|
|
||||
|
||||
![]()
γεια σας παιδια!
το φιλτρο μου που εχω στο ενυδριο μου εχει μεσα μονο ανθρακα (μαυρο σφουγγαρι) και απο οτι εχω διαωασει δεν ειναι και το καλυτερο. τι μπορω να κανω αν θελω να το αντικαταστησω με αλλο καλο? |
|
||||
|
||||
![]()
Τι φίλτρο έχεις ;
|
|
||||
|
||||
![]()
Επειδή έχω δει μαύρα σφουγγάρια σε φίλτρα της RENA να πω οτι τα μαύρα σφουγγάρια δεν είναι πάντα άνθρακας!
|
||||
|
||||
![]()
resun 700l/h ειναι. κινεζια μαλλον.
|
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Στα Resun , το μαυρο σφουγγαρι δεν ειναι ανθρακας ...ειναι απλο , μαυρο σφουγγαρι
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το φίλτρο περiλαμβάνει ένα κομμάτι χοντρό μαύρο σφουγγάρι (βιολογικό) και μια διάτρητη πλαστική θήκη, που έχει μέσα ένα μικρό σάκκο από τούλι ο οποίος περιέχει τον ΑΝΘΡΑΚΑ (...αμφιβόλου ποιότητος...) που αναφέρεις. Προχθές έθεσα σε λειτουργία το συγκεκριμμένο φίλτρο στο κύριο ενυδρείο μου με τα υλικά "της μάνας του" και μπορώ να σου πώ, ότι είδα ήδη βελτίωση όσον αφορά στη καθαρότητα-διαύγεια αλλά και τη κυκλοφορία του νερού. Το φίλτρο της resun λειτουργεί "επικουρικά" σε συνδυασμό με ένα βιολογικό-μηχανικό Eheim 2026 που λειτουργεί μόνιμα εδώ και τρείς μήνες στο ενυδρείο μου. (Πρίν τοποθετήσω το resun, ξέπλυνα καλά τα υλικά του με νερό του ενυδρείου.) Συνήθως, ο άνθρακας χρησιμοποιείται μετά από φαρμακευτική θεραπεία στο ενυδρείο για να καθαρίσει τις "ξένες" ουσίες. Στη πραγματικότητα, όμως καθαρίζει και διάφορα χρήσιμα συστατικά του νερού και γιαυτό αποφεύγεται η εκτεταμένη χρήση του στο γλυκό νερό. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ανθρακας Carbolit | Tricky | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 6 | 13-07-07 13:55 |
σφουγγάρι - ανθρακας | crazyio | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 12-08-06 13:37 |
ενεργοσ ανθρακας | faxkosit | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 13-01-06 13:00 |
Ανθρακας | Tolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 20 | 04-01-06 21:24 |
ΑΝΘΡΑΚΑΣ & ΤΥΡΦΗ | faxkosit | Δίσκοι | 3 | 17-03-04 23:23 |