα και οι καρποί του κισσού είναι τοξικά και γιαυτό προσωπικά δεν το χρησιμοποιώ στα ενυδρεία μου...
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Επεξεργασία ξύλου για καπάκι DIY; | akisG | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 04-04-08 16:48 |
Επεξεργασία κορμών | Βενέρης Πέτρος | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 12-06-06 15:13 |
Νέο μέλος | cathyki | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 13-01-06 15:06 |