|
|||
|
|||
![]()
Θα ηθελα να μου πητε τι ειναι καλυτερα να χρησημοποιησω κατα του FIN ROT bactopur myxazin η κατι αλλο;
Η θεραπεια πρεπει να γινει σε ολο το ενυδρειο η οχι; |
|
|||
|
|||
![]()
Επειδη κι εγω εχω αναλογο προβλημα με τον μονομαχο μου σου λεω τι εκανα εγω.
Κατ αρχας αφαιρεσα απο το ενυδρειο του την στρεσογονο αιτια που ηταν 4 γκαπακια 2μηνων που τον εκνευριζαν. Αγορασα Μelafix της API το οποιο ειναι φυτικο προιον που οπως υποστηριζει η εταιρεια δεν βλαπτει την βιολογια του ενυδρειου και του φιλτρου. Κανω καθημερινες μικρες αλλαγες νερου και καθαρισα καλα το χαλικι με σκουπα βυθου. Επισης τον ταιζω καλα. Σημερα 3η μερα θεραπειας και το ψαρι δειχνει ηδη σημεια ανακαμψης. |
|
|||
|
|||
![]()
Δηστυχως δεν μπορεσα να βρω τιποτε αλλο εκτος απο bactopur της Sera.
Το εχει χρησημοποιησει καποιος για να με συμβουλευσει για τις οδηγιες χρησης; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ακολούθησέ τες .... Να ξέρεις πως το bactopur επιρεάζει την βιολογία του φίλτρου σου .. Σε ποιό/ποιά ψάρια αντιμετωπίζεις Fin rot ? Αν είναι σε ένα ψάρι μόνο και έχεις το bactopur Direct (ταπλέτες) μπορείς να κάνεις το ψάρι "μπάνιο" σε ένα διάλυμα 2 λίτρων και μιας ταμπλέτας για ΜΙΣΗ ΩΡΑ. Το νερό θα πρέπει να είναι νερό ενυδρείου και φυσικά θα διαλύσεις ΚΑΛΑ την ταμπλέτα στο νερό πριν βάλεις μέσα το ψάρι ... P.S το αλάτι κάνει καλό σε fin rot αλλά πρέπει πρώτα να μας πείς μερικά πράγματα για το ενυδρείο και τα ψάρια σου .... χρησιμοποίησε αυτήν την φόρμα καλύτερα ... http://www.aquatek.gr/board/showthread.php?t=14298
|
|||
|
|||
![]()
FIN ROT παρουσιαστηκε τις τελευταιες μερες στα δυο αγγελοψαρα μου
αλλα και σε μερικους ροδοστομους . Οταν λες οτι θα επιρρεαστει η βιολογια του φιλτρου κατι που δεν γραφουν οι οδηγιες χρησης τι εννοεις και τι μπορω να κανω για αυτο. Επιφυλασομαι για περισσοτερες πληροφοριες για το ενυδρειο σε μερικες μερες. |
|
||||
|
||||
![]()
Το bactopur Direct ακομα και νεκρους ανασταινει αρα επηρεαζει τη βιολογια του φιλτρου σου κατα πολυ.Γιατι δεν χρισημοποιεις το Esha 2000 το οποιο θαυματα δεν κανει αλλα θεραπευει 18 διαφορετικες ασθενεις.Για Φιν Ροτ στους Δισκους κι εγω αυτο χρησιμοποιω.
|
|||
|
|||
![]()
Οπως εγραψα πιο πριν το μονο που βρηκα ηταν το απλο bactopur οχι το direct.
Tο χρησημοποιησα και εχει πρασινησει ολο το ενυδρειο. Πιστευω καποτε να καθαρισει . |
|
||||
|
||||
![]()
ναι .. θα καθαρίσει με αλλαγές νερού και με προσθήκη άνθρακα στο φίλτρο σου ...
αλλά μαζί θα "καθαρίσει" και την βιολογία του φίλτρου σου μιας και δεν μπορεί να "ξεχωρίσει" τα "καλά" απο τα "κακά" βακτηρίδια και τα στέλνει όλα ....αδιάβαστα ..... Έχεις ΠΜ
|
|||
|
|||
![]()
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 80χ40χ30 96λ 2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ:1 χρονο 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: 1 χρονο 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 27 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): 2 αγγελοψαρα,5 ροδοστομα,3 serpae tetra,1 pleco 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ):πολλα που ηρθαν με τα φυτα 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): οτι εχει το δυκτιο 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: 30% καθε 10 μερες 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: 16/9/07 10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ:2 φορες τη μερα 11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH:7,6 KH:12 GH:10 ΝΗ3 (αμμωνια):0 ΝΟ2(νιτρώδη):0 ΝΟ3(νιτρικά):10 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: ΣΤΙΚΣ: esha Ηλεκτρονική: ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ:αγγελοψαρα 2. ΔΕΡΜΑ:μικρες τρυπες στα ραχιαια πτερυγια. 3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ:κανονικη 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ):φυσιολογικα 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ:bactopur 2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: 5 ml σαν πρωτη δοση 3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ: 4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: 5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? : 6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: 7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? : 2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? :ναι 3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: __________________________________________________ ___________ |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
fin rot σε μονομαχο | monomaxos_lover | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 02-05-07 13:47 |
Fin rot | Θεοδωρος | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 05-07-06 19:44 |
μηπως ειναι fin rot? | Πάνος | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 7 | 02-04-06 13:33 |
Fin rot σε μονομάχο | Strahos | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 15 | 13-03-06 04:22 |