|
||||
|
||||
Μειωμένη ροή σε ΕΗΕΙΜ 2213
Καλησπέρα, τις τελευταίες μέρες παρατήρησα σημαντική μείωση της ροής του 2213 μου, αρχικά πίστεψα οτί θέλει καθάρισμα, για να μην τα πολυλογώ καθάρισα το φίλτρο, τις σωλήνες, άνοιξα και την προπελίτσα έβγαλα τα εξαρτηματάκια όπως δείχνουν οι οδηγίες και τα καθάρισα κι αυτά. Η ροή βελτιώθηκε όμως δεν έχει καμία σχέση με το τσουνάμι που έκανε όταν πρωτοδούλευε. τι μπορεί να φταίει? μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω?
|
|
||||
|
||||
Ηλία καλησπέρα είδες μήπως έχει ακόμα εγκλοβισμένο αέρα μέσα στο φίλτρο;Και αν οι ταχυσύνδεσμοι δεν χάνουν;
Φιλικά Ιορδάνης. Υ.Γ. Όταν το έκλεισες το κάνιστρό σου είχε μέσα νερό ή ήταν τελείως άδειο; |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
μηπως. λεω μηπως,
εχεις βαλει πολλα υλικα στα δοχεια μεσα με αποτελεσμα να φρεναρει το νερο? |
|
||||
|
||||
Μήπως είναι αυτό που ρώτησε ο Γαύρος;Μήπως έχεις πολλά υλικά μέσα ή είναι πολύ "πατικομένα" με αποτέλεσμα το πέρασμα του νερού να γίνεται με δυσκολία;
Φιλικά Ιορδάνης. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
μήπως έχασε την δύμανή του το μοτέρ? |
|
||||
|
||||
Ρε μήπως σου τσακίζει καμία σωλήνα ή δεν είναι πλήρως ανοικτές οι βάνες σου και καθόμαστε τόση ώρα και το συζητάμε λέω εγώ τώρα;
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Σωληνώσεις και βάνες τσέκαρες; Μήπως έχουν πιάσει "πράγμα" και θέλουν καθάρισμα;
|
|
|||
|
|||
Και εγ το ειχα παθει αυτο , και παιδευομουν 2 μερες να βρω τι φταιει....
Αφου τελικως τα εβγαλα ολα και τα καθαρισα αφησα τελευταιες τις σωληνες απο τις οποιες προερχονταν και το προβλημα. Ειχαν την μπιχλα της αρκουδας, την οποια ανακαλυψα οταν τις καθαρισα με ενα καλωδιο σε ολο το μηκος τους... με το ματι εξωτερικα φαινοταν καθαρες. Επομενως καθαρισε τις σωληνες ή μηπως το μπλε σφουγγαρι εχει πολυ βρωμα.
Γιώργος _________ 120 Lt, Φίλτρο Eheim 2213, Φωτισμός 2x30W & 2x25W με ανακλαστήρα,CO2 με φιαλη 2 lt. Φυτά: Anubia barteri,Anubia nana,Ceratophyllum demersum, Hygrophilla difformis, Hygrophilla polysperma,Alternathera Rossefolia Alternathera Cardinalis, Vesicularia dubyana on Woods, Gymnocoronis Spilanthoides Ludwigia Repens,Ophiapogon Kyoto. Ψάρια:1 Firemouth, 3 Cherry barb, 2 Rosy barb, 1 Red fin shark,1 Clown loach,1m+1f Ramirez, 14 Neon Tetra 2 Crossocheilus latius, 2 SAE, 2 Albino ancistrus, 5 Amano Shrimp, 2 Apple Snails. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
λοιπόν η αιτία και η λύση βρέθηκε, έβγαλα όλα τα κομμάτια σωλήνας και έδεσα με σπάγγο ένα κομμάτι διπλωμένης σακούλας έτσι ώστε να χωράει σφηνωτά μέσα στις σωλήνες, με βοήθεια τρεχούμενου νερού (στη μπανιέρα) πέρασα την μία άκρη του σπάγγου μέσα από κάθε σωλήνα και τραβούσα ώστε να περάσει η σακούλα (σφηνωτά όπως είπα) και να καθαρίσει τα εσωτερικά τοιχώματα... βγήκε ΠΟΛΥ ΜΠΙΧΛΑ!!! δεν του φαινότανε.
τώρα έχω πάλι λίγο πρόβλημα με το τσουνάμι που είχα αρχικά |
|
||||
|
||||
Έχει παρατηρηθεί οτι οι πράσινοι σωλήνες πιάνουν γρηγορότερα βρωμιά και τελευταία οι κατασκευαστές προτιμούν τους καφέ σωλήνες. Οπότε αν παρατηρήσεις οτι σου βρωμίζουν συχνά δοκίμασε να τους αντικαταστήσεις. Εγώ τους καφέ που έχω τους καθάρισα μετά από 6 μήνες και δεν έβγαλα και πολύ πράγμα..
Επίσης την επόμενη φορά που θα τους καθαρίσεις χρησιμοποίησε αντι για σακκούλα υαλοβάμβακα. Θα γίνουν τζάμι. |
|
||||
|
||||
δεν έχω ακούσει γι'αυτούς τους καφέ, θα το κοιτάξω.
πάντως όσο για το καθάρισμα και με τη σακούλα πέτυχε, έγιναν και έτσι τζάμι |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Λεπτομέρειες για 2213. | GFON | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 13 | 05-09-05 10:59 |
Συντήρηση φιλτρων ΕΗΕΙΜ | george | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 25 | 30-08-05 23:34 |
ΕΗΕΙΜ 2213 not working.... | fighterfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 43 | 10-04-04 03:36 |
Σωστή διάταξη υλικών φιλτραρίσματος στο eheim 2213 | pavloukos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 12 | 02-09-03 11:11 |
ΧΑΜΗΛΗ ΡΟΗ ΦΙΛΤΡΟΥ 2213 ΕΗΕΙΜ | gbekiar | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 18-01-03 15:40 |