|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα σε ολους.
Σκεφτομαι να αραιωσω με νερο οσμωσης τα λιπασματα (seachem) που βαζω στο doser σε αναλογια 1:1 (και να διπλασιασω τις δοσεις). Πιστευω πως θα υπαρχει λιγο μεγαλυτερη ανοχη στο πηξιμο του μειγματος και τα συνεπακολουθα του καθως και θα βρισκομαι παντα πολυ πιο πανω απο το min οριο του καδου για μειγμα. Πως ακουγονται τα παραπανω? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αν και δε χρησιμοποιησα αυτοματο συστημα η λογικη ειναι ιδια με αυτη που χρησιμοποιησα τον ιουλιο οταν ελειπα διακοπες....
σε 60αρες συριγγες εβαλα τις απαραιτητες ποσοτητες λιπασματων και αραιωσα με νερο οσμωσης...ενας φιλος εκανε οτι θα κανει το liquid doser σου και διοχετευε την ποσοτητα που του ειπα καθε μερα... οταν επεστρεψα το μειγμα που ειχε μεινει ετσι δεκα μερες δεν ειχε εμφανη σημαδια αλλοιωσης...καταναλωσα και το υπολοιπο και δεν ειχα καμια διαφορα στα φυτα μου....οποτε λογικα λειτουργει.. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
εγω του νοσοκομειου...αυτος του εργαστηριου...καταλαβαινεις...
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Kαθως αυριο φευγω επιτελους για τις καλοκαιρινες/φθινοπωρινες διακοπες μου εβαλα στο doser 30ml λιπασματα και 30ml νερο οσμωσης, ποσοτητα αρκετη για 15 μερες. Στο γυρισμο βλεπουμε τι ψαρια πιασαμε
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τι και ποσο ριχνεις απο το καθε λιπαασμα?
Εγω σε 140 λιτρα εριχνα 5 ml καλιο , 2 ml flourish και 1,5 ml flourish μερα παρα μερα. Δηλαδη ηθελα σε 10 μερες ~42 ml μειγματος για αυτο και δεν τα αραιωνα. Αν σε βγαζει να το αραιωσεις το μειγμα καντο , δεν αλλαζει τιποτα
|
||||
|
||||
![]()
Στα 2ml περιπου ειμαι καθημερινα αλλα αναμενεται αυξηση σε καλιο και flourish. Δεν θυμαμαι αναλογια τωρα, βρισκομαι στο καραβι. Το doser σιγουρα επερνε τουλαχιστον ακομα 10ml υγρου.
|
|
||||
|
||||
![]()
καλες διακοπες και οταν επιστρεψεις γραψε νεα
![]()
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Liquid doser | Johanus | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 2 | 30-04-08 22:26 |
Liquid level | george hmmy | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 11-04-07 19:46 |
EHEIM Professional 3 | jpatou | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 05-04-05 22:47 |
Eheim | soulmate | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 12 | 05-09-04 02:25 |
EHEIM | Obelix(Reifen) | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 02-07-04 21:09 |