|
|
||||
|
||||
![]()
Εχω το 2213 εδω και ενα χρονο και το λειτουργω χωρις τον καδο υλικων απο τα Χριστουγεννα για μεγαλυτερο ογκο φιλτραρισματος...
Τους τελευταιους 1-2 μηνες το φιλτρο ειναι μονιμως γεματο αερα τον οποιο βγαζει κατα διαστηματα κανοντας τον "γνωστο" θορυβο το προπελακι ... Τα λαστιχα δεν τα εχω καθαρισει απο τοτε που το εβαλα... Τι μπορει να φταιει?
|
||||
|
||||
![]()
Δοκίμασες να βγάλεις τον αέρα απο μέσα με το να το ανοίξεις και να το κλείσεις πάλι με τον γνωστό τρόπο ?
Δοκίμασες να το κουνίσεις για λίγο ώστε να βοηθήσεις τον αέρα να φύγει απο μέσα? αν και να έχει αέρα για 1-2 μήνες είναι παρατραβιγμένο ... Δοκιμασες να βάλεις τον κάδο για να δείς αν συνεχίζει να έχει το ίδιο πρόβλημα ?
|
||||
|
||||
![]()
μηπως σου εσπασε ο αξονας της φτερωτης....???
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρα ειναι ο αξονας ... τσεκαρισμενος.
Το θεμα ειναι οτι το εξαερωνω με διφορους τροπους αλλα μετα απο λιγες ωρες ξαναγεμιζει αερα.
|
||||
|
||||
![]()
Μηπως ρουφαει διοξειδιο ? (οχι διαλυμενο..)
|
|
||||
|
||||
![]()
Σε μερικά φίλτρα έχει παρατηρηθεί αναρόφυση αέρα στο σημείο που στεγανοποιεί το καπάκι με τον κάδο. Λόγω της λειτουργίας της αντλίας το δοχείο δέχεται αρνητική πίεση ώστε να τραβάει νερό από το ενυδρείο, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα σε περίπτωση μη στεγανοποίησης στο o-ring (λάστιχο στο καπάκι) την είσοδο αέρα στον κάδο. Ως λύση έχει προταθεί αρκετές φορές η χρήση βαζελίνης στο λαστιχάκι. Εάν ο αέρας εξακολουθεί να εισέρχεται στον κάδο σου, θα πρέπει να ελέγξεις τα λάστιχα για τυχών πληγή από την οποία θα εισέρχεται αέρας στο όλο σύστημα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Oκ θα κοιταξω ολα οσα προαναφερθησαν...
Διοξειδιο λιγο δυσκολο να ρουφαει γιατι εχω διαχυτη σαν σκαλα και ειναι απο την απεναντι πλευρα. Πιο πιθανο ειναι να ρουφαει οξυγονο απο την φωτοσυνθεση αν και αυτο λιγο δυσκολο.
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα και απο εμενα.
Αν εχεις σφουγκαρι στην εισοδο της σωληνας ωστε να μην μπαινουν βρωμιες στο φιλτρο,βγαλτω και πλυντω. Μου κανει και εμενα τον ιδιο θορυβο οταν ειναι μπουκωμενο επειδη κοβει την ροη σε σχεση με αυτη που δινει η αντλια δημιουργωντας και φυσαλιδες. Αν εχεις σφουγγαρι αυτο θα φταιει! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εβαλα τον καδο και φαινεται να ειναι ενταξει τωρα το φιλτρο...
Μου φαινοταν λιγο δυσκολο να εφταιγε αυτο γιατι ενας φιλος με το ιδιο φιλτρο το δουλευει επισης χωρις καδο και ολα πανε μια χαρα. Ποιος ξερει..... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ο κάδος απο κάτω και απο πάνω φυσικά έχει την "σήτα" ώστε να περνάει το νερό ομοιόμορφα απο όλα τα υλικά του φίλτρου.
Ίσως με κάποιον τρόπο επιρρέαζε και το θέμα του αέρα .. Φυσικα δεν ξέρω αν γινόταν και καλή διάχυση του νερού μέσα απο το βιολογικό σου υλικό αφού είχες βγάλει τον κάδο... Εξ' άλλου δεν κερδίζεις και πολύ σε υλικό με την αφαίρεση του κάδου σου ...
|
||||
|
||||
![]()
άρα πάιζει να υπάρχουν μικρές περιοχές με μηδενική ροή .. !?
|
|||
|
|||
![]()
Βεβαιότατα ναι, ιδιαίτερα αν μείνει καιρό ακαθάριστο, όπως και τα φίλτρα βυθού όταν βουλώνουν από ακαθαρσίες και άλλα. Αν γέμιζε κανείς τον κάδο ενός μεγάλου σε όγκο εξωτερικού φίλτρου με σπασμένο κοράλι μόνο, σε ενυδρείο χωρίς φυτά και με ψάρια βέβαια που ζουν σε σκληρό νερό, μετά από λίγο καιρό θα μέτραγε πολύ χαμηλά νιτρικά, με την προϋπόθεση όμως να λειτουργεί και κάποιο άλλο φίλτρο για νιτροποίηση.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ειμαστε στον αερα?? | Filou | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 42 | 30-11-06 12:06 |
γιατι? | GP250381 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 25-10-06 03:24 |
αλατι! | nhreas | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 3 | 22-03-04 16:52 |
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ , Ε!!!(ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ) | NTABOS | Γλυκό νερό - Γενικά | 18 | 16-04-03 19:53 |
ΑΛΑΤΙ | Tolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 12-03-03 23:24 |